pondělí 22. května 2017

Moje péče o pleť

Ahojky. Dneska je pondělí a musím říct jaká krásná úleva, když vím že nemusím jít do školy. Jak jsem psala, na vysokou školu mě to zatím netáhne ale ráda bych mimo práci zkusila nějaký kurz nebo bych šla na jazykovku abych zlepšila svoji španělštinu a nebo si stále zlepšovala angličtinu. No, uvidíme :-)

Moje nepříjemné ráno u zubařky následovalo tím lepším způsobem a vydala jsem se do ulic města. Budete se divit, drogerky mě tentokrát minuly a já zavítala do zdravé výživy a Textil House (sekáč).

Jen tak přemýšlím o čem bych mohla napsat. Poslední dobou ubývají články s kosmetikou a tak jsem se rozhodla vám ukázat mojí aktuální péči o pleť.

Péče o pleť se čas od času trochu změní, nové produkty se objevují a já mám pak o čem polemizovat, jestli to byl dobrý produkt nebo ne.

Moje pleť je smíšená, sušší a místy se naopak mastí, takže vybrat vhodné produkty bývá pro mě strategie. Zdravé pleti dosáhneme především naší stravou a kosmetika v tom hraje roli ale ne tak zásadní jako právě strava. Pleť rozhodně ovlivňuje i prostředí ve kterém se člověk pohybuje.

Ráda bych vám ukázala jaké produkty momentálně používám a pár řádků jak se o svoji pleť starám.


1.  Odličování
Já preferuji na mokro ve sprše. Dříve jsem používala různé gely nebo mléka ale dnes používám pouze a jenom kokosový olej. Odlíčím s ním jednoduše vše a nemusím nic drhnout. U očí neštípe a nemusím se bát žádné vyrážky.
Nejdříve si obličej opláchnu a napařím teplou vodou, následně nanesu trochu kokosového oleje, který makeup s ostatními  líčidly perfektně rozpustí.
Cena průměrného kokosového oleje 150 - 250,-

K čištění pleti zároveň používám tuhle mořskou houbu. Je skvělá a celkem dobře nahradí i peeling.
Cena kolem 120 ,-


2. Pleťová voda Tea Tree
Tuhle vodu používám když se celý den nelíčím a není potřeba pleť nijak extra vymývat. Normálně si nakapu do dlaně a nanesu na obličej. Vatové tamponky nekupuji a nepoužívám. Následně pleť omyji vodou.  Na mé akné má dobrý vliv a dokáže ho trochu eliminovat.
Cena kolem 160 ,-

3. Peeling, Yves Rocher - Hydravegetal
Příjemný peeling, který mi celkem dlouho vydržel ač je tak malého množství. Stačí ho nanést malinké množství. Obsahuje poměrně velká nerozpustitelná zrnka ale za mě obličej trochu dře.
Cena 129,-

4. Maska se zeleným jílem
Jedná se o produkt vyrobený v Řecku. Patří do přírodní kosmetiky a je to jemný prášek, který smícháním s vodou vytvoří jakési bláto. Bláto nanesu na obličej, nechám zaschnout a smyji.
Přijde mi že to pleť krásně osvěží a dodá ji trochu té výživy. Vhodné pro mastnější pleť.
Cena kolem 250 ,-

5. Denní krém La Roche Posay
On je to v podstatě noční krém ale já ho používám jako denní. Já si na noc krémy nedávám a myslím si že není potřeba na pleť něco patlat. Když si tenhle krém dám na noc, přijde mi jako kdyby pleť pod ním nedýchala. Není hutný ale na pleti udělá takový divný film a ani po tolika měsících jsem si na něj nezvykla.
Takže už ho chci co nejrychleji spotřebovat.
Za cenu kolem 500,- bych věděla o lepších.


6. Balzám na rty
Do obličeje spadají i rty a o ty se starám tímto jahodovým balzámkem TopVet. Mám druhé balení u mě jedno balení vystačí na celý rok. Neznám co to jsou popraskané rty, ani v zimě a tak je má spotřeba balzámů opravdu malá.
Cena je kolem 60 ,-

Pro dnešek by to bylo vše a já se budu opět těšit u dalšího článku. 

7 komentářů:

  1. Najviac ma zaujalo sérum od LRP, vyzerá famózne. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
  2. používaš fakt super produkty, vidieť že sa on seba veľmi staráš ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Musím souhlasit s Alex, že fakt používáš dobré produkty, já teda s nimi zkušenosti osobně nemám, ale o některých z nich jsem už četla. :) Jinak pleť mám také smíšenou. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělé výrobky, nejvíce mě zaujala mořská houbička. Zatím používám konjak houbičku, ale chtěla bych se podívat po něčem jiném. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  5. ja sa tiež odličujem v sprce, ale gélom, no ten kokosáč musím vyskúšať :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak tu morsku hubku chcem vyskusat, kokosovy olej som aj ja isty cas vyuzivala ako odlicovac, ale mne to nejak nevyhovovalo. Radsej som ostala pri miceralke.
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovědětVymazat
  7. Mořské houby na čištění pleti také ráda používám. Od té doby co jsem je objevila, jsem je vyměnila za syntetické z drogerie. Jsou krásně jemňoučké a vydrží i půl roku :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat