pátek 29. září 2017

Back in Ibiza

Co to? Jak to že jsem zase odletěla?

Během tohoto týdne jste asi někteří z vás zaregistrovali pár fotek na instagramu a na facebooku. Ano, návrat na Ibizu byl lehce neplánovaný.



Můj výlet začal už od příjezdu do Jihlavy, kdy na mě čekal odvoz do Prahy. Tentokrát jsem využila aplikace Blablacar (spolujízda) a opravdu nelituji. Člověk tak pozná zajímavé lidi a je zase o něco chytřejší. Řidič měl vůz BMW, takže jízda byla rozhodně příjemnější než busem :-) 


Letiště pro mě znamená úlevu a nové začátky. Zde mé výlety vždycky začínají, miluji prolézání obchodů a zajímavými místy na pražském letišti. 


Můj let tam vedl přes Dusseldorf s 3 hodinovým přestupem se společností Eurowings. 



Zmrzka na letišti teda nestála za moc. 


Dietní lowcost oběd..


Proč jsem se vlastně vrátila na Ibizu?

Návrat na Ibizu způsobila jedna nabídka nebo kontakt s jedněmi lidmi, kteří by mi nabídli ubytování včetně stravy za menší pomoc kolem domu a se zvířaty.

Nebudu tady detailně rozebírat vše, jenom jde o to že pomalu ale jistě hledám práci a nějaké to zázemí ve Španělsku, nejlépe na ostrovech. Jednoznačně proto, že je zde větší šance najít dobře placenou práci na letní sezonu ale i mimo ni. Spousta lidí mi řeklo že práce na Ibize pro mě nebude takový problém, takže uvidím.

Nicméně jsem se vrátila na Ibizu s tím abych poznala nejmenovanou rodinu u které bych mohla bydlet. Byla jsem u nic celkem 4 dny (na Ibize celkově 6 dní) a ani se mi nechtělo domu. Jejich dům ležel na kopci kam autobus nejezdí.

Napadlo mě co kdybych si půjčila skůtr, také že to byl skvělý nápad.

Na Ibize jsem byla jen jednou v životě a tamní silnice neznala ale vše bylo nakonec tak jednoduché. Bohužel stala se mi menší nehoda když jsem po pár kilometrech vypnula motorku na odpočívadle. Když jsem ji chtěla nastartovat, nešlo to. Ani na podesáté to nešlo, co s tím...? Po silnici ani auta nejezdila abych si někoho stopla.
Nakonec mě pomohl hovor mému příteli, který mi vysvětlil že když nic nepomáhá tak se skůtr musí nakopnout přes páčku, dole u kola. Nojo, idiot(já) si půjčil dopravní prostředek... já jsem na skůtru totiž nikdy před tím nejela ale tak nic na tom není si říkám.. Se skůtrem jsem se skamarádila a projela jím celé okolí San Antonia včetně různých pláží.

Pokud pojedete někam na dovolenou, doporučuji si ho pronajmout. 3 dny vypůjčení mě vyšlo na 1400,- Nikdy si nepůjčujte vůz na letišti, to bývá zpravidla nevýhodné.


Protože můj přílet byl v pozdních hodinách přespala jsem v hotelu. Hotel byl čistý, pohodlný ale výhled z okna nic moc. Což, bylo to jen na jednu noc.


Nejlepší snídaně ever. Pomerančový fresh a bageta s jamon iberico.


Můj ibizský povoz.
I když je to jen slabá motorka, bohatě mi stačila.


Rodina, která mě hostila byla paní se synem. Byli jednoznačně skvělí a doufám že se k nim jednou vrátím. Jejich dům byl velký a opravdu typická španělská architektura z domu jen dýchá.



Nejdokonalejší byl stejně výhled odsud.


Pro mě byl přichystaný příbytek, kde bych mohla pokud bych chtěla a vše vyšlo do budoucna na nějakou dobu bydlet.
Byt o třech místnostech s koupelnou a menší kuchyňkou. Co člověk k životu potřebuje...


Rodina měla psy, kočky, slepice, papoušky a taky koně. Vyjížďka každý den musela být a to okolí a výhledy, prostě nádhera. Bohužel jsem si nebrala s sebou na vyjížďku telefon, takže mám pár fotek pouze z okolí stáje.


V klasickém španělském sedle... třmeny u tohoto konrétního sedla jsou plastové nikoliv kovové.


Návštěva pláže taktéž nesměla chybět a zátoka Cala Comte to jistila. Ty fotky nepotřebují absolutně žádnou úpravu...


Vydržela bych se koukat na moře hodiny...



Druhá zátoka se jmenovala Cala Tarida.




Na Ibize je mraky různých zátok s nádhernými plážemi. Pokud se sem někdy vrátím, určitě chci navštívit další krásná místa tady na Ibize. Mám jich plný seznam.


Poslední noc před odletem jsem trávila se svým kamarádem/přítelem v San Antoniu abych stihla vrátit motorku a brzy ráno mohla vyrazit na letiště.

Výlet byl sice nečekaný ale naprosto bezkonkurenční.

Po cestě zpět do ČR můj let vedl přes Milano a tak mě napadl skvělý nápad, proč se nepodívat do Milána, když už tady jsem..
Miláno si ale nechám na příští článek.

4 komentáře:

  1. Jéé, tak to je skvělý, že ses tam tak brzo znovu vrátila :) Vyjížďky na koních ti závidím :))

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. Nádhera! To moře je překrásný. Těším se na článek z Milána :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ty jsi ale cestovatel. :) Musí to být skvělé se sbalit a vyrazit na takové krásné místo.:) Pláže jsou nádherné. Vlastně vše se mi líbí. Ráda bych někdy navštívila Španělsko, nebo přímo Ibizu. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  4. wow, to sú parádne fotky, budme držať palce aby všetko vyšlo tak ako má :)

    OdpovědětVymazat