čtvrtek 4. května 2017

Asi jsem našla to pravé kadeřnictví

Konečně čtvrtek. Minulý týden mi skončila škola a v úterý a ve středu jsem psala další části státní části maturity. V úterý se jednalo o sloh z anglického jazyka, ve středu didaktické testy z češtiny a angličtiny.
Jaké jsou mé pocity?
Angličtina sloh i didakťák si myslím budou v pohodě, co jsem si z didakťáku počítala body, tak by to mohlo vyjít max na 2, ze slohu nemám ponětí jakou známku budu mít ale mám z něj dobrý pocit. Ovšem, čeština didakťák byl vrchol všeho, s tím že projdu moc nepočítám protože co jsem si včera večer počítala body, tak to vypadá jen taktak. No, nebudu jediná a každopádně se dá podat ještě odvolání, kdy je ještě šance že to vezmou a nebo v září.

Dnešní den byl moc fajn. Byla jsem se konečně po necelém roce ostříhat. Už to opravdu chtělo protože mé vlasy vypadaly jak záclona, bez života, roztřepené, prostě hrůza děs.

(roztřepené, unavené vlasy bez lesku, hrůza)

Hledání vhodného kadeřnictví pro mě byla strategie. V Jihlavě se nachází mnoho salonů ale víte jak to občas chodí. Někde jsou služby levnější ale výsledek stojí za prd a nebo opakem jsou moc předražené. Jelikož mám dost dlouhé vlasy, je to finančně trochu jinde než s krátkými a stříhat se na krátko kvůli tomu rozhodně nehodlám.

Salon v místě mé školy, kde jsem byla naposledy se mi nelíbilo jak kadeřnice zacházela s mými vlasy. Styl umývání bylo, div mi nevydrhla do hlavy díru a česání mokrých vlasů tak, že mi je rvala jednořadým hřebenem a to mi taky nepřišlo ok.
Naopak tam byli příjemné a komunikativní kadeřnice, což bylo fajn.

Objevila jsem tedy nový salon u nás v Jihlavě, který se jmenuje Royal Family. Fungují zde krátce a salon je součástí areálu, Jihlavské terasy. Mimo kadeřnictví zde provozují vesměs různé kosmetické služby po manikůru, pedikůru a další.



Prostředí salonu je moc pěkné, interiér moderní a vkusný, já jsem se zde cítila moc dobře. Na recepci mi byla nabídnuta káva nebo čaj ale jelikož jsem zde neměla v plánu trávit tolik času, nic si nedala.

Vlasy jsem chtěla umýt, vyfoukat a ostříhat tak o 10 cm. Mytí vlasů s masáží hlavy bylo tak příjemné až se mi chtělo spát. Celkově mám ráda, když mi někdo něco dělá s vlasy.
Kadeřnice mi na ně dala vyživující péči i něco na lesk.
Kadeřnice, která mě stříhala byla mladá holčina, která byla ale pečlivá. Na nic nechvátala, vše dělala v klidu a dala si na všem záležet.
Pracují zde s přípravky na vlasy především značky Revlon
Nemám ráda když je někdo hotový za 20 minut a odflákne to.


(vlasy jsou pouze o cca 10 cm kratší)

Celkově jsem v salonu strávila hodinu a celkem mě to stálo 390 Kč
Ceny jsou, řekla bych trochu vyšší ale ještě odpovídající.

Ani nevíte jaký to byl krásný pocit odcházet odtud s dobrým pocitem, krásně měkoučkými a voňavými vlasy.

V salonu Royal Family se mi velmi líbilo, ať už co se týče služeb nebo příjemného personálu, určitě bych sem ráda zašla někdy příště.

24 komentářů:

  1. Tak je to krásné! Takové holčičí a princeznovské.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda. Fotky jsou profesionální a jsou vzaté z jejich stránek.

      Vymazat
  2. Vyzerá to tam úplne luxusne :). A vlasy máš super :)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky mám ráda, když mi někdo něco dělá s vlasy. Vypadá to tam moc hezky a na vlasech jde vidět změna. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě stačí jenom obyčejné česání a skoro bych usnula :-). Vlasy to už potřebovaly.

      Vymazat
  4. Máš to krááásné! Moc pěkně se o Tvé vlásky postarali. A moc Ti to sluší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Je to daleko lepší než předtím. Už to vážně chtělo.

      Vymazat
  5. Taky budu muset najít nějaké fajn kadeřnictví, až budu mít trochu času. Ráda chodím k učňům, ale časově mi to v poslední době nevychází. Do salonu, kam jsem chodila dřív, už taky nechci. Jedna kadeřnice mi zničila vlasy při dělání maturitního účesu, další mi udělala šedý melír místo pěkné blond a ta poslední mi ty vlasy div nevyrvala. Bohužel ty ceny v Praze jsou naprosto šílené a v běžném kadeřnictví se jen za mytí a střih pod 500 nedostanu. Ale už mě to štve, asi si fakt našetřím a zajdu si k nějaké kadeřnici, která má dobré recenze. Jednu už jsem našla, dává své výtvory i na Facebook, ale něco mi říká, že bych musela mít v peněžence tak 4000 a to se mi úplně dávat nechce :( Ty to máš moc pěkné, škoda že to mám tak daleko :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Praze je to hodně o penězích to je jasný. Kolikrát výsledek za tolik peněz nestojí za nic. Kdybych se chtěla nechat obarvit v tomhle kadeřnictví, musela bych vytáhnout tak 2000 a více. Chápu, že ty kadeřnice z něčeho žít musí ale když to někdy nestojí za nic je to těžký.

      Vymazat
  6. Kadeřnictví má moc hezké prostředí, čekala bych cen i větší :) Já jsem měla stejné písemky jako ty, angličtina lehká, ta čeština nevím no, nepřišlo mi to tak hrozný, myslím, že to stejně nakonec dopadne dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě se mi ceny celkem líbily když jsem viděla prostředí a výsledky svých prací na facebooku. U nás v Jihlavě jsou i dražší kadeřnictví ale to víš, někde v Praze je to daleko dražší. Angličtina byla opravdu lehká, to je fakt ale čeština u mě nevím jestli dopadne. Hlavně jsem se nikde na netu nedočetla jak se některé úkoly hodnotí. Např., když tam máš podotázky s max.3 body, jak to je když mám něco z toho špatně, kolik vlastně bodů získám? Mají v tom soudruzi v Cermatu trochu bordel.

      Vymazat
  7. Tak to s těmi vlasy se mi přesně taky stalo! Tady ve Španělsku jsem si chtěla nechat udělat balayage, šla jsem do jednoho kadeřnictví. Holčina mi trhala vlasy tím jednořadým hřebenem a o mytí ani nemluvím. Balayage se jí nepovedlo a zaplatila jsem 600kč. Pak jsem ale objevila naprosto super kadeřnictví, úžasnej servis a i výsledek. Zaplatila jsem za předělání balayage a stříhání 60€ = cca 1800 BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já si myslím, že když dá člověk jednou za rok tisícovku za kadeřníka, není to nic tak hrozného. Já kdybych chtěla něco určitého, třeba nějaký složitější střih atd. určitě bych zašla někam kde budu mít jistotu že to dopadne dobře, jenomže já vím, ne vždy se to dá odhadnout. Já myslím, že kdyby jsi chtěla balayage tady u nás, tak věřím že ve spoustě kadeřnictví nebudou vědět která bije :-D

      Vymazat
  8. Terezko, vlasy jsou ozivene a pritom porad krasne dlouhe :). Myslim, ze jsi nasla tu pravou kadernici, ja tu svoji taky konecne nasla a taky pouziva Revlon. Kdyz mi umyva vlasy, je to tak uzasny, ze si preju, at to nikdy neskonci :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně to byl můj cíl :-) Najít dobré kadeřnictví je občas složité. Revlon má super přípravky, já jsem sice zastáncem přírodní kosmetiky ale ne úplně ve všem.

      Vymazat
  9. Super :), ono najst si dobre kadernictvo, je podla mna niekedy velmi tazke
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovědětVymazat
  10. Krásné vlasy! Slečna udělala super práci! Je moc šikovná! <3 Držím palečky u maturity! Určitě jsi to zvládla a všechno zvládneš!!! <3 Já se bojím chodit k novým kadeřnicím! :D Bojím se, že mě ostříhají na kuře, a že pak nebudu moc vyjít z domu! :D

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. You look Amazing! Thanks for sharing!😘😘😘

    OdpovědětVymazat
  12. pravda, vlásky má po zákroku kadeřnice krásnější, i když i předtím jsi je měla moc pěkné, co já bych za ně dala :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  13. Moc ti to sluší a jde vidět, že jsi narazila na kvalitní kadeřnici :) Mě se to po letech taky konečně podařilo, ač už jsem tomu nevěřila, tak Hair Fashion Point si mě hned napoprvé získalo a naštěstí mi sedí i jejich vlasová kosmetika.

    OdpovědětVymazat