středa 6. července 2016

Devět letních nezbytností

Ahojky
Právě jsem se znovu narodila neboť nade mnou zase stáli všichni svatí, při včerejší málem bouračky. Naštěstí to schytala pouze zadní pneumatika a já vyvázla živá a zdravá.
Co se stalo? Včera večer jsem se vydala směr jižní Čechy, kus za Pelhřimovem jsem měla uhýbat, já jaksi zapomněla uhnout a až na poslední chvíli jsem to krouhla takovým způsobem že jsem málem skončila v cizím baráku.. hold řidič jak má být! Při prudkém zatáčení se mi auto totiž smýklo na štěrku přičemž jsem ve výsledku skončila v takové strouze u baráku. Při vyjíždění jsem zadním kolem najela na ostrý obrubník a teď já jen slyšela ránu jak hrom a jenom disk letěl vzduchem.
Naštěstí se to stalo přímo na návsi tak mi místní člověk přezul na rezervu. Díky Bohu!

Další perlička na závěr se stala při návratu domu při projížděním Pelhřimovem.
Bylo už kolem deváté večer a já si v klídku vyjíždím kopec z Pelhřimova směr na Jihlavu a v tom za mnou Policie. Po chvilce spustily majáky a červený nápis STOP.. Bože nee! Ihned jsem zastavila v kopci na parkovišti podél silnice a už začala silniční kontrola, dýchání, teď mě jak se klepali ruce tak mi trvalo než jsem našla doklady.. Byli to mladý kluci, možná o pár let starší než já. Nakonec mi řekli že jsem při vyjíždění z parkoviště přejela tlustou čáru a co teď s tím? Nakonec to dopadlo s domluvou a já vyvázla naprosto s klidem.
Takže včerejšek stál za to! No chybami se člověk učí.


Dnes mám proto náladu na nějaký oddechový článek a vymyslela jsem si Letní nezbytnosti, neboli jsou to věci které jsou pro mě důležité v letních měsících nebo k nim zkrátka patří a tak bych se s vámi o ně chtěla podělit.


1. Pitný režim

S nadcházejícími teplými dni kdy hodně vody ze sebe vypotíme je zapotřebí doplňovat tekutiny i když to je snad jasné. Za mě je to nejlépe obyčejná voda z kohoutku.

Mimo jiné se velmi ráda osvěžím například oblíbeným nápojem z Aloe Vera.

 Nebo si ráda dělám ovocné smoothie ať už z jahod, třešní, borůvek, malin a jiných.
Pro mě je to vždy skvělé osvěžení i zažene na chvíli hlad a dodá spoustu vitamínů.

/Jako například dnešní borůvkovo-malinové./

2. Sluneční brýle

Sluneční brýle jsou důležité jak z hlediska zdravotního tak i z hlediska stylového. Snad každá ví co udělají jako doplněk pěkné brýle k celému outfitu.
Brýle si nekupuji v optice ale sázím na levnější varianty z např.z Dmka nebo zkrátka když se mi nějaké zalíbí koupím si je a příliš neřeším odkud.
Z poslední dovolené mám tyto černo-modré a černé byli dárek k časopisu Elle.


2.  Bílý top

Možná si říkáte co tohle má být za důležitost ale je dobré ho mít. Bílé tílko, jednoduchý top skvěle sladíte s veškerým zbytkem oblečení a ušetří vám místo v kufru a zbytečným taháním tisíce všebarevných kousků dalšího oblečení a hlavně usnadní vymýšlení outfitu.


3. Žabky

Jednoduchá, stylová velmi univerzální obuv kterou oceníte zejména na dovolené u moře. Není nad to mít pěkné jednoduché boty, které větrají a jsou i dobře kombinovatelné s ostatním oblečením, zároveň je to nejideálnější bota na pláž nebo k rybníku. No, já si je budu muset ještě koupit.


4. Kokosový olej

Na tento kosmetický produkt nedám dopustit! Jednoduše se v letních měsících hodí na mazání těla po opalování, tak jako ochrana vlasů proti slané vodě ale i voda z rybníku není pro vlasy zrovna skvělá. Takže tenhle univerzální produkt je pro mě taky jeden z důležitých, navíc krásně voní.


5. Deodorant & Antiperspirant

Boj proti pocení se v létě zvyšuje a je potřeba mu alespoň trochu zamezit vytváření zápachu. Je to nepříjemné a odpuzující. Sama to vím když jsem v práci a teď vám tam projde nechutně propocený zarostlý, tlustý, chlap, který deodorant nepoznal, někdy očividně ani sprchu.
Potit by se člověk měl, výrazné zabraňování pocení tělu škodí, sama o sobě vím že by bylo lepší používání přírodnějších deo.ale když už tak alespoň něco než nic.


6. Holení

Mám ráda přírodu ale ne až tak ve všem. Upřímně, nejsem zastánce naprosté spjatosti s přírodou co se týče této problematiky ale každý na to máme svůj názor. Já si myslím že alespoň u holek by to mělo být samozřejmost. Právě když se člověk neholí, daleko více se potí a hlavně je to daleko pohodlnější.

7. Barevné rty

S příchodem slunečných dní vytahuji zářivější rtěnky ale rozhodně ne úplně zářivé, přeci jenom bych se v nich tolik necítila. Je to období kdy mám na nošení rtěnek větší náladu, hlavně třeba když jdu někam večer.
Vlastním pár odstínů které se skvěle hodí pro letní dny. Jsou to zejména růžové světlejší odstíny a pár fuchsiovo-růžových, které nosím ráda.

8. Opékání & Grilování

Miluji opékání špekáčků! Vždy mi to připomene dětství a je to pěkné zpříjemnění teplého letního dne po boku nejbližších nebo svých dobrých kámošek či kámošů.


9. Voda

Ať už jde o rybník či moře, nedokážu představit léto bez koupaček u rybníka nebo lépe moře. Narodila jsem se ve znamení Ryb a tak nějak má na mě voda opravdu dobrý vliv, nic mě nedokáže lépe zrelaxovat jako pouhé pozorování vln moře nebo i jenom akvária.


To by bylo ode mě vše!
Rozhodně si ale nemyslete že těmito svými radami chci někoho poučovat ale třeba vás něco zaujme nebo se i v něčem společně shodneme.

Mějte se krásně, užívejte léta a zase brzy napočtenou :-)

18 komentářů:

  1. Tak se všemi devíti nezbytnostmi souhlasím! jinak tedy to jsi měla kliku, že se ti nic nestalo při té bouračce a ta čára potom hahah, taky se mi to občas stane ;). Jinak to smoothie vypadá skvěle! maliny a borůvky miluju! BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  2. No nějaké pořádné sluneční brýle si musím pořídit!:)

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě, že se ti nic nestalo :) Já dlouho neřídila, nedávno jsem zas začala, ale sama bych si ještě netroufla nikam jet. Snad to jednou dostatečně vypiluju a budu schopná řídit :) Vodu z kohoutku mám taky nejradši, naopak sladké limonády nepiju vůbec. Sluneční brýle nosím jen na kolo, protože mi žádné nesluší :D Jinak samozřejmě se všemi body nejde nesouhlasit :) Jen tomu vyvalování u vody moc nedám a grilované jídlo mi většinou nechutná :D

    OdpovědětVymazat
  4. Ty nezbytnosti přesně sedí i u mně :) To smoothie vypadá báječně, mňam! Jinak grilování miluju a poslední dobou grilujeme skoro pořád :) Jsem zvědavá, kdy se toho přejíme :D
    Gabrieless

    OdpovědětVymazat
  5. veľmi pekný článok :) ide z neho pravá letná nálada :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  6. Holka, dávej pozor! Štěstí, že se tobě ani nikomu jinému nic nestalo! Jinak hezké nezbytnosti, určitě sis článkem spravila náladu :)

    OdpovědětVymazat
  7. Dávej na sebe pozor Terezkooo!!!
    Já piju vodu z kohoutku celoročně :)
    Výrazné rtěnky jsou na léto super

    OdpovědětVymazat
  8. krásne nezbytnosti, tiež som ryba a mám to rovnako :) síce nie som dobrý plavec, vodu milujem, mohla by som plávať a čvachtať sa aj hodiny :) a to si mal teda šťastie , my sme pred v čerom dostali taký šmyk že sme skončili v protismere. o 5 sekún neskor išli auta....sú to zvláštne pocity..keby šli skôr tie autá, asi by som tu nepísala komentár...

    OdpovědětVymazat
  9. Žabky moc ráda nemám, vždy z nich mám rozedřený prostor mezi palcem. Ale kokosový olej je výborný, zrovna dnes jsem o něm psala. A pitný režim je u mě základ! :)


    | KOSMETIKA PŘÍRODNĚ |

    OdpovědětVymazat
  10. No ! Tak dúfam, že tieto auto-zážitky si už mala na celé leto tým dňom vybavené a už Ťa len niečo dobré bude stretať :)
    S letným must have zoznamom úplne súhlasím, za mňa by na prvom mieste bolo asi more :))) Pekný večer!

    OdpovědětVymazat
  11. Teda ty máš teda zážitky! Ale hlavne, že sa nikomu nič nestalo! :) Článok sa ti fakt vydaril a pridala by som už len opalovacie krémy :)

    OdpovědětVymazat
  12. Hlavní je, že se ti nic nestalo. Taky si ráda dělám smoothie nápoje, nejvíce jahodové a bez koupání si léto nedokážu představit. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  13. Myslim, že si to veľmi pekne vystihla :) Naozaj sa mi páči akým štýlom píšeš články len tak ďalej :)
    www.veraparadis.com

    OdpovědětVymazat
  14. Páni to jsi měla povedený den... naštěstí jsi v pořádku, to je hlavní:)
    Jinak z tvých nezbytností 7 odpovídá i mým :D, co já osobně moc nemusím, i když občas pořídím jsou žabky, přijdou mi nepohodlné, bílé tričko a kokosák- ten je pořád top.:)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  15. A přesně z toho důvodu se bojím řídit :D Jsem vážně hrozný strašpytel a přijde mi, že se na silnici může snadno stát něco, co ani neovlivníme/nad čím nemáme kontrolu :/
    Jinak se všemi body souhlasím :) Teď jsem zrovna nakoupila do zásoby rtěnky, protože mě v létě hrozně baví nosit barvičky :)

    OdpovědětVymazat
  16. Souhlasím se všemi body, ale bílý top mi bohužel nesluší :D :D :)


    INKA lifestyle blog
    FB page

    OdpovědětVymazat