středa 13. května 2015

Španělsko se blíží

Ahojte u dnešního středečního podvečera.
Dneska už se nám hlásí středa takže zbývají ještě dva dny do víkendu a zároveň když tak koukám blíží se i Španělsko.  Do Španělska zbývá už jen 10 dní takže.


Dneska bych vám chtěla napsat pár řádků o mé cestě plus sem sdílím takový můj wishlist co si chci koupit.

Právě jsem vylezla ze sprchy, uvařila si čaj, zapálila yankee candle levandulovou a s chutí se vrhám do psaní článku.



O Španělsku jsem se něco málo již zmiňovala. Teď už přichází skutečnost a cesta je nablízku.
Cesta je naplánována na sobotu z pražského letiště.
Cestou si potřebuji ještě vyměnit peníze tentokrát bych si chtěla vyměnit peníze u Golden Exchange která má prý nejvýhodnější kurzy. Tak uvidíme.

ul. Na Poříčí

Poté se potřebuji zastavit v paláci Archa kde si potřebuji vyzvednout svoji Dm kartu, no a poté se vydám směr letiště.
Jezdím vždycky metrem a autobusem. 
Určitě bych na toto téma jak se dostat na letiště chtěla více přiblížit a napsat něco více o cestování letadlem.

Poletím tedy letadlem, společností Iberia se kterou jsem doposud neměla tu čest letět. Téměř vždy létám s ČSA nebo SmartWings.



Letím konkrétně do Madridu. Letenku jsem kupovala dost dopředu, protože jsem ji nutně potřebovala na určitý přesný datum.
Letenka do Španělska vás vyjde tak do 6000 Kč i méňě ale musíte za včas.



V Madridu budu pouze týden takže pro mě je to hodně krátká doba, jenže v době školy si nemohu dovolit zůstat déle.
Každopádně o velkých prázdninách si vše vynahradím celým měsícem.
Tím že jedu do Madridu kde neni žádné moře, pouze beton, mám obavy z velkého vedra. 
vedro snáším celkem dobře ale pokavad máte ve dne 35 a v noci nepoznáte téměř rozdíl.



 Protože já se budu nacházet právě v centru a to máte všude rozpálený beton a nezbyde vám nic jiného než se 5 krát denně sprchovat studenou vodou. A spánek? Je umění se dobře vyspat a hlavně vůbec usnout.

Nemůžu si pomoct ale já se vždycky nejvíce těším na cestu do Prahy, čekání na letišti miluji a vždycky si tenhle proces nejvíc užívám a je to pro mne takový odpočinek. 



Mám ráda pražské letiště kde je spousta míst kam můžete jít. Já například chodím na vyhlídkovou terasu sledovat letadla. Nebo si prostě někam sednu a sleduji cizí lidi.



Kam bych se chtěla podívat?
Tentokrát vynechám památky protože těch v Madridu příliš neni ale mám větší touhu chodit po obchodech a něco si koupit.

V Madridu mám pár oblíbených obchodů do kterých zavítám téměř vždy a také si odsad téměř vždy něco odnesu.

Z obchodů sekce kosmetika je to obchod Bodybell. Je to něco jako parfumerie, drogerie. prostě zaměřeno na krásu a péči o sebe.




Dalším, řekla bych kopií Bodybellu je Juteco.



Z oblečení nechci vynechat samozřejmě Stradivarius ve kterým maji daleko větší výběr než je u nás.

Potom to jsou obchody s oblečením jako je Pimkie, Pull and Bear, HM.


Nesmím opomenout ani nejznámější nákupní domy El corte Inglés ve kterém najdete nepřeberné množství značek kosmetiky. Od té nejlevnější Essence po ty High end značky s největším výběrem. Spousta oblečení levnější a dražší. Dětské hračky, elektronika, knihy prostě co vás napadne.
Za mě je toto centrum dost nepřehledné a složitě v něm hledáte určité věci protože je tam všechno namícháno mezi sebou a nevíte odkad kam.


A tady je takový můj Wishlist ale hlavně tipy na které mám zálusk..


1. Paletka nude odstínů z Bodybellu. Značka se jmenuje I Heart Makeup. Vůbec ji neznám a pokud by se mi líbila ve skutečnosti, nejspíš bych si ji koupila protože bych potřebovala jednu paletku kde je více odstínů a hlavně nemám ráda když odstíny hnědé jsou až jakoby do rezavo červena. Tak snad tyto nebudou.

2. Parfém Roberto Cavalli Just Cavalli. Moje nejoblíbenější vůně vůbec takže určitě bych si chtěla přivézt nějaký parfém

3. Escada Turquise paradise. Moje též jedna z nej. vůní. Hlavně se hodí skvěle na léto a mimochodem teď dávají v Bodybellu k této vůni i malý dárek..
Uvidím jak se rozhodnu mezi těmito dvěmi vůněmi.

4. Šampon pro zářivý lesk Tresemmé. Jelikož si sebou do zavazadla neberu žádný šampon, chci si ho koupit na místě. Rozhodnuto mám pro tento který chci vyzkoušet. Mimochodem v balení je i vlasová maska..

5. Etno náhrdelník. Přesně takový by se mi hodil na léto k šatům a proto jsem si na internetu vyhlídla tento z Lefties. Uvidíme jaký bude ve skutečnosti.

6. Balerínky do špičky. Jelikož mám bot nedostatek, ráda bych si nějaké pořídila. Tyhle z Pimkie se mi líbí nejvíc ale kdo ví jestli se nakonec nerozhodnu pro jiné.

7. Kabelka ze Stradivariusu. když jsem ji spatřila ihned jsem se zamilovala. Přesně takovou nutně potřebuji a moc se mi líbí tento typ kabelky. Ani malá, ani velká.

8. V Pimkie na eshopu jsem zahlédla i tuto. Jednoduchá a velikostně taková jakou hledám. Nakonec uvidím ve skutečnosti kterou si vyberu. Hlavně tahle se mi hodí k více oblečení.

9. Poslední věcí tu mám peněženku. Tato je ze Stradivariusu. Ovšem se mi zdá celkem drahá ale zato je překrásná. Hlavně v mojí nejoblíbenější barvě. Každopádně se pevně rozhodnu až ji uvidím ve skutečnosti.


To byly asi ty nejdůležitější věci.

Nevím zda si koupím přesně ty věci co jsou na wishlistě. Budu se však ohlížet za věcmi tohoto typu.
Oblečení mám momentálně dost takže spíš by se mi hodila kabelka, peněženka či pěkná vůňě.











11 komentářů:

  1. Tuhle cestu ti fakt závidím, ve Španělsku to miluju! A čekání na letišti si taky vždycky užívám hah -L

    OdpovědětVymazat
  2. A já jsem si myslela, že teď maturuješ?
    Každopádně si cestu užij, hodně foť a pak o tom napiš článek, protože jsou i takové blogerky, které v létě budou běhat po pracáku a doma škrábat starou omítku... :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a můj wishlist vypadá takhle: přišel nám leták z teta drogerie, vzala jsem propisku a říkám příteli: "Hele, všechno potřebný jsem ti zakroužkovala, tohle bude pro tvou mámu k svátku, vezmi jí i tohle a máš pro ní dárek za 250,- a hele mají zas mýdlo za 9,90 já dražší nekupuju, takže vezmi 3 a ještě mají pastu na zuby za 19,90 tak je vezmi taky 3, já tam jít nemůžu, protože teď je to cca za 500,- kdybych tam šla já, tak by to dopadlo dráž" :D

      Vymazat
    2. Na maturitu mám ještě chvíli čas, však ono to uteče. Samozřejmě že budu fotit.Jelikož je momentálně v Madridu na padnutí, co se týče tepla, doufám že se někam ven mimo okolí bydliště dostanu.. Taky k nám přišel leták z Tety, no nic z toho nepotřebuji. Většinou si kupuji věci v rámci mého dovoleného rozpočtu peněz. Občas is připadám taky jako skrblík. Kupuji pouze v akcích nebo výprodejových slevách. prostě je to výhodnější a člověk najde kolikrát takové super věci za pár korun.. Poslední dobou moc do města nechodím a drogerkám se vyhýbám, protože nehodlám vyhazovat peníze za kosmetiku kterou nepotřebuji.
      Nemysli si že si je užívám. Já celý rok chodím o výkendech na brigádu do Coopu v Jihlavě a všední dny do školy. Vstávání denně v 5 hodin, takže to taky neni to nejlepší

      Vymazat
  3. Týjo, taky bych hned jela :). Celé Tvé naplánování vypadá skvěle, jen já ve Španělsku ještě nebyla, takže bych spíše procházela památky, přírodu, prostě okolí, abych to tam poznala. Třeba se tam někdy dostanu. Doufám, že si cestu dostatečně užiješ a pak napíšeš všechny zážitky a úlovky, co sis tam pořídila :).

    OdpovědětVymazat
  4. Taky se tam chystám, ale zatím nevím kdy se tam dostanu, zřejmě v červenci nebo srpnu. Ten etno náhrdelník jsem si tu zrovna o víkendu koupila na trhu! vypadají opravdu skvěle a mají je v různých barvách a provedeních. El corte inglés je super, vždycky si tam koupím spoustu věcí. Užij si to! těším se na fotky! BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  5. Přeju ať si výlet pořádně užiješ.

    OdpovědětVymazat
  6. tak to som zvedavá na ďalšie posty ohľadom španielska a samozrejme new in! :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  7. Jé, to se máš :) Ve Španělsku jsem nikdy nebyla, ale rozhodně bych se ráda koukla! Má zajímavou kulturu :) Sice bych si asi nevybrala Madrid, ale věřím, že i tam je to pěkné :) Tak si to užij a těším se na nějaké foto!!

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. ty jo se máš, letěla bych také :))) a mám jednu kámošku ve Španělsku a prý jsou tam už dost velká vedra... :) tak snad se neupečeš, i když jak píšeš, máš to teplo ráda :)
    Mimochodem hezký článek ;)

    http://gagenka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat