úterý 18. července 2017

Bylo nebylo a co bude nebude

Nastal nový měsíc, začaly prázdniny a jak se říká i to pravé léto ale abych pravdu řekla, tak mám pocit jakoby už pro mě léto nastalo posledního května, kdy jsem dodělala maturitu a konečně vypadla ze školy. Tímto dnem pro mě nastalo léto a obrovská úleva.


Tak mám aktuálně měsíc a půl za sebou v práci 

Zatím si nestěžuji, výplata došla a ne malá. Jen co mi došla výplata, už mám plány co bude v srpnu... Jo a taky jsem si objednala pár věcí na Aliexpressu, tak až přijdou udělám samostatný článek.
Ano práce to je jedna z nejdůležitějších událostí června. Zatím jsem spokojena, takže věřím že zde vydržím do té doby až bude ten správný čas odjet žít a pracovat do zahraničí.

Proč neodjedu teď?

Jednoduše proto že momentálně nemám peníze a potřebuji si je nějakým způsobem vydělat a příští rok na jaře to začnu řešit, tak snad to dopadne dobře. Momentálně jsem ve fázi přemýšlení, vymýšlení a plánování. Mám několik návrhů a velkou motivaci.

Červen byl měsíc pozitivní a neshledala jsem snad nic negativního, což je dobře. Prostě to byl takový odpočinkový měsíc, kdy se nedělo nic extra a chodila jsem akorát z práce do práce, mezitím byli nějaké volna. Minulé dva měsíce jsem nepracovala, takže peněz moc nebylo, což znamená žádné nákupy, kromě jídla.


Baví mě vařit...

Poslední dobou mě baví furt něco vařit a patlat i když ne vždy se mi to povede a ne vždy je to ke chlubení. Momentálně máme zahrádku plnou zeleniny, takže se dá tvořit zdravější pokrmy. Letos jsem si vypěstovala špenát a zrovna dnes si z něj jeden pokrm udělala.


Jahodový výlet byl fajnovým zpestřením...

Zhruba v půlce června jsem s našima jela na samo sběr jahod tady u nás na Vysočině, poblíž vesnice Česká Bělá. Jahody máme na zahradě ale ne tolik abychom je mohli dát i do mrazáku. Navíc to považuji za takové nedělní zpestření. Nasbírali jsme 12 kg :-)
Lidí zde bylo přiměřeně, nikdo nikomu nepřekážel, místa i jahod dost.
Pro více podrobností nebo kdybyste sem chtěli zajet, odkaz zde: www.jahodyhb.cz ale budete potřebovat auto, na to se sem dostat.



První letošní zmrzlinka, vanilka/karamel v Havl.Brodě. Rozhodně nebyla nejlepší ale byla dobrá.


Od té doby co nemám žádné školní povinnosti si přijdu hrozně free.
Červenec jsem ani nezaregistrovala, celkově  mě poslední dobou vůbec netankuje co je za den či datum, však kolikrát to ani nevím.

V červenci jsem se oddala cyklistice...

V začátku července proběhlo volno a nemusela jsem během svátků a v pátek do práce. Když tak vidím jak každý jezdí někam na túry a výlety, říkám si přece nebudu sedět doma a popravdě toho pohybu moc nemám. 
Tady v okolí je tolik různých cest a míst kudy jet na kole, kde jsem nikdy nebyla. A tak tak jsem se oddala svému starému kolečku a vyjela. Projela jsem okruh 17 km a mohu říct, že to byla parádní jízda. 
A ta příroda... nádhera.


Cesta byla po silnici i kamenitých cestách


Spousta cest vedla lesem, takže ve velkém teple to bylo ideální..


Všude samé louky a lesy


Menší přestávka je vždycky třeba


Cíl byl jasný...


Můj outfit je jednoduchý. Tílko, kraťasy, sandále, cyklo rukavičky a na záda vak od Maybelline, aby byla vidět moje slabost k patlátkům.


A to bylo z mého dne vše...


O tři dny dál mě někdy v pět hodin odpoledne akorát po dešti, napadlo se jet někam projet, ale kam? 
Vždycky si říkám, někam kde jsem na kole ještě nebyla.


Tentokrát jsem se vydala trošku jinam ale rybník byl jasný protože vodu miluji.


Ač bylo po dešti, voda byla krásně teplá...

Na Vysočině je krásná příroda a kam se podíváte všude samé lesy. Já už se těším až začnou růst, zrovna mě napadá jeden recept, na který by se mi hodily houby.



Minulý týden jsem podstoupila návštěvu zubařky...

Nejen že jsem byla o dva tisíce lehčí ale zároveň jsem půl dne nemohla jíst ani pít. Dala mi anestézii a tak mi půlka ksichtu po zbytek dne ochrnula. No, ani nechtějte vidět jak jsem vypadala.

Třebíč sekáčů ráj...

K zubařce jezdím do Třebíče a tohle město mě vážně baví. Mimochodem zde mají podnikovou prodejnu kosmetiky Bione, její návštěvu jsem nemohla vynechat a něco málo si i odnesla.

V Třebíči se nachází automat Natoč si zmrzlinu. I přes ochrnutou půlku ksichtu jsem si tu zmrzlinu musela dát. Nebyla to zmrzlinová hitovka ale byla krémová a smetanová, což já mohu..


A to bylo tak nějak vše co se u mě poslední dobou odehrálo...

Následující víkend mě čeká v Praze o kterém vám jistě napíšu. Zajistila jsem si ubytování přes Airbnb, takže to možná bude velmi zajímavé.

Na srpen mám cestovatelské plány ale ty ještě nejsou na stopro jasné..

Ode mě je to vše a zase příště :-*

8 komentářů:

  1. Tak snad tě to bude v práci v rámci možností bavit i nadále :) Taky bych vyrazila na cyklovýlet, fotky mě dost nalákaly!

    Cosmokočka

    OdpovědětVymazat
  2. Máte tam opravdu krásnou přírodu, na vyjížďky na kole úplně ideální. Automat na zmrzlinu vidím teda poprvé a toho zubaře ti vůbec nezávidím. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Co to je za krásné místo z fotek na kole? Tam chci všude mít dům :D

    Piosek

    OdpovědětVymazat
  4. Z Český Bělí je spolužačka teď z vejšky :D a na ty jahody chci taky, kámošce o tom říkala spolupracovnice a máme v plánu tam jet, to stojí za to a ty ceny mmmm :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný článek Terez! Fandím Ti ať plány vyjdou.

    OdpovědětVymazat
  6. To je super, že jsi v práci spokojená :) Snad díky ní našetříš i nějaké peníze, aby si mohla příští rok vyrazit do zahraničí, jak si přeješ :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  7. jáj ta kramelovo vanilková zmrzka mňám a co děláš za práci?

    OdpovědětVymazat
  8. To je dobře, že jsi v práci spokojená. Držím palce, ať se ti splní vše, co si přeješ. Fotky jsou super! Přírodu máte v okolí opravdu krásnou :)
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat