čtvrtek 10. srpna 2017

Nákup z Aliexpressu a Rosegalu

Krásný den vám všem přeji.

Konečně už jen poslední týden práce a přijde konečně volno v podobě 14 denní celozávodní dovolené. Docela si říkám, jak jsem vše dobře vychytala protože když bych nastoupila do jiné práce, o dovolené bych si tohle léto mohla jenom zdát.

A teď už k samotnému tématu.

Určitě každá známe asijské eshopy a velký chtíč si na nich pořád něco kupovat. Každá z nás tíží ke svému oblíbenci, ať už Zaful, Rosegal, Dresslink a spousty dalších.


U mě vede jednoznačně Aliexpress. 


Dokáži zde listovat stránkami klidně celý večer až do tří do rána. 

S Aliexpressem mám nejlepší zkušenost ve všech aspektech jako jsou velký výběr, rychlost doručení a cena. 
Navíc se mi na Ali líbí velké množství hodnocení od lidí, kde bývá i dost fotek daného produktu, to mi u jiných eshopů tak trochu chybí.
Kvalita produktů mi přijde stejná jako na jiných asijských eshopech.

Jaký asijský eshop nemám ráda tak to je Zaful. Ač letos patří na první příčky oblíbenosti, tak já mám mnoho důvodů proč zde nenakupuji.
Naprosto stejné kousky oblečení i plavky seženu na Ali o polovinu levněji, ve stejné kvalitě. Navíc zde není moc recenzí od lidí, takže vlastně nevím co kupuji. Jediná výhoda je možná rychlejší doručení.

Špatnou zkušenost mám s Ebay, neboť mi většina objednaného zboží ani nepřišla, takže zde nic nakupovat nebudu.

No a vrhneme se na můj nákup.


Věci jsem si objednávala 11.7. 2017 a všechny přišly cca do měsíce, něco dříve.


Sluchátka
Jako první věc doputovala špuntová sluchátka.
Kvalita hudby je naprosto srovnatelná se sluchátky od Huawei P9 lite, možná se mi zdá o kapku lepší. Nemám ráda když sluchátka vydávají moc vysoké tóny, mám ráda když jsou slyšet více basy, což u těchto je. Špuntové mám nejradši, neboť kvalita poslechu je nejlepší a nevypadávají mi z uší.
Absolutně nemá cenu kupovat sluchátka v elektru za šest stovek, které vám do roka přestanou hrát.
Doba doručení: 7 dní
Odkaz: ZDE
Cena: 4,49 $ cca 100 Kč




Obal na telefon
Miliony barev a vzorů na jakýkoliv telefon za naprosto směšné ceny. To ho***ko co se nám v obchodech u nás snaží prodat za neuvěřitelné ceny, je opravdu k pláči. Ze zkušeností ale doporučuji kupovat silikonové obaly, ne plastové protože ty rádi praskají.
Tento je silikonový, barvy nádherně syté, na telefonu sedí skvěle a telefon se mi s tímto obalem drží v ruce velmi dobře.
Doba doručení: 12 dní
Odkaz: ZDE
Cena: 1,43 $ cca 40 Kč



Květované maxi šaty
Nádherné šaty, se zajímavým šněrováním na zádech a rozparkem.
Velmi mě oslovily z fotek a tak jsem se je rozhodla pořídit. Přišly ve znovu uzavíratelném obale a nejsou ničím cítit, to se občas stává jak to leží někde ve skladu. Materiál rozhodně není bavlna, spíš nějaká umělotina ale to bývají i šaty z H&M. Ke kvalitě šatů není co dodat. Šaty jsou vzadu lehce průsvitné, lze vidět když máte hodně barevné kalhotky, takže lepší si vzít nějaké tělové a vidět není absolutně nic.
Velikost jsem si vzala L (normálně mám M) a sedí mi jak přibité. Mám z nich radost, mě sedí nádherně ale nedoporučuji ženám co mají hodně velká prsa, protože vám nebude sedět vrchní část šatů.
Doba doručení: kolem 14 dní
Odkaz: ZDE
Cena:  11,68 $ cca 260 Kč (k tomu není co dodat)


Štětce na oči
Konečně jsem natrefila na kvalitní štětce. Minulá koupě štětců dopadla katastrofálně, protože mi přišli nepouživatelné ometáky. Za to tyhle štětečky se mi zdají být mimořádně kvalitní. Mají hustý a jemný chlup, stíny se s nimi nanáší dobře a zkrátka nemám o nich pochyby, disponují dřevěnou rukojetí. Co se týká funkčnosti a designu, nemám jim co vytknout.
Měli by být z koňských žíní. **Mimochodem mám se štětci z koňských žíní či chlupů dobrou zkušenost**
Doba doručení: 18 dní
Odkaz: ZDE
Cena: 3,99 $ cca 90 Kč (neuvěřitelné)


Plážová mandala dečka
Hrozně mě uchvátily tyto kruhové dečky. Na Ali je jich nespočet druhů, barev i kvalit. Není to ručník kterým se utřete, je to spíš deka na kterou si jen lehnete, poslouží na piknik, k dekoraci a líbilo by se mi použít jako ubrus. Materiál je právě takový ubrusový, není to 100% bavlna ale není to taková ta šustivá umělotina. No, prostě jako ubrus. Každopádně s tím uděláte na koupališti nebo u moře parádu. Průměr dečky je cca 150 cm, já mám 163 cm, takže mi lehce koukají nohy.
Doba doručení: 25 dní
Odkaz: ZDE
Cena: 8,50 $ cca 190 Kč



Plavky africký vzor
U těchto plavek jsem se nechala inspirovat slečnou z blogu www.somethingbykatep.blogspot.cz, tak moc mě zaujali až se mi o nich jednu noc zdálo. Úplně jsem si představovala jak by někde u moře zazářily, no musela jsem je mít.
Káťa je měla ze Zafulu, kde stáli kolem 22 €, není to úplně moc ale i tak jsem si řekla, že se podívám jinam, kdyby je tam měli náhodou za polovinu. Taky že jo.. Na Rosegalu jsem je koupila za 13 € a tu stejnou cenu měli i na Ali. Prostě za stejné věci nebudu dávat jinde víc, tak snad mě chápete.

Plavky jsou nádherné a mám z nich radost. Jsou pevné, barva sytá, rozhodně není vybledlá. Podprsenka je poměrně dost vycpaná a rozhodně bych ji nedoporučovala holkám, které mají hodně velká prsa.
Pruhy, ramínka(nevím jak se tomu přesně říká) přes dekolt mohou lehce plandat pokud zase naopak nemáte prsa žádná. Ramínka jsou nastavitelná.
Spodek jsou kalhotky normálního střihu odpovídající velikosti M
**K podprsence sedí jakékoliv plavkové kalhotky černé barvy**
Velikost: L (odpovídající našemu M), velikost košíčků zhruba 80B(lehce menší)
Odkaz: Rosegal www.rosegal.com, Aliexpress es.aliexpress.com
Doba doručení: 10 dní
Cena: já je kupovala za 13€ ale co koukám, mají je tam teď za 19 €



Z nákupu mám radost, možná jenom ta plážová dečka mohla být z lepšího materiálu.
Prosím opomeňte moji špekatost, ač se snažím zhubnout ne vždy to jde.

Rozhodně se nákupů oblečení z asijských eshopů nebojte, chce to jenom se dobře přeměřit, většinou dole v popiscích máte rozpis velikostí, zatím jsem nekoupila jedinou věc co by mi neseděla.

22 komentářů:

  1. Souhlasím s tím listováním e-shopem do tří do rána... To znám dost důvěrně :-D "Ještě jednu kategorii proklikám", nebo "jen omrknu tuhle poslední stránku šatů"... A prásk... Ráno vypadám jak zombie s kruhy pod očima až ke kolenům :-D

    Ty šaty vypadají střihově pěkně a umím si představit něco podobného i na sobě. Průhlednost mi kupodivu neva, asi jsem skrytý exhibicionista :-DD

    A chválím za fotku v plavkách, Teri! Fakticky ti sluší a skvěle sedí! A i barvy se mi líbí. Jen bych byla asi opatrná s opalováním vršku ;-)

    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak aspoň nejsem jediná :-)
      Šaty nejsou tolik průhledné, jenom vzadu je vidět pokud máš sytě barevné kalhotky. jinak jsou ok.
      Děkuji za pochvalu, nemám ukázkovou postavu ale plavky mi fakt velikostně i barvou sedí. Při opalování mám v plánu si ramínka dát jakoby do podprsenky, často to tak praktikuji.

      Vymazat
  2. Parádní plavečky :-) já moc oblečení přes e-hop neobjednávám. Už jsem se několikrát spálila s velikostí, takže teď už jeině kabelky, šátky nebo šperky :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš to, já jsem zatím s velikostí nešlápla vedle. Jinak děkuji za pochvalu :-)

      Vymazat
  3. Krásné věci! Děkuji za super tipy! Hlavně ta dečka na pláž :) no a plavky Ti moc sluší!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Dečka na pláž je fajn, jen škoda že není z lepšího materiálu ale to jsem čekala.

      Vymazat
  4. s Ebay máš zlú? :O. ja mám radšej Ebay, pretože veci tam sú úplne rovnaké, akoo na Ali, ale ešte lacnejšie!
    a mne osobne vždy všetko prišlo. ale človek si tam musí dávať pozor a pozerať, od akého predajcu tovar nakupuje, vždy to zaváži a tiež pozerať, či shippujú ak k nám :).
    inak zaful, rossegal, summydress, choice, persunmall... to všetko sú obchody, ktoré odoberajú od jedného odoberateľa a to všetko vlastne človek nájde aj na ebay, nakoľko je to všetko z číny a vyrába sa to hromadne a tak isto aj u nás všetky eshopy ako postovnezdarma, beyou, deltimo - to všetko nájdete na ebay za ooooveľa nižšiu cenu.

    inak, krásne kúsky! tie šaty - sú úplne dokonalé! :O.

    KEJMY ♥.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, všechno oblečení je z těch stejných fabrik a je jedno jestli jde o Zaful nebo Rosegal apod. No, možná dám Ebay další šanci. Já mám Ali nejradši kvůli velkému množství hodnocení uživatelů s fotkami, hodně to člověku pomůže s výběrem a ceny jsou na Ali dobré takže nakupuji tam.

      Vymazat
  5. Rosegal teda vůbec neznám, ale zato aliexpressem jsem celkem posedlá. Dříve jsem hodně kupovala věci na ebay, ale časem jsem přešla na aliexpress. Nemám špatnou zkušenost jako ty - věci mi vždycky přišly, ale na aliexpressu se mi líbí, že tam dávají kupující recenze i s fotkami, takže vím, jak předmět opravdu vypadá. Nikdy jsem si ale na čínském e-shopu nakoupila oblečení, vždy si kupuju jen třeba štětce na make-up, obal na mobil atd. Ale jak tak koukám i to oblečení tam mají fakt super! Vůbec bych nepoznala, že je to z aliexpressu, klidně bych si tipla H&M nebo tak :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asijských eshopů je mnoho ale všechny mají oblečení naprosto stejné, akorát někde mají větší výběr nebo jiné ceny ale kvalita je naprosto všude stejná. Přesně! Mě se taky líbí jak jsou na Ali recenze od nakupujících, právě proto zde nakupuji nejvíce. Dá se zde nakoupit spousta věcí, která by u nás v obchodech stála klidně pětkrát tolik.

      Vymazat
  6. S Aliexpressem to mám úplně stejně! :) Škoda, že máš takové zkušenosti s ebayem, já mám zatím zkušenosti jen dobré.. A hodně se ti povedly ty maxi šaty, ty vypadají skvěle :)

    Cosmokočka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba ještě někdy něco objednám ale zatím jsem věrná Aliexpressu. Z maxi šatů mám radost protože z asijských eshopů nikdy nevíš co ti přesně přijde a jestli to bude stát za to.

      Vymazat
  7. I love Rosegal. I allway get clothes from them. Try the shoes,they are great and cute. I haven't try Aliexpress yet.I follow you,can we follow each other?

    https://elogiosamislocuras.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  8. Já jsem tak ráda, že jsem někoho inspirovala. Musím říct, že ti plavky sedí! Já v nich vypadám hrozně, ale také jsem košíčkama někde jinde... :-D jinak s kvalitou, vzorem a tak spokojenost největší.:) A chápu, že jsi volila levnější variantu, jít to z mých peněz také jdu za tím levnějším. :) O tom žádná!:) Šaty se mi hodně líbí, bohužel ty by mě vůbec nebyly :-D

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne každému mohou sedět, mě podprsenka sedí perfektně a jsem ráda protože jiné plavky bych neměla.

      Vymazat
  9. S těmi plavkami musíš být srandovně opálená v dekoltu :D

    OdpovědětVymazat
  10. Ty plavky jsou nádherné, ale já bych je musela střídat kvůli opálení. Tyhle rafinované šňůrky jsou někdy za trest. To ale nemění nic na tom, že jsou plavky božské.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Při opalování mám v plánu ramínka a šňůry schovat do podprsenky.

      Vymazat