čtvrtek 2. března 2017

Tipy na zdravé papání

Pěkný čtvrtek přeji všem, co právě čtou.

Zase jsem se celý týden neozvala, je to z důvodu dopisování prezentací a různých prací do školy. Je toho teď před maturitou na mě celkem dost a musím do té školy něco dělat. Škola je v určitých směrech momentálně na prvním místě, blog mě živit nebude a ten si mohu psát dál po maturitě.

Dnes bych se chtěla věnovat jídlu. Jídlo miluji, ráda si ho vychutnám a nesnáším, když musím při jídle chvátat.
V dnešní době máme potravin tolik že nevíme co s nimi a tak se vyhazuje, plýtvá a také vyrábí potraviny, které našemu tělu škodí. Při pouhém nákupu potravin na nás číhá spoustu nebezpečných faktorů. Ať už to jsou ceny tak i různé marketingové vnucování potravin, které ve skutečnosti nejsou vůbec kvalitní jak je výrobce deklaruje a my pak kupujeme zajíce v pytli. Spousta šizených nebo škodlivých potravin, zkrátka je toho moc.
Jak už mám vypozorováno, tak vyšší cena se ve většině případech rovná přenádhernému obalu. Nikdy nesuďte kvalitu podle ceny ani dle obalu.

Jak v kosmetice, tak i v jídle se snažím zaměřovat na potraviny neobsahující v sobě tolik chemikálií a snažím se neplýtvat. Opravdu nemám ráda, když se jídlo vyhazuje.

Ráda bych vám ukázala pár potravin, které jsem objevila, ochutnala a čím mě zaujali.


Začnu jogurty z Lidlu. Kupovala jsem je v Bio týdnu. Jestli jsou opravdu bio, to z kelímku nezjistíte ale jogurty neobsahovali žádná hnusná želatinová zahušťovadla a chutí mi připomínají bio Hollandii. Jako svačina posloužili skvěle. Cena kolem 10,-



Nejlepší kaše, jakou jsem kdy jedla. Výborná i když celkem sladká. Těch brusinek tam nebylo moc ale chuťově byla skvělá. Cena 14,-
Doporučuji, koupíte jí ve zdravé výživě, určitě v Bille, v Tescu, Terno


Alpro je tak trochu komerční značka ale nevadí. Občas si ho koupím pro tvorbu smoothies, někdy ho vypiji jen tak nebo si s ním zaliji mysli. Cena 45,- a více.


Pomazánky Patifu jsem si poslední dobou velmi oblíbila. Jsou rostlinné a naprosto báječné. Existují v mnoha příchutích. Tato s bylinkami byla výborná, nejlepší je s hlívou nebo rajčaty.
Zato gourmet mi tolik nechutná, takže tu si příště nekoupím. V té gourmet má být opražená cibulka a já ji v ní cítím a nechutná mi. Skvělé na svačinu.
Cena 23-25,-


V nedávné době jsem navštívila jeden krámek se zdravou výživou v Humpolci. Obchůdek se jmenuje Rozmarýnka a mají zde opravdu velký výběr potravin i kosmetiky.
Už dlouho mě trápí neustálé pokašlávání a tak mě napadlo vyzkoušet takovýto bylinný čaj nebo-li nálev.
Je mi jasné že ne každý snese tyhle bylinné čaje. Znám mnoho lidí, kteří bylinné výluhy nesnáší.
Obsahuje: mateřidoušku, černý bez, truskavec, lišejník, tymián, podběl


Normálně to zalijete vroucí vodou a necháte 10 minut vylouhovat. Poté scedíte a můžete pít.
Jelikož je ve směsi podběl, je jasné že je čaj hořký a ničím to nepřebijete. Zatím ho piji skoro dva týdny a je mi po něm fajn. Tak uvidím jak moc mi pomůže.
Cena 70,-

Firma Natural sídlí a vyrábí své produkty přímo v našem městě, takže je ráda podpořím.
Kukuřičných křupek prodávají velké množství s různou příchutí. Měla jsem jogurtové, čokoládové a tyto jsou jogurt a lesní ovoce. Chutnají skvěle a občas si je dám jen tak na chuť. Dají se zalít i mlékem a chutnají dobře. Jsou bezlepkové.
Cena 24,-

Karobovou tyčinku jsem poprvé viděla u Janči na jejím blogu beautypusinka. Absolutně jsem nevěděla co je to karob, až internet napověděl svatojánský chléb, který znám že se dává do krmných směsí hlodavcům a králíkům :-) Karob je jakási zdravá náhražka kakaa.
Oproti proteinovým tyčkám mi karobová tyčinka chutná, takže si ji příště zase ráda koupím.
Cena 13,-

Miluji šmejdění po obchodech se zdravou výživou protože tam člověk najde to co v běžných obchodech nelze. Navíc mám vždy dobrý pocit, že jsem tělu dodala něco blahodárného.
Mějte se krásně a zase příště.

12 komentářů:

  1. Super článek! jsem ráda, že jsem tě přiměla ke koupi karobové tyčinky, ačkoliv si nepamatuju, jestli mi chutnala. Jinak ty křupky si taky kupuju a Alpro produkty skoro pořád, ale tady ve Španělsku je nemají. Tady teď letí hodně Natur Green a tamty sušenky bez glutenu a cukru, jak jsi tu už taky měla. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  2. Alpro produkty mi přijdou až moc předražené. :/ Je to škoda, protože jsou určitě hodně kvalitní. Já mám moc ráda raw energy tyčinky. Vezmu si jednu, klidně i jako odpolední svačinu, a jsem opravdu plná! Pecka!
    Krásný článek!!! ♥♥♥
    S láskou
    ♥JORIES♥

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Ty kukuřičné křupky mám taky ráda, dokážu je vždycky sníst na posezení :D
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
  4. Už několikrát jsem se dívala na Alpro výrobky, ale vždy mi je líto za ně dát tolik peněz. Raz si mléko určitě koupím, protože bych ho ráda vyzkoušela. Po pomazánkách Patifu se taky musím podívat, ještě jsem je neměla.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  5. Všechno to vypadá moc dobře! Tu chia kaši už chci dlouho vyzkoušet :)
    http://catthegdiaries.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Mňam, všetko vyzerá super, no najviac ma zaujali chia semiačka. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělé typy, občas si ráda dopřeji také zdravější potravy a řekla bych kolikrát i chutnější. :) Alrpo mi chutná, jen ta cena je docela vysoká., takže jen občas.... Tu kaši jsem kupovala v DM, ale už mi moc nechutnají, až dojím ty co mám doma, začnu opět s vločkami.:)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  8. Když byl v Lidlu bio týden taky jsem si kupovala ty jogurty, akorát čistě bílou verzi :) Chia kaše mám moc ráda.

    Ahmad Tea Haul

    OdpovědětVymazat
  9. Já se taky snažím, ale ještě v tom nejsem takhle zběhlś. Akorát alpro mi fakt samotný nejede :D jinak s maturitou s tebou soucítím, a kdyby jen maturita, taky ještě přijímačky :(

    Můj blog: Cosmokočka

    OdpovědětVymazat
  10. Od té doby co jsem zkusila Patifu poprvé na tom hrozně moc ujíždím. :D

    OdpovědětVymazat
  11. No některé ty produkty jsou spíše marketing než, že by to skutečně fungovalo. Docela se mi teď líbí na YouTube pořad Rozum v troubě. Tam to pěkně shrnují, jak jednotlivé věci fungují v realitě a hlavně jak fungují marketingově. Mám pár klientů, kterým dělám obsahový marketing a tam občas taky trochu trnu nad tím, co po mě občas chtějí a do čeho mě tlačí. Naštěstí jsem v tomhle zásadový.

    OdpovědětVymazat