sobota 11. února 2017

Proč se uchyluji k alternativní kosmetice?

Ahojky.. Krásný večer.. Dnes jsem bych vás chtěla seznámit s novým způsobem cesty, kterým bych chtěla nově pokračovat.

Jak už jsem se několikrát zmiňovala, začínám usilovat o změnu kosmetiky na přírodní nebo zkrátka ty šetrnější, kde chemie sice je, ale ne v takové míře jako v běžné komerční kosmetice.
Možná by se to dalo nazvat alternativní kosmetika.



Kosmetiku používám proto abych udržovala svůj zevnějšek ale i vnitřek v dobré kondici. 

Jaký druh kosmetiky bych nejraději změnila, je pleťová, vlasová a proti pocení.

Zjistila jsem že po používání pleťových produktů značek Nivea, Garnier apod. se mi s pletí vlastně nic neděje a je to jen taková chvilková náplast či maska, která udělá pleť pěknou jen na chvilku.

Vlasovou proto, že není třeba vlasy zatěžovat a utrácet peníze za něco co vlasům dá jenom film na povrchu, kdežto uvnitř jsou stále poškozené. Hlavně mi běžné šampony začali vadit a neviděla jsem po nich žádné výsledky.

Proti pocení proto, že už na sebe patláme té chemie dost a zrovna v podpaží, které je velmi citlivé, si myslím že by to určitě chtělo změnu.



K přírodní kosmetice se uchyluji také z důvodů ekologického. Nejsem sluníčkářka ale nemám ráda zbytečné plýtvání. Tudíž je pro mě nepochopitelné, jaké množství se vyrobí kosmetiky, která je vlastně k ničemu a ještě škodí, navíc všech těch obalů. Myslím si, že už jsme zemi poškodili dost a je třeba se snažit ten proces ničení alespoň pozastavit.
Nic nejde hned ale začíná to v naší hlavě a o tom jak budeme zodpovědní za naše činění.



Při výběru pečující kosmetiky, dám určitě přednost českým a slovenským firmám. Mám raději menší, méně známou firmu než obrovské giganty u kterých je nejdůležitější počet vyrobených a prodaných kusů. Myslím si že malá firma má nad svými věcmi lepší dohled.



Poslední dobou se mi zalíbila firma Bione nebo TopVet. Mají spoustu zajímavé kosmetiky, něco od nich už mám a jsem mile překvapená.


Dekorativku mi nikdo nevezme a i když vím že bychom se možná ještě všichni divili co obsahuje třeba takový make-up.

Já vím že nejlepší způsob jak přijít k přírodní kosmetice je, udělat si jí doma. Občas něco málo zkusím ale středoškolská chemie nebyla zrovna mým oblíbeným předmětem a jsem tak trochu líná.



V zásobě mám ještě spoustu kosmetiky a rozhodně ty věci nehodlám vyhazovat ale v klidu je spotřebuji.

Běžnou konvenční kosmetiku chci pouze omezit. Takže to rozhodně neznamená že jí dávám na dobro konec.

Neříkám, že půjdu cestou čistě přírodní ale budu se snažit změnit skladbu produktů tak aby byla tělu a pleti přínosem.





A co vy jak to máte vy s alternativní kosmetikou? Používáte něco?
Pokud ano, byla bych ráda kdyby jste mi do komentářů napsali nějaký odkaz na eshop nebo tipy.

10 komentářů:

  1. Taky jsem přešla v pečující kosmetice převážně na tu přírodnější, ale stále mám spousty zásob chemie, kterou v klidu spotřebuji. Držím palce v hledání vhodné kosmetiky, protože u vlasů jsem to vzdala. Po všem se mi hrozně rychle mastily vlasy. Tipy na stránky ti asi nedám, protože znám převážně jen ty slovenské, ale zkus určitě známou Míšu z e-shopu krasnakazdyden.cz :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím si že nemá cenu hledat smysl kosmetiky u té běžné v drogeriích. Pokud jde o sprcháč, tak je to tak nějak jedno. Pokud ale chci od kosmetiky něco aby mi to vylepšilo, myslím si že chemickou cestou to nevede. Já mám například sklony k akné a mastné pleti. Opravdu jsem si všimla že ty běžné krémy mojí pleti nic nedávají a pleť se po nich nijak nelepší a může to být sebedražší krém. Eshop krasnakazdyden.cz znám a mám zde vyhlídnuto několik produktů.

      Vymazat
  2. Souhlasím a těším se, jaké tipy nám tady časem dáš :) Já používám na pleť běžně takové ty míň "jedovaté" krémy, protože třeba silikony na obličeji nesnesu, ale nejsou to vyloženě přírodní značky. Na vlasy momentálně používám Baleu a Milvu, takže taky to lepší, než běžnou silikonovou kosmetiku. Pak mám na vlasy ráda šampuky Lush a zkoušela jsem i dva tekuté šampony, ale ta cena na mě byla vážně šílená, takže bohužel.... Dřív stál skvělý šampon Rehab 600, což už bylo hodně, ale teď stojí přes 700 a to už vůbec :( Chtěla bych víc prozkoumat Alverde, ale měla jsem nějakou avokádovou masku v tubě a nějak jsem se s ní nesžila. Na ty antiperspiranty/deodoranty nemám úplně odvahu, protože bych se asi cítila hodně nejistá celý den ve škole. Zrovna včera jsem ale četla super článek na deo Soaphoria, co údajně vydrží celý den, takže to asi zkusím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto se s tebou shoduji. Rozhodně nemám v plánu jít cestou stoprocent bio ale spíš trochu šetrnější kosmetiku, než co je nám nabízena v supermarketech. Lush je dost drahý ale někdy bych odtud ráda něco vyzkoušela. Já silikonové produkty také nemusím. Mám sklony k akné a takové produkty mi pleť hned zkazí. Přírodní antiperspirant/deodorant jsem ještě žádný nevyzkoušela a právě to mě láká a jsem zvědavá jak moje tělo na to bude reagovat. Na Soaphoria se určitě mrknu, věřím že na webu krasnakazdyden.cz něco najdu.

      Vymazat
  3. Já si všimla už dřív, že tíhneš k přírodní kosmetice, viz mýdla, YR a tak dále, mně se to líbí:) Já sice běžnou drogerkovou kosmetiku neomezuji a ani se o to nebudu pokoušet, mně osobně třeba Garnier velice pomáhá a usnadňuje život, ale věřím a to i díky tobě a tvým dřívějším článkům, že přírodní kosmetika má význam a od doby, co jsem měla v rácmi výzvy osobně vyzkoušet vzorečky, rozhodla jsem se aspoň lehce ji do svého života zapojit.:) Navíc, co mi moje kamarádka říkala, že třeba takové ty běžné kuličky pod paži způsobují rakovinu a dělají hodně bulky, jak se ta chemie vtlačuje do těch míst. Docela jsem se zalekla a myslím, že na tom něco bude...:)
    Jinak já spíš teď jsem podlehla YR, v létě jsem v té výzvě vyhrála kosmetiku od Aphrodite a teď zkouším přírodní krém od Pleva.cz, na něj budu brzy psát recenzi.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano. Pár přírodních produktů, co jsem měla možnost vyzkoušet mě k této myšlence dovedlo. Studuji zemědělku a když vidím a čtu způsoby pěstování plodin a produkce zvířat pro konzum některých farem v USA a jinde na světě, je mi dost špatně. Neplánuji se vzdát všeho a jít stoprocentně přírodně ale snažit se používat produkty s lehčím složením. Chemii se nedá vyhnout a i ta chemie je pro něco dobrá, jenom by neměla přesáhnout hodnoty a nahradit všechny ingredience, dobarvování atd. Chci ji taky lehce do svého života zapojit. To neznamená že si už nic chemického nekoupím, to rozhodně ne. Problémem u této kosmetiky, je dostupnost. Kolikrát se mi na různých webech líbí jeden dva produkty ale nechce se mi pro jednu věc platit poštovné. O těch tuhých deodorantech jsi mě dost zděsila, ale něco na tom bude. Plevu bych rozhodně chtěla zkusit. Je to česká kosmetika a myslím si že by mohla být fajn. Já jsem si teď oblíbila Bione.

      Vymazat
  4. Hello! Thanks for your post! SOunds really interesting! Best wishes from meran sehenswürdigkeiten ( http://www.trauttmansdorff.it ) Anne ;) :)

    OdpovědětVymazat
  5. Taky mám ráda kosmetiku, za kterou není gigant, ale třeba konkrétní člověk, kterého znám i jménem a který dělá svou práci s láskou a péčí. A že takových značek není málo! :-)
    Za sebe můžu doporučit třeba Dulcia (SK), Mylo (SK), Naturinka (CZ), Soaphoria (SK), Navia (SK), Ponio (SK), Delibutus (CZ) nebo Saloos (CZ) :-)

    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Mockrát děkuji za odkazy, alespoň mám z čeho čerpat.

      Vymazat
  6. Wonderful! Healthy and natural! Super! Thanks for this post, very inspiering and best wishes from schenna hotel ( http://www.blumenhotel.it ) Marie ;)

    OdpovědětVymazat