sobota 3. září 2016

Měsíc ve Španělsku

Zdravím všechny mé čtenářky.
Po měsíci jsem se vrátila ze Španělska plná energie a upřímně se na blog a na vás všechny těšila.
Měla jsem v plánu napsat nějaký ten článek v průběhu doby ve Španělsku ale nějak nebyl čas a s sebou jsem notebook netahala neboť mi to přijde zbytečné, takže jsem internet používala pouze na telefonu a to opravdu minimálně, takže vlastně ani nevím co se tady nového děje.



Osobně mohu potvrdit že mi internet vůbec nechyběl a raději se věnovala jiným aktivitám, byla venku, užívala si moře, bazénu, trávila čas se skvělými lidmi a celá Česká republika mě vůbec nechyběla, vlastně jsem se sem ani tolik netěšila.

Chtěla bych vám dnes napsat jak jsem se tam měla...

Let tam i zpět byl příjemný a docela ty 3 hodiny v letadle utekly.
Byla jsem na místě Oropesa del Mar, což je asi 100 km na sever od Valencie. Bydlela jsem s přítelem v řadovém domku s rodinou z Peru (otec, matka, syn a pes). Před dvěma léty to bylo u nich fajn, tak proč ne.


Náš dům který měl ještě okna z druhé strany a takovou mini zahrádku.


Počasí bylo krásné, teplé, občas až úmorné, na to si ale člověk zvykne. Celkově pršelo 3 krát a z toho dvakrát mizerně.
Dny jsem především trávila u moře nebo u bazénu, večer se šlo na promenádu podél moře kde jsou obchody, restaurace, různí prodejci a na setkání s přáteli.

Promenáda podél moře která po setmění vždy ožila.

Jako jídlem se živila zejména senegalskou kuchyní a peruánskou, částečně španělskou. Já vlastně ani česká jídla neumím a popravdě ani nemusím.
Já jako holka kterou máma nenaučila vařit jsem tam každý den vařila a to hlavně večeře a docela obstojně. Hold musela ale taky chtěla, přeci nebude vařit chlap, to je takové blbé.
Společně s rodinou z Peru proběhla i grilovačka.




Na výlety se nikam moc nejezdilo, pouze do Valencie a Marina dOr. V tom šíleném teple se nedalo někde courat po památkách. Abych udejchaná a zpocená lezla někam po kamenech do kopce, na to mě neužije.




Na Castellon a obchodní centrum nakonec nezbyl čas ani peníze, všechno jsme to prožrali, takže jsem se musela spokojit s málem a stejně upřímně ani nevím kam by ty věci dala když zavazadlo jsem mohla mít jen 15 kg a to je zatraceně málo. Já mám výhodu že tam mohu nechat veškeré oblečení
které tady v ČR už neunosím a potom si to zase vzít.

Nedá se nic dělat nákupy v Kiku musí počkat až budu v Madridu.



Hold měsíc je měsíc a to už se musí člověk trochu starat o to aby vyšel s málem ale zároveň si to tam užil a nebyl zklamaný. 
 Moje španělština je zase o něco lepší. To říkalo spousta lidí kteří mě znají a uznávám i já sama že se daleko snáz domluvím.
Nikdy jsem se neučila španělštinu z knížky, nikdy! Všechno co umím je z ulice, z obchodů, od lidí a to je nejlepší škola.

Mohu ale zkonstatovat, letošek byl zase o něco lepší než ten minulý a ačkoliv nemám tunu kosmetiky a plno hadrů z obchoďáku, jsem šťastná a užila si léto naplno.

Něco málo jsem si přivezla a to vám ukážu až v samostatném článku.

Nakonec ještě pár fotek.

Místo kde jsme bydleli bylo opravdu pěkné a areál s bazénem neměl chybu.





Vyzkoušela jsem Starbucks ledovou kávu ze supermarketu, která nebyla špatná ale u mě jednoznačně v létě vedlo Shakisimo od Nescafé, vypila jsem jich opravdu dost.


Takhle to vypadalo uvnitř domu v salonu a kuchyni. Zkrátka normální bydlení, žádný luxus ale ani špinavé doupě. Foceno za šera na telefon, tak omluvte tu nekvalitu.

Mořské potvory, ty já prostě miluji ať jde o cokoliv.


Krevety jsou nejlepší, jen mě mrzí že se u nás tyhle mršky nedají moc sehnat.

Paella Valenciana, v níž jsou obsaženy mořské plody, kuřecí a zelenina.
Běžně se jí z veliké speciální pánve přímo na paellu která má běžně tak tři/čtyři porce.


Pěkný obchůdek kde prodávali různé předměty vytažené z moře nebo jim připomínající ale i jiné dekorace.

Můj cíl byla mořská houba ale ač jsem hledala snad všude, nikde ji neměly. Budu muset více zapátrat.


Místní trhy kde prodávali vše od oblečení, přes nádobí, hrnce, jídlo až po rostliny.


Letos bylo moře opravdu čisté a kusy rostlin co naplavilo moře byli pouze na některých málo místech.

Pejsek Jerry který s námi obýval dům :-)

Zmrzlina je ve Španělsku na naše poměry dosti drahá ale fakt výborná.

¨


No já myslím že už jsem vás zahltila dosti fotkami a dlouhým textem, tak toho už pro dnešek nechám.
Příště vám ukážu pár mých outfitů a zkrátka to jak jsem byla oblečená a jak vypadala a co u mě v létě vládlo za trendy :-)

6 komentářů:

  1. To jsem ráda, že ses tam měla dobře! já tam letím opět na delší dobu, takže se už moc těším. Jinak Paellu zbožňuju a taky mi u nás chybí mořské plody. Chápu, že se ti v tom vedru nechtělo chodit po památkách, to mě se taky nikdy nechce ahhah. Fotky jsou krásné! tak doufám, že se tam zasejc brzy podíváš! BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  2. Teri, já zrovna tento týden na tebe myslela, kdy bude nějaký článek a jestli jsi pořád ve Španělsku. Tvoje články mi chyběly! Snad jsi načerpala dost pozitivní energie a zahltíš nás články :) Do Španělska bych se chtěla podívat už jen kvůli toho, že se španělštinu učím. Tento rok ji mám 5x týdně a celkem se toho bojím! Mám totiž dvě hodiny konverzace ve španělštině. Fotky jsou moc pěkný, je super, že sis to užila :)

    Juvelora | Nekonečná

    OdpovědětVymazat
  3. Terezko, jsem ráda, že sis to užívala! Jsi šikovná. Domluvíš se španělsky a to je skvělé! Držím palce.

    OdpovědětVymazat
  4. U věty "všechno jsme to prožrali" jsem se fakt bavila :D krásné fotky Terezko, to je super, že ses měla báječně

    OdpovědětVymazat
  5. to muselo být skvělé:) mořské potvory mě také lákají, teda až na ty mušle, ty fakt ne:D a u krevet mě spíš mrzí, že jsou u nás předražené... Jinak skvělé fotky a tším se na další článek:)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat