sobota 5. prosince 2015

DIY: Jednoduchá dekorace z ponožek, Udělej si svého Sockmana.

Ahoj, dnes je venku opravdu krásně. Poslední týden u nás řádila střevní chřipka plus u mě se přidal nějaký problém se žaludkem, nemůžu ani pořádně se najíst. takže jsem neměla vůbec náladu něco psát.

 Po těch několika neaktivních dnech mám pro Vás menší článek na téma Udělej si sám. Už na podzim mi od jedné kamarádky přišlo video na skvělou dekoraci. Akorát že mi to video sem nejde vložit, není to totiž z youtube.



Jde o to vytvořit si jednoduše roztomilého sněhuláčka z ponožek. Je to tak jednoduché a ihned mě cvrnklo do hlavy že si ho musím prostě vytvořit a udělat článek.

Moc na DIY nejsem, nápady se mi hrozně líbí co lidi vymyslí ale buď je to složité a nebo na to nemám věci, takže ve finále z toho nic není.


Jdeme na to, doufám že se vám Sockmani budou líbit...                  



Co budeme potřebovat na jednoho sněhuláčka?


1. bílou ponožku ( lepší když bude pánské velikosti )
2. vatu, vnitřek plyšáka a nebo spec. kuličkovou náplň která se dá sehnat v papírnictví, 

3. bílou nit ( silnější )
4. špendlíky ( na oči a nos, černé, červené )
5. knoflíky
6. kousek barevné látky
7. sekundové lepidlo nebo jehlu a nit
8. nůžky

Jak vidíte je to pár věcí které má většinou každý doma.


Začneme tím že si vezmeme ponožku a něco málo před patou ji ustřihneme, tak jak vidíte na obrázku. Část levou, směr prsty si uschováme a pracovat budeme jakoby od paty nahoru ke kotníkům.



Tu část otočíme naruby a místo kde jsem ponožku odstřihli svážeme provázkem nebo silnější nití. Svažte místo tak aby bylo co nejvíce to půjde ve středu, je vidět že mě to trošku ujíždí ale nevadí.
Omotejte provázek několikrát aby to bylo pevné. Pozor! S nití pozor, musíte s citem a nervěte za ni.

Až budete mít pevně zavázáno, otočte ponožku zase zpět.


Když ji otočíte, mělo by vám vzniknout něco jako je na snímku vpravo.
Následuje vycpávání samého tělíčka sněhuláčka. Ve videu holčina používá polyesterové kuličky, které jsou na vytvarování tělíčka nejlepší. 

Doma kuličky bohužel nemám a tak mě napadlo co třeba použít vnitřek ze starého plyšáka ( na půdě jich máme spousty ) . 


 No, takže vycpeme tělíčko. Vyplníme ho do plnosti, nebudeme šetřit.
Náplň, zejména u této z plyšáka se snažíme cpát největší podíl dolů a tak aby když ho postavíme stál, ne vždy se to dobře povede.


Je potřeba ho rukami trochu dotvarovat.
Celé tělíčko omotáme několikrát provázkem nahoře a tím ho uzavřeme.


Nakonec ještě pořádně prohněteme tělíčko aby větší část byla dole. Následně se pokusíme oddělit hlavičku od tělíčka, kterou zafixujeme a doděláme omotáním provázku kolem dokola. 

Na řadě jsou knoflíčky. Je zcela na Vás čím k tělíčku připevníte. Nejlepší variantou je sekundové lepidlo, to doma ovšem nemám a tak jsem knoflíky přišila. Doporučuji volit malé knoflíčky, úměrné k tělu.


Finále se blíží...
Vezměte špičku odstříhlé ponožky kterou jsme si daly bokem a jednoduše z ní ohrnutím uděláme čepičku a nasadíme sněhuláčkovi na hlavu.
Oči a nos vytvoříme napícháním špendlíků do hlavičky.. 
Úplně nakonec mu uděláme šálku kterou vyrobíme ustřihnutím dlouhého obdélníku z kusu barevnějšího hadru a obvážeme kolem krku..

Tradááá!!!


No nejsou krásní...

9 komentářů: