středa 22. února 2017

Výlet do Drážďan

Pěkné středeční odpoledne. Přijde mi že ty prázdniny nějak rychle ubíhají.

Včerejší Drážďany byli parádní a dneska bych vám o tomto výletě ráda něco napsala.

Do Drážďan jsem se vydala proto, abych se alespoň na chvíli odprostila z domova a využila volných dní. V Drážďanech jsem nikdy předtím nebyla a tak mě ráj nákupů zlákal natolik, že jsem se sem musela vydat.

V pondělí jsem jen tak odpočívala a užívala si toho, že se mohu konečně pořádně vyspat.
Následující noc jsem nemohla dospat a celá natěšená vstávala kolem 4-té ráno. Možná si říkáte proč tak brzo. Já bydlím relativně daleko a ještě na vesnici, tak abych se dostala do Prahy, musím vyrážet s předstihem.

Outfit jsem zvolila dobrý. Cítila jsem se v něm dobře, pohodlně a zima mi nebyla.



Do Drážďan jezdí autobusů, častěji než kam jinam, takže má člověk na výběr ceny jsou u všech společností do 300,-/cesta.
Já zvolila společnost FlixBus. Cesta probíhala výborně a do cílové stanice přijeli dokonce dříve, i přesto že měli ze začátku zpoždění.



Pro jednoho až dva lidi se vyplatí jet autobusem, pro více jak 3 lidi je lepší jet autem. Každopádně, já bych autem nejela, protože nemám tak dlouho řidičák, měla bych nervy a zkrátka musela bych moc přemýšlet. Autobusem sednu a jedu, jsem v klidu a krásně se mohu kochat krajinou z okna autobusu, u toho žrát a být bez starostí.


Dobré bylo jet v úterý. Nikde jsem se netlačila, všude minimum lidí, klid a celkem i to počasí ušlo, až na ošklivý vítr.

Čas příjezdu se blížil k jedenácté dopoledne.
Ani vám nebudu detailně popisovat moje pocity, když jsem přijela. To nadšení, ten úsměv na tváři a blaho, že už jsem tady.
O Drážďanech jsem si doma nic moc nezjišťovala, pouze z pár vlogů youtuberek jsem trochu tušila jak to tam bude zhruba vypadat.




Orientace po Drážďanech je primitivní a dokáže se v něm orientovat i blbec. Všude jsou cedule, vidíte lidi kam míří a celkově je vše přehledné a nemáte šanci se ztratit. Žádná navigace ani mapy nejsou třeba, prostě stačí použít selský rozum.


Můj cíl byl jasně obchody a tak má první návštěva byla v Centrum Galerie. Centrum Galerie se rozprostírá hned na rohu takového náměstíčka, které lemuje mnoho dalších obchodů.
Na náměstíčku jsou obchody jako H&M, TK Max, Salamander, NewYorker a různé další. V samotném Centru je slavný Primark, Bershka, Pull&Bear, Muller, Yves Rocher či Media Markt ale spousta dalších.

Čekala jsem více obchodů ale pro nenáročného člověka dostačující.
Pro srovnání, Primark v Madridu se mi zdá daleko lepší než tady. Jasně, v Madridu je větší ale i celková nabídka je lepší a zkrátka mi rozdělení sekcí přišlo dost chaotické.





Můj cíl byl MediaMarkt a vyzvednutí objednaného telefonu. Možná si ťukáte na hlavu, proč si jedu do Německa kupovat telefon, který je i u nás.
U nás sice je ale nemyslete si že telefony, které prodávají na západě jsou stejné jako ty u nás a směr na východ, ne všechny. Už jsem se několikrát přesvědčila že nejsou. Konkrétně bývají rozdíly u kapacity paměti a celkově různých možností které telefonům u nás třeba chybí nebo se stává že je vadný software. Což o to. Směšná je spíš cena, která je za tu lepší verzi na západě jen o pár eur vyšší. Jo, a taky lepší pocit 😁


No a tak jsem to celé příjemně propojila s nákupy, zpestřila si život a podívala se zase někam jinam.
Telefon mám a tak si mohu konečně odškrtnout jednu položku z wishlistu.

Po dvou hodinách, kdy má kabelka a taška byli těžké že tíhou mě táhly dolu, jsem s nákupy skončila a šla se podívat alespoň na náměstí, kde prodávali perníkové dobroty, klobásky, které byly cítit po celém náměstí a celkově tam byla moc pěkná atmosféra. Abych nezahanbila a něčeho se konečně najedla, koupila jsem si tu klobásu s houskou, takový hotdog bych to nazvala.
V restauracích a kavárnách jsem nikde neseděla, neboť když jsem sama tak mě to nebaví.


V 16:45 mi odjížděl autobus a tak jsem si ještě ke konci šla koupit jídlo do autobusu abych měla co jíst a dala si svačinu a večeři.
V Centru jsem si v Konsumu koupila jogurt v kelímku a mohu vám říct, že lepší jogurt jsem nikdy neměla. Žádná dietka ale byl fantastický. V obchůdku na nádraží housku z preclíkového těsta se sýrem, salátem a božským dresingem. Najedla jsem se vážně dobře.

/nejdokonalejší jogurt jaký jsem kdy měla/

/jak se autobus příliš klepal, nedala se ta moje vyfotit, přesně ta stejná akorát tam byl hermelín/
Při mém sledování jsem zjistila, jak jsou Němci ekologičtí. Každý nosí hadrové tašky a pomalu vám nikde v obchodech nedají igelitky. To hodnotím jako velké plus.

Při nákupech se mi stala taková nepříjemnost. Po nějaké době, při vstupu do obchodů jsem skoro všude pískala. Teď všichni na mě pohledem co se děje. Nejhorší bylo že já neumím německy a ne všichni uměli anglicky, takže to bylo jediné mínus na tomhle výletě. Myslím si že to dělali kalhoty z Bershky.


**fotky jsou nekvalitní, protože bylo zataženo, můj starý sráč fotí špatně a nový telefon jsem si chtěla nechat až na doma**

Výlet se povedl a doufám že se opět zase někam vydám. Večer jsem ani nemohla usnout.

Mějte se krásně a posílám ještě písničku...
Příště si pro vás nachystám nákupy.


4 komentáře:

  1. Fantastic post!
    Kisses :)

    http://itsmetijana.blogspot.rs/

    OdpovědětVymazat
  2. Juuu, to musel být skvělý výlet, až teda na to pískání. Ten jogurt vypadá dokonale, hned bych ochutnala. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Mne sa Drážďany veľmi páčia :) Kamoška mi sľúbila, že toto leto pôjdeme, takže si už teraz šetrím :)
    World of Nicol | Narodeninová GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  4. Ten samý telefon má ségra, úplně jsem si vzpomněla na ní.:). Jídlo vypadá božsky.:)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat