úterý 25. července 2017

Zdravě ze supermarketu II.

Víkend v Praze dopadl skvěle a určitě napíšu samostatný článek.

Dneska jsem se rozhodla napsat spíše oddechový článek, bude konec týdne a určitě už plánujete nákup na víkend. Mimo kosmetiku velmi ráda nakupuji jídlo a snažím se hledat nové věci, hlavně chci vařit a stravovat se lépe než dříve. 

Momentálně máme zahrádku plnou zeleniny, takže jsem od jejího kupování ušetřená. Máme na zahrádce milion obrovských cuket a říkám si, že je budu muset nějak zpracovat.

A teď se vrhnu na ukázku toho, co mě samotné chutnalo a mohla bych vám doporučit vyzkoušet.


Madeta Fitness Citrusy: 
Syrovátkový nápoj, určitě doporučuji, spousta lidí se tohoto výrobku bojí a moc ho nekupují ale chutná fakt dobře. Nejsem zrovna podporovatel Madety a celého mlékárenského průmyslu ale tohle je opravdu chuťově dobré. Nápoj by neměl obsahovat barviva, tuky a slazen stévií ale je slazen i obyčejným cukrem. Není z toho cítit mléko a není to nic zakysaného. 
Bez lepku, obsahuje laktózu a není pro vegany.
Cena 25,-



Beach Flower Zelený pepř:
Zajímalo by mě jestli někdo z vás používá zelený pepř v kuchyni? U tohoto konkrétního mi vadil nálev v jakém byl pepř, jinak samotný pepř mi přišel v pohodě. Já ho vždy drtím v hmoždíři. Hodí se k masu, nejlépe skopovému, zvěřině a hovězímu. 
Cena 29,-



Gold menu Cizrna a Čočka:
Vždycky si říkám co je na těchto potravinách ve specializovaných prodejnách zdravé výživy tak drahého.. Nic, je to pouze a jenom byznys, když chceš žít zdravě, tak plať, bohužel kolikrát ta kvalita není buhvíjaká :-(  Nejlepší luštěniny a v podstatě i maso prodávají v halal prodejnách, které jsou bohužel jen ve velkých městech. 
Nicméně tato cizrna s čočkou byli naprosto v pohodě, doporučuji. Obsahují stopy lepku ale to jenom proto že prochází stejnou výrobní linkou jako věci s lepkem, samotná čočka nebo cizrna jsou přirozeně bezlepkové. Samozřejmě bez laktózy a vegan.
Cena kolem 25 -30,-



Hedvábná stezka Hummus:
Velmi chutný, jemný, bez koriandru a nebyl nakyslý to občas hummusy bývají. Přirovnala bych ho k těm z Lídlu. 
Kupovala jsem ho v supermarketu Terno a upřímně nevím, kde jinde by ho mohli mít. Každopádně doporučuji. Bez lepku, bez laktózy, vegan.
Cena 20,-


/Humus je ideální na snídani/

Lutner Hummus:
První hummus který jsem kdy měla. Velmi ráda si ho kupuji protože je chuťově fakt moc dobrý. Je v něm cítit trochu česneku a tenkrát mě úplně zachvátil s tím že jsem si ho kupovala pravidelně. Není nakyslý, neobsahuje koriandr. Bez lepku, bez laktózy a vegan
Cena 19,-

Lutner Hummus Tahini:
Naprosto v pohodě hummus, pouze obsahuje tahini pastu(sezamovou pastu) a tak je chuťově takový oříškový, zemitější nebo jak bych to vysvětlila. Mě ale více chutná ten obyčejný. Rozhodně jím neuděláte chybu, doporučuji.
Cena 19,-


Berief sojový nápoj:
Po dlouhé době jsem zavítala do Kauflandu a koupila zde rostliná mléka, přijde mi že v Kaufu mají dobrý výběr. Řekla bych že Joya nápoj mi chutnal více, tento byl více nasládlý ale určitě byl také použitelný. Zalívám si s ním snídani, používám na vaření a do smoothie.
Obsahuje lepek, bez laktózy a pro vegany.
Cena 45 - 50,-


Dnešní svačinka, ne vždy to jde jen zdravě, esíčka miluji.


Tip na zdravou večeři
Jednoduchá večeře v podobě salátu(ledový a špenát) s avokádovým dresingem a mrkvovo-bramborový krém s dýňovými semínky, plus je v tom rozmixovaná červená paprika a nakrájené tofu.
***Rozhodně to není večeře se kterou by jsi nakrmila přítele ale pokud jsi sama a hledáš něco zdravého, tak je to právě jídlo pro tebe***.


A zajímavý oběd...

Řepové placičky..
Našrotujete si řepu, přidáte strouhanku, sůl pepř a třeba tymián. Orestovat, upéct v troubě nebo na grilu. Nepoznáte že jíte řepu.

Batát(sladký brambor), cuketa, rajče, cibulka, sůl. To vše dohromady orestovat na pánvy s olivovým olejem.






7 komentářů:

  1. Mně se líbí jak jsi psala, že to není večeře, kterou bych nakrmila přítele :-D no není, ten můj měl problém i s čínou a například oříšky jsou podle něj pro veverku :D. Jinak super typy. Já jím občas zdravě a občas jako to "prase" a láduji do sebe sladký, slaný a tak dále... mám takové své období, nicméně zdravé potraviny tak či tak sleduji a občas si něco koupím, nebo ukecám naše... teď už si dokonce zvykli mi kupovat celozrné žitné pečivo bez mého připomínání. :-)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  2. Zelený pepř používám hrozně ráda :)!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  3. Ta jídla vypadají skvěle! Mě by si tím nakrmila hahha. Jinak s tou BIO kvalitou souhlasím, kolikrát je to manipulace lidí. Jinak zelený nakládaný pepř jsem snad nikdy neměla a hummus miluju! BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělé tipy... Já jídlo nakupuju hrozně ráda, radši jak oblečení!! :D :)
    Humus naprosto zbožňuju :) Kdyby jsi se chtěla inspirovat, různými nákupy zdravých potravin, mrkni ke mě na blog, do rubriky nákupy :)

    OdpovědětVymazat
  5. sójovým výrobkom sa vyhýbam, nie je tak zdravá, ako si všetci myslia...
    inak zvyšok je super a za super ceny! :).

    KEJMY ♥.

    OdpovědětVymazat
  6. Zelený pepř mám moc ráda. Zvykla jsem si kupovat paštiky se zeleným pepřem a ty byly fakt výborné. Jinak ten hummus už asi budu muset vyzkoušet. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  7. Tyjo, parádní nápad na článek, myslím si, že je to celkově hodně zajímavý námět :)

    OdpovědětVymazat