úterý 9. května 2017

Cestovatelské plány a moje úniky z reality


Ahojky. Dneska je úterý a já se opět chystám něco málo se učit k maturitě.. U nás máme nic moc počasí a tak to člověka alespoň neodepírá od učení.
Včera jsem se na učení ani nepodívala a udělala si takový oddech od toho všeho.

Poslední dny se mi honí hlavou, že bych se nejraději sebrala a vydala někam do pryč. Prostě jen tak se rozhodnout, odjet nebo odletět. Bohužel je tohle momentálně nereálné protože není čas a nejsou peníze.

Občas sleduji na youtube různá cestovatelská videa. Hrozně se mi líbí jak se někdo jen tak vydá přes celou Evropu stopem. Hodí na záda batoh, pár základních potravin a nutných věcí, toť vše, spí kdekoliv je to možné. Hrozně se mi tohle líbí, chtěla bych to zažít ale jako ženská si takovéhle cestování nemohu dovolit a to ani kdybychom byly holky dvě.
V něčem ti chlapi mají výhody.

Nad čím jsem kdysi hodně přemýšlela a co by mohlo být pro mě reálnější, jet místo stopem, tak autobusem nebo vlakem po Evropě a jet prostě zemi od země s nějakým cílem.

Kolikrát si ale říkám že bych na tyhle cesty brala, aby jel někdo se mnou. Přeci jenom je to větší sranda a větší zážitky když máte své zážitky s kým sdílet. Bohužel v mém okolí neznám nikoho kdo by se chtěl pustit do něčeho takového, nebojí se spontánních výletů kamkoliv a šel by do něčeho takového.

Mých snů, kam bych se v životě chtěla podívat je mnoho ale když bych měla napsat například místa tady v Evropě, tak je určitě pár míst kam bych velmi ráda...


Jižní Francie nebo Bretaň na západě

Francouzská Paříž mě nikterak moc neláká ale jižní Francie jako taková ano.  Vzala bych nejraději vše podél pobřeží, nejraději takový region Provance nebo třeba Marseille a okolí.


Další místo Francie, které bych chtěla navštívit je Bretaň a to pro svoji krásnou přírodu


Německo, zámek Neuschwanstein

Bavorsko je část Německa, kterou bych taky ráda navštívila. Fascinuje mě zde krajina a jedno ze zdejších míst, které bych chtěla vidět je známý pohádkový zámek Neuschwanstein. 


Norsko 

Norsko a vlastně celou Skandinávii bych jednou chtěla navštívit. Naprosto mě fascinují fotky zdejší krajiny a architektury. I když zimu nemám ráda, tak v letním období by to mohl být pěkný výlet.



V podstatě mi je úplně jedno kam bych se jela podívat ale určitě bych ocenila něco kde bych viděla ty krásné přírodní scenérie, třeba z vlaku, to by mohlo být top. Napadlo mě, třeba projet celou Evropu vlakem :-) 
/Skotland/

/Swiss/

/Edinburg castle/

/Venice, Italy/


Rozhodně mě neláká jet někam s cestovkou, kde bych byla třeba týden na jimi určitém místě.. Já bych radši sólo podle sebe a určovala si kam pojedu a jak dlouho tam budu. Prostě se jednoho dne rozhodnu a druhý den pojedu, takové jakési spontánní výlety.

Berte mé úniky trošku s nadhledem ale co já vím? Třeba jednou... Nic není nemožné.

7 komentářů:

  1. Držím palce, aŤ se na tato krásná místa v budoucnu dostaneš. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Držím palce. Norsko doporučuji, dá se tam vidět opravdu nádherná příroda. A ty chaloupky, domečky, prostě nádhera. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Ty mi mluvíš z duše, ne teda o tom vlaku, jasně také jsme nad tím uvažovala, ale spíš bych v tom hledala, proč se to nedá podniknout, jsem takovej pídil a srábotka v tomhle... ideálka, kdyby jel přítel se mnou :). Místa mám obodbná, i když mě třeba Paříž láká a další metropole, jsem člověk asi jak na krajiny, tak památky, moře. A s cestovkou také nerada jezdím, přesně jak píšeš, je nejlepší, když si to člověk může namyslet po svém. Držím palce a´t po matuře se někam podíváš a nejlépe někoho najdeš ať můžeš vyrazit.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  4. Francúzsko láka aj mňa, musí tam byť krásne. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
  5. Very nice pics! Thank for sharing! 😘😘😘

    OdpovědětVymazat
  6. krásne miesta :) stopom by som veru nešla ani ja, ale sama cestovať problém nemám :)

    OdpovědětVymazat
  7. Určitě Ti přeju, ať se Tvé cestovatelské sny vyplní :). Norsko jsem navštívila a je to překrásná země

    OdpovědětVymazat