sobota 8. července 2017

Jak si užít léto

Máme tu sobotu a volné dny jsou za  námi.  Jak jste si je užily? Já jsem víceméně odpočívala a nic moc nedělala.
Ve čtvrtek jsem se vydala na kole docela pěknou trasou, kdy jsem se v cíli vykoupala v rybníku. Naprosto dokonalý den, fakt parádní výlet na kole.
Dnes mám náladu na článek o tom jak si užít léto a nezoufat pokud nemáte v plánu letět někam na Kanáry jako king.


Zkus se oddat pohybu

Nejsi zrovna sportovní typ a tak jako mě tě uzavřené posilovny absolutně nelákají? V létě bude určitě mnoho příležitostí jak se hýbat. Procházky, běh, kolo či inline, zkrátka je toho mnoho a každý pohyb se počítá. Pohyb ti dodá sílu i lepší náladu dělat nové věci a duševní vyrovnanost. Léto je ideální protože má člověk větší motivaci a lepší nálady.


Najdi si brigádu

Pokud jsi stále školou povinná, neseď doma a běž na brigádu alespoň na jeden měsíc. Vyděláš si peníze, poznáš nové lidi, nové zkušenosti, naučíš se být v kolektivus různými lidmi a rozhodně ti to do života přinese víc než si myslíš. V dnešní době není problém sehnat brigádu, takže se zvedej ze židle. Navíc si vyděláš peníze, které si můžeš další měsíc plně užít a třeba i někam vyrazit.



Relaxuj jak jen to jde

Dopřej si relaxační koupel s pěnou či nějakou balistikou. Udělej si něco dobrého k jídlu. Běž do přírody. Tělo se uvolní, odpočine, přijdeš na jiné myšlenky, třeba tě napadnou nové věci, které tě nakopnou k lepším zítřkům.



Udělej piknik

S kamarádkou nebo s přítelem, klidně i s mamkou či sestrou. Utužíte vztahy mezi sebou, příjemně se pobavíte a smlsnete na něčem super dobrým. Je to svým způsobem taky relaxace. Věřte, že pak budete na pikniky chodit častěji.



Běž k vodě 
Voda uklidňuje, teda alespoň mě. K létu patří koupání, takže najdi ve tvém okolí místa kde je to nejlepší, určitě stojí za to třeba zatopené lomy, kde je krásná voda. Ale pozor, pouze tam kde je to povoleno. Zkus klidně i vodní sporty jako sjíždění řeky na kajaku apod.



Seber se a jeď/leť

Pokud jsi dobrodruh nebo toužíš se někam vydat, udělej to třeba zítra. Spakuj batoh, běž na nádraží a vyjeď, nemusíš někam daleko, stačí prostě někam poblíž hranic. Určitě neuděláš chybu ani v případě mrknutím se na akční letenky, určitě se tam něco kolem tisícikoruny tam i zpět najde. Neplánované akce jsou nejlepší a při cestování to platí dvojnásob. Pokud se sama bojíš nebo nemáš parťačku která by tohle s tebou podstoupila, koukni na cestovatelské stránky na Facebooku, třeba najdeš kámošku na celý život.



Vyraz za zvířátky

Do zoo nebo ještě lépe na nějakou farmu. Zvířata mají na člověka ozdravující účinky, budeš mít skvěle strávený den a zase poznáš něco nového. Spousta farem prodává i vlastní potraviny, tak třeba pochopíš že mléko, vajíčka či med ze supermarketu jsou jen jeden velký shit a podporujeme tím akorát velkochovy.


Objevuj okolí

V každém kraji se nacházejí hrady, zámky nebo nějaké hezké přírodní úkazy jako skály atd. nasedni na vlak a jeď se tam podívat.



Mysli pozitivně

I když víš že letos nemáš naplánovanou vysněnou dovolenou k moři, kde se na týden rozplácneš na pláži, nezoufej. Měj radost z maličkostí a nikdy nekoukej na druhé že oni jedou a ty ne. Ať už z důvodu finančních nebo nemáš dostatek času, zkus si užít léto u nás. Myslím že, tady je stále co objevovat. Věř mi, i v tvém okolí máš určitě zajímavá místa.



Každý máme jiné představy o vysněném létě ale přeci jenom bych chtěla říct, neohlížejte se po druhých ale soustřeďte se sami na sebe a dělejte to co je vám příjemné.







21 komentářů:

  1. Super tipy, přiznám se, že dělám všechno, plus čtu a chci dělat něco přípravného na fce zkoušky, přijímačky na vejšku a přípravovat se na maturu (hlavně psychicky bych měla :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maturitu mám akorát za sebou a bylo to jednoduché. Nevím jak to bude příští rok, jestli už budete dělat maturitu z matiky, nevím, nějak jsem se neinformovala. Maturitu dáš, pokud nejsi totální dement :-)

      Vymazat
  2. Skvělé tipy. Léto nejraději trávím někde u vody. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Pro mě je léto celé o koupaní, cestování a práci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koupání a celkově vodu miluji, takže u mě taky vede koupání. V podstatě to mám podobné jako ty.

      Vymazat
  4. Super článek, já mám vždycky o prázdninách hromadu času na sebe, takže hodně sportuju, věnuju se kamarádům, snažím se jíst zdravě a vždy chci aby mi to vydrželo už celý rok (bez úspěchu :D). Brigádu si chci najít snad každý rok, ale vždy se vymlouvám, že nejsou dobré nabídky, ale upřímně se mi spíše nechce v tom horku být někde zavřená :). Poslední bod je podle mě úplně nejdůležitější, nejen během léta, ale v životě!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si taky říkám aby mi to sportování se stravou vydržely po celý rok :-), moc se nedaří ale malé krůčky s vyváženou stravou tam jsou. Já jsem vždycky chodila někam na brigádu protože jsem člověk, který by doma nevydržel jen tak a dodnes mám na to dobré vzpomínky..

      Vymazat
  5. Dobré tipy, ja budem relaxovať koľko sa len dá. :D

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
  6. Super tipy :) Já si od brigády dávám "voraz", jsem ze všeho učení hrozně unavená a chci si tohle léto hlavně odpočinout. A myslím, že si budu muset udělat vblízké době picnik!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Piknik je dobrá věc, moc lidí neznám co by takhle chodilo a přitom mi to přijde jako super aktivita.

      Vymazat
  7. Samé super tipy, tento článek se ti opravdu povedl a poslední věta je opravdu více než dost výstižná, nehledět na ostatní a soustředit se jen sám na sebe :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, potom vniká závist, člověk potom nemá nikdy ničeho dost a nikdy není s ničím spokojený.

      Vymazat
  8. Já se právě vrátila z dovolené od moře a za ten týden jsem tak odpočatá a pozitivně naladěná, že se nemůžu dočkat, až zase půjdu do práce a všechnu tu energii ze mě vysaje :-D teď se zase budu těšit celý rok na další dovolenou. Ale i tady si člověk musí najít svoji oblíbenou aktivitu na dobití baterek, já ji čerpám nejvíce z našeho psíka :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se máš, taky bych se jela někam rozplácnout :-) Říká se, že zvířata mají na lidi ozdravující účinky a já s tím naprosto souhlasím.

      Vymazat
  9. Tento článek se ti povedl :) Já bych relaxovala, jen té dovolené mít víc :) Už jsem si víc než polovinu procestovala.
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) To je dobře, že jsi někam cestovala, určitě to člověku dá víc než ležet doma.

      Vymazat
  10. Terezko krásně zpracovaný článek, líbí se mi, v jakém pozitivním duchu jsi ho napsala

    OdpovědětVymazat