úterý 6. prosince 2016

Dopis ježíškovi

Ahojky.
Vánoce pro mě znamenají klid, relax i pohodu a popravdě neujíždím na tom typickém vánočním shonu kdybych se musela jít cpát s davem hladových lidí v obchoďácích a dělat jako kdyby byl konec světa.
Pro mě je důležitější být svým pánem a neřídit se davem. Vánoce mám ráda ale zkrátka nepovažuji je za nejdůležitější den v roce.
Na vánočním čase mám nejradši tvoření různých dekorací, občas i usněžené dny :-), pravidelné šálky teplého čaje nebo kávy, to je na vánocích skvělé.
Rozhodně nelpím na tradici a vánoce si chci udělat podle sebe, to je také důvod proč letos nebudu doma ale hodně daleko. Když mám možnost tak prostě jedu bez ohledu na období.
Myslím si že není důležité se společně sejít s rodinou u jednoho stolu pouze o Štědrém dni. Například my se doma scházíme každý víkend u společného oběda.
No a dárky, ty jsou pro mě až jako druhotná věc.

Když vidím vánoční wishlisty ostatních, co je jejich obsahem, říkám si že to nepotřebuji.
Často vídám věci jako jsou: powerbanky, iphony, tablety, objektivy, chytré hodinky a různou jinou techniku nad kterou vždycky žasnu a říkám si že bych nevěděla co s tím nebo se mi to pro sebe zdá být zbytečná věc. Joo.. hold každý není jako já..
Většinou si vždycky řeknu že už všechno mám a nic nepotřebuji.

Nepotrpím si na drahé dárky ani nemám ráda když mi někdo dá něco bez čeho jsem se doposud obešla. 

Daleko více mě potěší věci které prostě potřebuji a když vím že se mi dotyčný trefí do vkusu.

Wishlisty si příliš nedělám ale vytvořila jsem takovou koláž věcí které by mě potěšily rozhodně nejvíc.


Říkala jsem že si na drahé dárky nepotrpím, protože jsem zvyklá že by mi je naši stejně nekoupili, hlavně už nejsem dítě a na drahou věc si mohu ušetřit.

Telefon je nutnost, neboť ten dosavadní je už v horším stavu ale chci něco jednoduchého s lepším foťákem a Huawei p9 nebo Xperia XA se mi zdá být vhodný adept. Určitě si počkám na povánoční výprodeje.

Kosmetikou u mě nikdy nic nezkazíte. Letos Alverde má moc pěkné balíčky a nebo Yves Rocher, určitě alespoň sprcháč by mě potěšil.

Povlečení je věc kterou si chci koupit už hodně dlouho, nějak jsem na něj zapomněla a nikde ho nehledala.

Hrníčky jsou fajn, sice jich máme doma dost ale čaj nebo káva se z toho pěkného vždy lépe pije.

Kaktus přináší prý štěstí :-) navíc se o něj nemusíte starat a vypadá pořád krásně, ideální rostlina pro mě a jako dekorační prvek se hodí do každého interiéru.

Nesmím zapomenout na jídlo, tím u mě rozhodně nikdy nic nezkazíte. Například něco nového co jsem nikdy neměla, různé kornouty oříšků, miluji sýry.

Doufám že se na sváteční váleníčko u pohádek a filmů těšíte.
Mějte se a zase příště.

2 komentáře:

  1. Taky bych počkala s koupí telefonu až po Vánocích, bude všechno zlevněné. Kosmetika by mě pod stromečkem taky potěšila a kaktusů mám doma spousty a můžu potvrdit, že je to nenáročná rostlina a jediná, která při mé starostlivosti přežije. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. Terezko, tak ať pod stromečkem najdeš dárečky :) přeješ si samé hezké věci, budou se hodit

    OdpovědětVymazat