pondělí 27. června 2016

Můj kosmetický šuplík: Make-upy a BB krémy

Ahojky, u jsem zase tu!

Dneska bych se s vámi chtěla podělit o část mého kosmetického šuplíku a tím bych také chtěla zahájit éru článků které bych chtěla zveřejňovat pravidelně a tím představit co všechno z kosmetiky skrývají mé skříňky, poličky a šuplíky.



Venku je škaredě, proto je ideální čas dát si kávu.

                                 Mimochodem, tenhle hrníček je starý více než si myslíte :-)

Rozhodně nemám kosmetiky tolik co jiné blogerky, ani u mě nehledejte kosmetiku drahých značek typu M.A.C. či jiné obdobné.

Představím vám vždy určitou sekci, jednotlivě produkty představím, popíši je a bude to taková hromadná stručná recenze.

Dnes vám odkryji první šuplík mého stolku. V něm se nachází veškerá dekorativka s výjimkou stínů a paletek, ty už by se nevešli.
 Uvnitř tohoto šuplíku je trochu chaos sám o sobě ale v blízké době bych na jeho organizaci chtěla zapracovat.


Dnes si vezmu na paškál make-upy a bb krémy.

Make-upů mám celkem 5
BB krémů mám celkem 4

Pro někoho možná hodně pro jiného možná málo.


Skladuji je v takovémto košíčku který byl původně od česneku :-)


MAKE-UPY


Můj první makeup byl od Oriflame Giordany který jsem vzala mamce a pamatuji si jak byl docela tmavý s oranžovým nádechem, prostě krása nesmírná.

Dnes už jsem vychytala který make up mi sedí, který naopak, podle čehož se odvíjí i samotný výběr.
Má pleť je smíšená, citlivá na akné a mám dost rozšířené póry, takže vybrat vhodný produkt je občas dost velká strategie.

Nebudu zdržovat, přesunu se na jednotlivé kousky..



1. Loreal Paris LUMI MAGIQUE odstín N1 Ivoire Pure Pearl (asi druhý nejsvětlejší)

Měl by to být rozjasňující make-up který sjednotí pleť a já s tím mohu jen souhlasit. Dlouho vydrží na pleti, dodá sametový finish a na mojí pleť se mi zdá vhodný.
Za mě jeden z nejpovedenějších makeupů co jsem kdy měla. Je poměrně světlý a věřím že při výběru toho úplně nejsvětlejšího může sednout i opravdové bleduli. Nevysušuje ale ani nemastí pokožku, jenom je potřeba ho během dne dřív zapudrovat. Krytí má střední a konzistence tekutější.
Koupeno: e-shop Elnino
Cena: 189,-


2. Loreal Paris Nude Magique Eau De Teint odstín 100 Porcelain

Velmi netypický drogerkový makeup. Už jen svojí hodně tekutou konzistencí může dělat některým obavy.
Lehoučký, méně krycí makeup, dodávající vaší pleti matný a velmi jemný finish. Hodí se více na bezchybnou nebo téměř bezchybnou pleť. Je ideální na léto protože má lehkou texturu a není ho potřeba tolik, na nejsvětlejší odstín je trošku tmavší ale jak říkám na léto ideál.
Vzhledem k mé pleti se na mě úplně nehodí ale když mám období kdy se mi nedělá tolik akné, volím ho velmi ráda.
Nedoporučovala bych ho děvčatům se suchou pletí, mohl by dělat šupinky.
Koupeno: Drogerie Rossman
Cena: v akci 199,-



3. Maybelline SueprStay Better Skin odstín 005 Light beige

Koupený nedávno a už mohu potvrdit že je to celkem schopný kousek.
Měl by dodávat hydrataci, krýt nedostatky a zanechat pleť jemnou a hladkou. Hydratace příliš nedodá, kryje méně, pleť zanechává jemnou a řekla bych že ji vůbec nezatěžuje. Mám ten nejsvětlejší, ovšem na sobě pociťuji že by to chtělo o kapičku tmavší, jenomže druhý odstín už je zase moc tmavý. Disponuje hustější konzistencí a dodá zdravý vzhled pleti.
Pro suchou pleť nedoporučuji.
Koupeno: Drogerie Rossman
Cena: v akci 189,-


4. Dermacol Pure Gold odstín č. 1
Dnes už se nevyrábí a sehnat se dá těžko. Zase tak skvělí produkt který přestanou vyrábět, proč?
Lekce rozjasňuje, je opravdu světlý tudíž vhodný pro ty nejsvětlejší tváře. Docela bych řekla že se barvě pleti uzpůsobí. Vydrží celý den ve škole tj. asi 7 hodin bez hnutí a jednou za den ho stačí přepudrovat. Krytí střední až vyšší, proto je ho třeba méně. Vhodný jak pro suchou, normální a smíšenou s častějším pudrováním.
Koupeno: Drogerie Teta
Cena: ve slevovém košíčku za krásných 99,-


5. Maybelline AffiniMat odstín 02 Porcelain

Opravdu hoodně světlý make-up hodící se pro tu nejsvětlejší pleť. Ideální pro hladkou pleť bez akné, vhodné pro smíšenou. Zmatní, sjednotí, má menší schopnost krytí a je třeba ho dobře zapracovat, jinak máte jisté šmouhy na tváři. Při velkém množství se zachytává na chloupky.
Koupeno: Dm
Cena: kolem 130,-



BB KRÉMY

Bbčkám jsem dlouho v jejich největším období odolávala ale později jim také podlehla.
U spousty těchto produktů nevidím značný rozdíl mezi BB crémem a make-upem, možná většina z nich jsou více hydratační a není výběr z více odstínů ale jinak v nich rozdíl nevidím.


1. Rimmel BB Cream 9-in-1 light
Bb´čko mám teprve chvilku takže ho nemám tolik vyzkoušené. Začátky vypadají slibně ale lépe uvidím za delší dobu. U BBček je jeden velký problém a to s odstínem což u toho není, je dostatečně světlý a přizpůsobí se barvě pleti. Konzistencí je o dost řidší než jeho kolegové což umožňuje lepší nanášení.
Lze nanášet štětcem i prsty.
Dostala jsem od kamarádky z narozenin.
Cena: kolem 130,-



2. Nivea BB Cream 5in1 světlý tón

První co mě na tomto bbčku zaujalo je nezaměnitelná vůně modrého Nivea krému. Konzistencí se sklání k hutnému krému s horší aplikací na tvář, opravdu se špatně nanáší. Pozor na báze a různé krémy které si dáváte pod, se spoustou bází se nesnese přičemž se následně drolí. Výsledek po nanesení je přirozená hladká pleť zdravé barvy. Jinak je bbčko trošku tmavé a pro úplné sněhurky není.
Koupeno: Dm
Cena: v akci za 99,-


3. Astor Skin Match BB Cream

Skvělé bbčko, jenom kdyby bylo světlejší. Opravdu mi pěkně sedne, nedělá šupinky ani se neslévá či nijak nedrolí, pouze a jenom zase ten odstín. Naštěstí mám vidinu v tom že ho využiji alespoň během léta až se opálím. Je jako make-up s tím že docela hydratuje a nezatěžuje tolik pleť.
Koupeno: Rossmann
Cena: kolem 149,- (kdysi)


4. Skin 79 Golden Snail

Konečně grál mého kosmetického stolku, bb cream se šnečím slizem, velmi chutné!
Zároveň je to moje výhra kterou jsem vyhrála u Lucky z LSG blogu.
Zatím je výborný. Konzistence je taková hodně jemná krémovitá, příjemné vůně ale není to nic výrazného a nanáší se dobře štětcem i prsty. Pleť vypadá velmi jemná, sjednocená a celkově i dobře kryje. Za mě velká spokojenost!
Cena: kolem 439,- (docela rozdíl :-D )


Do budoucna?

Zatím nemám vyhlídnutý žádný make-up ani bb krém, který musím nutně mít za každou cenu. Chtěla bych si ale do budoucna pořídit Revlon Colorstay nebo některou novinku co přijde na trh.


Jsme u konce!
Doufám že vás článek alespoň trochu zaujal.





20 komentářů:

  1. Moc pěkný článek! make-upů máš celkem dost a ten se šnečím slizem bych určitě ráda vyzkoušela. Jinak já používám nejraději BB a CC krémy a teď mám oblíbené od Flormaru nebo the Body Shopu. Make up používám Loreal True Match BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Časem se mi toho nakupilo nějak moc. CC krém jsem zkoušela akorát vzorek Lirene ale jinak nikdy nic. Kosmetiku Flormar bych ráda vyzkoušela ale u nás v drogerkách jí mají po málu. True Match je skvělý, celkově Loreál makeupy umí a málokterý stojí za prd.

      Vymazat
  2. myslím, že máš celkom veľkú zbierku :) mne keď vyhovuje jeden, tak sa stane že mám len ten :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě naopak láká stále něco nového a skoro nikdy se mi nestane že bych si danou kosmetiku koupila dvakrát.

      Vymazat
  3. Náhodou máš pěknou sbírku :) Já žádný BB cream nevlastním. Měla jsem jen jeden od Garnier, ale ten byl hrozný. Každopádně na léto bych si ráda nějaký pořídila, ale nevím jaký :)
    Můj oblíbený make-up je od Clinique :)

    June Favourites 2016

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Garnier BB cream jsem také měla a jak říkáš, stál prostě za nic. Příliš nedoporučuji Niveu, naopak si myslím že dobré BBčko by mohl mít Rimmel, pokud chceš levný z drogerky a pokud na cenu nehledíš doporučuji Skin 79

      Vymazat
  4. Veľmi pekný článok, odteraz som tvojou čitateľkou :) Z tvojich produktov mám vyskúšaný len Maybelline SuperStay Better Skin, ktorý pekne kryl, no nevyhovoval mi jeho naružovelý odtieň. Ja inak preferujem bb krémy od Misshy, no raz by som chcela vyskúšať aj nejaký od Skin 79.

    Pozýam ťa ku mne na blog, kde sa môžeš aktuálne zapojiť i do súťaže:
    SUMMER GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Ty mi připomínáš že už jsem tvůj blog někdy zahlédla ale už si přesně nepamatuji. S tím Better Skin máš pravdu že je ideální pro narůžovělý odstín pleti, i já to na sobě pozoruji ale není to nic co by mi zas tolik vadilo. Skin 79 rozhodně doporučuji.

      Vymazat
  5. Super sbírka! Tyhle články miluju :) Makeupů mám pár, protože je zas tak často nepoužívám, nově mám od Lorealu :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Loreálem většinou neprohloupíš, má dost povedené makeupy. Když máš pleť bezproblémovou a pěknou tak proč ji zatěžovat makeupem :-)

      Vymazat
  6. Skvělý článek:) já make-upy moc neměním, takže já jsem věrná své klasice od Vichy:D:)
    FASSHION MIND

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super že jsi našla ten pravý. Já ráda zkouším nové a stále ten pravý teprve hledám.

      Vymazat
  7. Skvělý článek. Make-upů mám několik a některé používám pořád a některé zase jen občas. Ale stejně pořád hledám ten pravý ořechový.
    SimonetaBlog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám vždy období kdy používám taky jeden stále do kola, potom ho zase vystřídám atd. většinou vše závisí na ročním období, mé náladě a hlavně stavu pleti. Mám oblíbené kousky ale ani já jsem nenašla ten u kterého bych si řekla: Joo tak to je on!

      Vymazat
  8. Musím se přiznat, že mám dva make-upy a ty vlastně dávám do sebe, abych měla barvu, co chci. Nejsem zrovna moc expert na líčení :D. BBkrém jsem měla jeden od té Nivei, vůbec mi ale neseděl. A jak píšeš, není pro Sněhurky jako jsem já :D Každopádně moc pěkný článek! :) Budu se těšit na další :).

    http://es-veronica.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D Vždyť to úplně stačí. Ani já nejsem líčící expert ale ráda zkouším nové produkty. Občas něco dostanu nebo vidím ve slevě a už se to hromadí. Nivea BB krém se moc nepovedl, přijde mi na pleti dost mastný a světlý také zrovna moc není.

      Vymazat
  9. No Terko, na to že jsi říkala, moc toho u mě nečekejte, nemám tolik věcí, tak ti musím říct, že toho máš teda víc než já :D. Já mám jenom jeden make up a to od Astoru. Jsem s ním docela spokojená. Je lehký, skvěle se zapracovává, ale chtělo by to ještě trochu lepší krytí.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brala jsem to tak že když se kouknu na některé blogerky a youtuberky co toho mají, padá mi brada a vždy se mi honí hlavou to že některé věci si snad kupují jen na jedno použití protože tolik věcí nemá běžný smrtelník šanci vyzkoušet a hlavně ani kam dát. Jasně že ne každý potřebuje mít 10 makeupů či ještě víc. Momentálně musím více investovat do šatníku a kosmetiku trochu opomenout.

      Vymazat
  10. Vyzkoušela jsem jen BB krém od Nivea a musím souhlasit s tvou recenzí, musím si počkat trošku na opálení a pak jdu na něj!

    OdpovědětVymazat
  11. Maybelline affinimat je suprový - taky ho mám ve své výbavě a dost často po něm sáhnu :)

    S drogérkovými BB krémy jsem moc spokojená nebyla, ale zkus si sehnat BB od Eveline - myslím, že světlý by ti šel a vyhovoval. :))))

    INKA lifestyle blog
    FB page

    OdpovědětVymazat