neděle 29. ledna 2017

Food tips

Ahojky...
Mám radost že mi dnes zbylo chvíli času, napsat vám nějaký ten článek. Na svém blogu ráda věnuji pozornost jídlu. Proto, když se zamyslím, dlouho zde nebyl článek o tom co mi chutnalo a tak to jdu právě teď napravit.  Veškeré potraviny, které mě něčím překvapili nebo zklamali fotím, a tak se mi v telefonu nakupilo spousta potravin. Je třeba se s názorem také podělit.


Meggle, Cottage Cheese, křen&šunka:
Vyzkoušela jsem jejich verzi bez laktózy, kterou jsem kdysi kritizovala v jednom článku. Nicméně ani tato normální verze mi nechutnala
Chuť křenu a pálivost byla znatelná, jenom šunku jsem v něm nepostřehla. 
Vadila mi vysoká vodnatost, hrudky připomínali drť a celková nakyslá chuť na mě neudělala dobrý dojem.
NE!


Cheese Tiger, sýrové tyčinky original, Zott:
Termizované čtyři sýrové tyčinky. určené dle obrázku dětem. No, nemyslím si že zrovna sýr tohoto typu, kde je plno nepěkných konzervantů a jiných nepěkných ztužovadel, by mělo dítě požívat. Pravidelně určitě ne ale občas, proč ne. Určitě lepší než se cpát hamburgery apod. Chutí připomíná trochu mdlý babybell.
Dobré někam na výlet, nebo jen tak na chuť. Hlad tím rozhodně nezaženete.
Cena: 39,- ( to je celkem dost na čtyři mrňavé tyčinky)
ANO! (pouze ve slevě)



Lipánek, ochucené mléko, karamel, Madeta:
Mléčné produkty od Madety mám ráda a myslím si že má celkem kvalitní výrobky. Rozhodně mi přijde složením a způsobem výroby bližší, než jiné drinky pro děti.
Na výběr je několik příchutí a já mám nejraději toto karamelové. Kdo má rád mléčné výrobky, doporučuji. V teplých dnech krásně osvěží.
Cena: 14,-
ANO!

Mysli zapékané, s kousky ovoce, Emco:
Vím že obsahuje spoustu cukrů ale nejím to pravidelně. Zapékané mysli mám ráda ale oproti tomu z Lidlu, přeci jenom obsahuje méně cukru ale zato sušeného ovoce tu moc nenajdete. V tom má zapékané mysli z Lidlu náskok. Mimochodem, já takovýhle pytel jím třeba měsíc a půl, protože si to dávám třeba jen k jogurtu nebo k vločkám.
Obsahuje hodně sušeného banánu, rozinek, šušeného kokosu.
Cena: 79,- v akci za 49,- (s Terno kartou)
ANO!



Sin Gluten, Chip choco, Gullón:
Velmi dobře si tuhle značku pamatuji ze Španělska, kdy ještě u nás nebyla. Když jsem viděla tuhle značku v obchodě, kam chodím na brigádu, musela jsem si něco koupit.
Sušenky jsou bez lepku, vysoký podíl vlákniny a bez přidaného cukru.
Opravdu mi chutnají a mám v plánu si koupit další balení. V podstatě je tohle zdravé mlsání.
Doporučuji ochutnat.
Cena:36,- ale já je koupila v akci za 27,-
ANO!



Yummy, sojová tyčinka, brusinka:
Konečně něco co mi ze zdravých tyčinek chutná. K raw tyčinkám mám odpor ale k sojovým jsem přilnula.
Je bez lepku, má vysoký obsah vlákniny, celkem zasytí, obsahuje sušené brusinky.
Cena 22,-
ANO!



Patifu, tofu paštika, s hlívou:
Masové paštiky typu Majka nejím, pouze domácí jsem schopna sníst. Tato je čistě rostlinná a je moc dobrá. Spíš mi připomíná pomazánku. Krásné voní i chutná. Struktura je velmi jemná a jde z ní lehce cítit hlíva.
Patifu vyrábí mnoho dalších druhů.
Cena: 23,-
ANO!



Cizrna, Druid:
Moje oblíbená potravina, která je součástí mého jídelníčku. Miluji jí sníst i jen tak. ale připravuji z ní různé pokrmy. Cizrna má dobrou chuť a kuličky nemají zatuchlý pach.
Cena: 39,-
ANO!

Kuskus pšeničný, Druid:
Další oblíbená a častá potravina. Setkala jsem se se spoustou kuskusů od různých značek a nejlepší kuskus je ten marocký. Pokud máte možnost nějakého halal obchůdku, běžte tam. Běžně prodávaný kuskus v supermarketu není kvalitní a nemám s ním dobré zkušenosti. Za sebe ale mohu doporučit tenhle od Druidu. Má skvělou chuť, vodu dobře nasaje, nelepí se. Nekupuji už žádný jiný.
Cena: 35,-
ANO!



Výběr bylin, Jemča:
Jelikož se tělo potřebuje po vánocích trochu vyčistit, opět jsem začala pít bylinkové čaje. Mám ráda vůni bylinek a dokonce mám bylinkové čaje raději než ovocné. Tento je směs různých bylinek. Chuť je velmi jemná, nic intenzivního. Uklidní mysl a je dobrý před spaním nebo odpoledne když chcete být v klidovém režimu.
Cena: 25-30,-
ANO!

Fruit Fusion, variace, Pickwick
Čaje ráda střídám a momentálně se snažím trochu opustit od kávy a pít více čajů. Všechny příchutě jsou dobré, pouze brusinka je kyselejší což úplně nemusím.
Myslím si že tyto čaje zná většina z vás a tak není třeba se více rozepisovat.
Cena: 35.-
ANO!


Veškeré potraviny jsem dnes kladně ohodnotila a tak budu ráda, když vám dám nějakou tu inspiraci nebo budete mít stejnou zkušenost s něčím. Určitě dejte vědět do komentářů.

9 komentářů:

  1. Mňam. Nejvíce si mě nalákala na vyzkoušení paštik od Patifu. A taky jak někde uvidím mléko Lipánek, tak určitě koupím. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Patifu jsem ochutnala poprvé až minulý týden. S hlívou je fakt výborná, v sobotu jsem měla Patifu toskánskou a ta taky stojí za zmínku. Mlíčka nemusím mít často ale občas mě na něj přepadne chuť.

      Vymazat
  2. KusKus miluju a ty sušenky Gullon si tady ve Španělsku kupuji, když si chci dát něco bez cukru nebo glutenu. Jinak paštika Patifu mi vždycky moc chutnala. Super článek :) BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem si ty sušenky koupila znovu. Jsou fakt dobré a dokud je mají v akci, tak toho chci využít. Patifu pomazánky jsou skvělé, objevila jsem je teprve nedávno.

      Vymazat
  3. Pokud se nepletu, Meggle Cottage jsem měla nedávno taky, akorát bez příchuti a to samé. Hrudky byly spíš drť a ta kyselost mi vadila nejvíc. Mám Cottage ráda, ale hlavně pro jeho jemnou krémovou chuť.

    OdpovědětVymazat
  4. Zaujala me Patifu pastika a to cerstve mleko. Cizrnu bych si chtela uvarit, ale nevim jaky pokrm. Uvitala bych clanek s recepty,ktere mas rada:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Patifu určitě ochutnej, na výběr je z několika příchutí. O těch receptech budu uvažovat :-) nějaký článek bych mohla vytvořit. Receptů co s cizrnou je opravdu mnoho, takže se pokusím.

      Vymazat
  5. Díky za tipy! Tenhle cottage také můžu..:)

    OdpovědětVymazat