pátek 28. července 2017

Výlet do Prahy + nákupy

Tak a výlet v Praze je za námi..

Minulý víkend jsem se vydala do Prahy s tím že vezmu bráchu. V sobotu ráno nasedli na autobus Student Agency a vyrazili směr Praha.

Cesta od nás trvá tak hodinu a tři čtvrtě, někdy dvě hodiny. Dorazily jsme ráno abychom stihly všechny plány.
V Praze jsme zůstávali dva dny a to proto, že Praha na jeden den je z mých zkušeností dost náročná na to abychom stihli památky i nákupy bez únavy.


Ubytování jsem zajistila přes stránky www.airbnb.cz, jednoduše proto že na booking.com už nebylo možné najít něco poblíž centra Prahy, co by nebylo ubytování typu hostel. No a tak airbnb bylo jediné východisko, je to ubytování stylu bydlíte u někoho doma. Často vás to stojí většinou o dost méně a navíc poznáte někoho nového.
Já mohu říct, že se mi to vyplatilo. Ubytování bylo kousek od Václaváku a poznala jsem skvělého člověka.



První bod na mém triplistu bylo navštívit Farmářské trhy na Náplavce. Sedli jsme na metro linky B a sjely na Karlovo náměstí. Od stanice metra se sejde k Vltavě a podél jejího břehu se člověk dostane asi 300 metrů k trhům. Přesná lokalita trhů je Rašínovo nábřeží.

Trhy byly fajn a rozhodně se sem někdy podívám znova. Jídlo bylo dobré ale některá jídla se jen tváří dobře. Ochutnala jsem makové mléko, výborné kozí sýry, ty byli jako opravdu top top... Kdybychom v Praze nezůstávali tak bych si něco nakoupila domu.


Co se týká cen, tak ty jsou samozřejmě vyšší a je dobré na peníze tolik nehledět ale rozhodně vám to peněženku nezruinuje.

Jediné mínus bych viděla v absenci laviček a míst kam se usadit, kde si sníte svoji dobrotu. Jediná možnost je najít lavičku mimo tržiště nebo na schody u řeky.


Tohle byl jenom zlomek všech těch dobrot co zde měli.

To co vám nechutná v klidu sezobou nenasytné labutě...


Na Náplavce jsme se najedli. Dali si nějaké pečivo naplněné zeleninou. Jako chutnalo to dobře, bylo toho hodně ale jenom tam bylo moc těsta, takže mi pizza i kapsa přišla dost suchá.


Nejlepší ze všeho byl stejně pan perníček. Byl tak medový a lahodný. 


Bílé šaty ze sekáče se skvěle nosí, byli pohodlné a na výlet do Prahy ideální.


Po Náplavce následovala prohlídka historického města. Od trhů se dá krásně dojít podél řeky ke Karlově mostu. Určitě dobrý nápad jít pěšky podél Vltavy. Půjdete kolem Tančícího domu, paláce Žofín, Národního divadla až dojdete na Karlův most.


Karlův most byl plný jako vždy ale i přes tolika lidí se dalo v klidu vyfotit a nikdo nikomu nepřekážel.


Výšlap na Pražský hrad vám dá co zabrat a vždy mě natolik vyčerpá, že nemám náladu pokračovat dál na Strahov a Petřín, kam byl taky plán ale už jsme tam přes vyčerpání nedošli.


Na Hradě jsme akorát zastihli výměnu stráží. Prošli jsme kolem Hradu a chrámu sv. Víta. Prohlídka hradu a chrámu mě přes davy turistů opravdu neláká, navíc už jsem tam jednou byla.


Selfie se sourozencem... 


Po výšlapu na Hrad mi najednou došla skoro baterka u telefonu, takže jsem potom ani nefotila. Vyčerpaná a téměř bez telefonu nebyla dál motivace jít dál. A tak jsme se vydali najít nějakou restauraci.
Jenomže to byl docela problém. Nakonec jsme sedli na tramvaj a dojeli na Malou stranu, už mi bylo fakt jedno kam půjdeme a zapadli jsme do první restaurace.
Ceny jídel se nezdály být tak šílené, na Prahu tak normální. Co mě ale zarazilo byl nepříjemný personál a ceny nápojů. Oni si účtovali za vodu z kohoutku 66 korun..WTF???
Upřímně jídlo bylo nic moc a ten chlápek co nám jídlo servíroval, to byla taky síla. Takže sem už nikdy více. Místo se jmenuje restaurace Trinidad na Klárově.



Po tomto obědě se vydali za naším hostitelem. Hostitel bydlel asi 300 metrů od Václaváku spolu s dalšími třemi spolubydlícími, Studuje na Karlově univerzitě. Takže slušný a naprosto bezproblémový člověk, který na mě dobře zapůsobil. Nechal nám jeden pokoj se dvěma postelemi.

Večer, po lehkém odpočinku mě napadlo jít do města někde se najíst. Napadlo mě zajít do podniku, který mám tady v Praze hodně ráda. Jmenuje se Caffé Milani. Vaří zde českou a italskou kuchyni.
Restaurace se nachází přímo dole na Václavském náměstí a je zastrčená jakoby za obchodem Foot Locker.
Brácha si dal pizzu a pomerančový fresh, který byl opravdu výborný.


Já jsem si dala pro změnu lasagne a obyčejnou perlivou Mattonku. Ty lasagne byli neskutečné, fakt super dobré.

A ceny?? Naprosto luxusní na to, že se místo nachází v centru.


Po večeři jsme se šli projít na Staroměstské náměstí a na pokoj spát.

Druhý den byli naplánované nákupy a návrat domu.
S hostitelem jsme se rozloučili a šli směr najít něco na snídani a do města na nákupy.

Kousek od ubytování se nacházela pekárna s názvem Hello!. Nabízeli zde typická snídaňová jídla. V nabídce měly různě obložené bagety, housky, croissanty, sladké i slané.

Chuťově i cenově super dobrá snídaně...


Nákupy nebyli mega velké. Chtěla jsem spíš něco koupit bráchovi, když se mnou jel.
Každopádně mám nakoupeno vše co jsem chtěla. 

Tady ukázka nákupů..

Batoh a boty byli nejdůležitější.
Navíc jsou teď letní slevy, takže mě batoh vyšel na 450,- a boty z CCC na 350,-


Z Terranovy si odnesla takovýto set za pár korun.



Něco málo z kosmetiky...
Linky Loréal v akci za 139,-
Četla jsem na ně hodně dobré recenze.


Mini verze šamponu a balzámu Klorane mě vyšly na 139,- a miniatury čistícího gelu, pleťového krému a opalovacího krému na 100,-

Říkáte si, proč ty miniatury?? a batoh... To vám povím v nejbližší době.


No a poslední mám náušnice za 50,- z Rossmana.



Po nákupech přišel oběd v Mekáči. Normálně sem nechodím ale jednou za čas proč ne, navíc nebyl čas hledat něco lepšího a čekat někde na jídlo hodinu.


Všehovšudy si dala celkem tři zmrzliny za celou dobu pobytu...


Poprvé v životě jsem ochutnala Bubble tea.. Já na tyhle věci moc nejsem a vždycky si říkala že je to akorát další způsob jak od lidí vydobýt spoustu peněz za takovou kravinu.. Ale.. bylo to celkem dobrý, hlavně když vám kuličky prasknou v puse :-)



Výlet do Prahy se tedy zdařil velmi dobře. Vyšlo téměř vše naplánované, pouze nám přes únavu nevyšel Petřín se Strahovem, tak třeba příště.
Po obchodech a nákupech se nedalo s bráchou moc chodit, jelikož ho to nebaví ale nákupy nebyli priorita.


Následovala akorát cesta autobusem a toť vše. 
Bylo to tu fajn.


15 komentářů:

  1. Do Prahy mám i já namířeno. Hrozně se mi tam líbí a děkuji za tip na stránky, vůbec jsem o nich nevěděla, tak je jdu prozkoumat. Jinak ten set sis koupila nádherný a sluší ti. Taky bych podobný brala. Bubble mi hrozně chutná a ty zmrzliny vypadají velmi chutně. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ten set je boží! Moc ti sluší. Do Prahy se musím zase brzy podívat a projít si všechny památky a oblíbené restaurace. Ta cena za vodu z kohoutku.....no comment. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  3. Páni, stihli jste toho s bráchou opravdu hodně :) Praha je krásná, už se začínám docela těšit, až tam od září zas budu pravidelně :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. Super článek a výlet. Prahu bych si také chtěla někdy projít.:) Jen se s někým domluvit a udělat si pohodový výlet.:)
    To tílko z Teranovy jsem si zrovna včera zkoušela a vůbec mi na mou postavu nešlo:-D se mi to celé jaksi zvedlo přes hrudník.. Jinak se mi šíleně líbilo a stále líbí! Moc ti to sluší.:))

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  5. prahu mám rada a vždy cez ňu rada cestujem a zastavím sa v nej! :).
    je vidieť, že ste si výlet užili a nákupy dopadli fantasticky! krásne kúsky! :).

    KEJMY ♥.

    OdpovědětVymazat
  6. Moc pěkný set a Tobě hodně moc sluší..

    OdpovědětVymazat
  7. Příště zkus zmrzku z Creme de la Creme, je v Praze nejlepší! :)

    Ela

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné nákupy :-) co se týče jídla, tak moc nemohu soudit. Zase tak často do Prahy nejezdím a když už někde jíme, není to v centru, takže i ceny jsou lidovější. Ale jako voda za 66,- Kč, to je mazec. To radši přidat nějakou tu desetikačku a už máš skoro malý Bubble :-D
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  9. Určitě super výlet a pecka nákupy! :) Já se do Prahy chystám v srpnu.

    Černé šaty ze Zootu & lodičky na louce

    OdpovědětVymazat
  10. Krásný výlet! A moc vám to oběma slušelo!

    OdpovědětVymazat
  11. Je vidět, že jste si to moc užili a dva dny byly na všechno zcela ideální. A rozhodně souhlasím, občas je lepší na ceny nehledět a prostě si to užít se vším všudy :)

    OdpovědětVymazat
  12. No teda, tomu říkám sakra obsáhlá reportáž z Prahy! Moc pěkné fotky! U některých jsem si trochu naslintala i na klávesnici :-DD

    Akorát mě napadlo u toho výšlapu na Pražský Hrad... Doporučuju to vzít obráceně. Začat Petřínem, sjet pak lanovkou dolů, nasednout na tramvaj (č. 22 myslím?) a nechat se vyvézt nahoru na hrad. A vzít to opačně - z kopce směr Malostranské náměstí. A pak třeba Karlův most. Není to tak únavná procházka. Zvlášť v létě :-)

    Bebe

    OdpovědětVymazat
  13. Musím říct, že jste si udělali opravdu pěkný výlet. Taky s přítelem plánujeme do Prahy co nevidět vyrazit. Chceme se totiž kouknout jak teď Praha vypadá bez návalu turistů. Už jsme si zarezervovali ubytování v Praze na příští týden, takže tam budeme co nevidět. Určitě se u vás inspirujeme a navšítívíme i pár míst, co jsem teď díky vám objevila.

    OdpovědětVymazat
  14. To jsou tedy naprosto suprové fotky:) My jsme si nedávno také naplánovali výlet do Prahy, ale docela dost nám to přetrhly ty restrikce... Museli jsme si tak pořizovat docela dost složitě různé testy , ale naštěstí už je to docela dost jednoduché a dá se to pořídit skoro všude :)

    OdpovědětVymazat