sobota 21. ledna 2017

Jak trávím zimní dny

Pěkný den přeji všem...

Ze všeho nejdříve, bych se chtěla omluvit za moji menší neaktivitu na blogu, která je zapříčiněná přípravami do školy. Zkrátka se blíží pololetí a tak doháním nějaké ty známky s pracemi, které máme odevzdávat do konce ledna.
Fotky z plesu pořád ještě nemám, neboť se na nich prý pracuje. Nemohu zveřejnit článek z plesu, přesto doufám že brzy budu mít konečně ty fotky.


Zimní dny trávím především doma, po boku šálku s čajem nebo kávy. Snažím se dodělat pár prezentací do školy a doháním samosebou i známky.



Minulý týden jsem tvořila zajímavou práci do školy: 
Chov kožešinových zvířat. Nikoli formou propagace ani kritiky. Zkrátka odbornou formou vypracovat to jak se tato zvířata chovají ve faremních chovech, jaké jsou u nás standardy pro chov těchto zvířat, výživa až po stažení a následné zpracování kožešiny. 
Dle mého jsou kožešinové farmy přežitkem a u nás v ČR nejsou potřeba ale mám na toto téma svůj názor. Na spolek Greenpeace a další jemu podobné, mám také vlastní názor. Odsaď podsaď.

Co vy a zima?

Mráz nás sužuje už nějaký ten týden a stále bude. Po dlouhé době je u nás zima. Zimu moc nemusím, tak mě to nijak netěší,  Jsem z těchto mrazivých dní stále víc unavená a jediné si přeji, aby už to roztálo.



Začátkem leda se mi stala kalamita. Den kdy nejvíce sněžilo jsem se vydala autem do školy. V ten den dost foukalo a tak v jednom místě jsem zažila bílou tmu. Nic jsem neviděla a tak jela krokem, při čemž jsem vjela do obrovské závěje a nemohla vyjet. Paráda! Nakonec mě tahali sypači co jeli kolem :-D . Nestalo se nic autu ani mě.


(Konečně prohrnuto)


Zimní krajina je krásná ale i krutá. Spousta lidí i zvířat v těmto mrazům podlehne.



Dnes jsem se mimo jiné odhodlala jít na běžky. Já jakožto bývalá milovnice zimních sportů jsem tak trochu vyšla ze cviku a to běžkování mi dalo pořádně zabrat. Trasa byla dlouhá 6km (dohromady tam a zpět).



Za cíl jsem si dala kapličku sv. Antoníčka nedaleko vesnice Rounek, to ale asi nikomu nic neříká.
Nachází se hluboko v lese a chodí sem poměrně dost lidí, takže stop ve sněhu na polích bylo dost.


Cesta vedoucí právě kolem této kaple byla v historii užívaná jako hlavní obchodní spojnice do Vídně.



Dokonce zde mají malý betlémek.



Vysočina je krásná. Jako každý kraj má svá specifika, které jsou nejlépe patrné na vzhledu krajiny. O tom vypovídá spousta lesů, kopcovitost, dlouho držící se sníh a čistý vzduch.








(veverka na stromě)



Já doufám že zítra budu mít čas nafotit spoustu fotek na články.
Mějte se a zase příště

1 komentář: