čtvrtek 19. listopadu 2015

Už jsem zase doma

Dobrý večír, už tedy u nás v české republice.


Dnes od 10:35 až skoro do šesti večer jsem proseděla v letadle, metru a autobuse skoro celý den, a zítra do školy, jak mě se nechce.
Už jsem zpátky doma což znamená povinnosti, vstávání brzy ráno, zima, déšť, škola a další Španělsko zatím v nedohlednu.


Zatímco ve Španělsku se pěkně stále vyhřívají na sluníčku.



Musím ale v klidu říci že mě těch 14 krásných dní nabylo takovou dávkou energie, že mám na nějakou chvíli vystaráno a mám z čeho čerpat.

Přes celou dobu pobytu jsem napsala asi jen dva články, což já vím že je málo ale na tabletu se mi hůře píše. Chtěla jsem přidat více outfitů, jenže zkrátka nebyl čas a když byl tak se na to zapomělo, to je teď jedno.



Určitě jste zvědaví na nákupy, tož nejdříve je musím vyfotit. Možná jsem se zmiňovala, už nevím, v centru Madridu c. Gran Vía otevřeli obrovský Primark, a??? nemohla jsem nic ponechat náhodě a do davového šílenství Primarku se přidat.
Věděla jsem že to bude ve velké budově ale až tak velké, to tedy ne. Navíc se obchod nachází ve velmi pěkně budově s nádherným vnitřkem, kde si člověk připadá jako v paláci. Celkově má 5 podlaží :-) Ano 5!!! Ovšem další detaily si nechám na článek s nákupy.




Madrid jsem trávila ve čtvrti zvané Lavapies, která leží jižněji v centru města. Čtvrť se vyznačuje velkým množství přistěhovalců, zkrátka je to tu kulturně a etnicky velmi bohaté. Žijí zde Vietnamci, Afričani, z Bangladéše, Indie, Marokánci, lidé z Peru a spousta dalších zajímavých národností včetně mě, Češky z malebné Vysočiny :-)
Zde naleznete velké množství celkem slušných restaurací podle národnosti, africké kadeřnictví, malé krámky s potravinami provozující nejvíce bangladéští občané a hlavně spousta obchůdků kde prodávají například kabelky, bižuterie nebo také spešl africké nebo indické obchody, kde vás praští do nosu vánek orientu, cizích vůní ale seženete to co u nás nikde nemají a za pár eur.





Zpáteční let jsem seděla úplně vzadu na konci, kde mi bohužel při přistávání začali návaly horka až mi z toho nebylo nejlépe, nakonec to dobře dopadlo.

Madrid je za mě super místo o kterém určitě budu psát.

Líbilo se mi zde a těším se na další krásné dny strávené s těmi nejlepšími lidmi.

10 komentářů:

  1. Hned bych se tam jela podívat!! ^^ Neváhala bych.
    Doufám, že to vstávání do školy jsi zvládla dobře :D.

    OdpovědětVymazat
  2. Tyjo ten Primark je masakr! Neříkám, že bych ho nechtěla navštívit, musí to být super!

    DM Soví Hrneček

    OdpovědětVymazat
  3. ten obrovský Primark, wow! <3 super, že sis dovolenou užila na maximum :)

    OdpovědětVymazat
  4. Very nice pics! i live in Madrid and i visit Primark Gran Vía too and i like very much! i find heare evrithing i want! Tel me wen you visit Madrid and i hope see you!kiss ☺

    OdpovědětVymazat
  5. Very nice pics! i live in Madrid and i visit Primark Gran Vía too and i like very much! i find heare evrithing i want! Tel me wen you visit Madrid and i hope see you!kiss ☺

    OdpovědětVymazat
  6. Hi darling, I live in Madrid. This Primark is great I love it. Kisses
    el blog de Sunika

    OdpovědětVymazat
  7. V Madridu jsem nikdy nebyla, ale jednou bych se tam také ráda podívala :)

    OdpovědětVymazat
  8. I love to visit your blog !!! Very good entries!!! happy day !!!

    OdpovědětVymazat