neděle 10. září 2017

Co pro mě znamená čas


Někdy minulý týden mi přišel email s návrhem jestli se nechci připojit do soutěže s eshopem www.helveti.cz o hodinky se závěrečným pozváním na setkání všech účastněných, a to mě láká ze všeho nejvíce. Poznat někoho z blogerské sféry bych opravdu chtěla a teď bych měla příležitost.
Podmínka soutěže je napsat jakýkoliv článek na téma organizace času, úvahu, povídku, zkrátka cokoliv co se týká hodinek a času.
Článek jsem si napsala taky za účelem procvičit si trochu hlavu.


Hned mi hlavou projela věta, že hodinky jsem měla na ruce naposledy na základce.

Co pro koho znamená slovo čas je individuální záležitost.
Organizace času je pro mě důležitá a také v tom abych tam kam mám přijít, přišla včas. Nerada chodím kamkoliv pozdě, proto se vždy neustále koukám na telefon abych měla čas pod kontrolou. 

 Pro každého z nás však znamená určitou dobu, která je důležitá proto abychom tvořili, něco dělali a tudíž vytvářely svůj život, tak abychom byli spokojení.
Čas v našem životě můžeme převést na organizaci času, který si rozvrhujeme podle našich priorit, díky nimž pak vzniká celek toho jak vlastně žijeme.

Pro mě slovo čas, znamená celý můj život, za který chci stihnout hodně věcí. Čas pořád plyne dál a dál a je jen na nás jak moc ho využijeme, zda plnohodnotně nebo jej promrháme. Myslím že takovouhle věc můžeme usoudit až budeme na sklonku života, zda jsme využili všechen čas nebo ne.

V mé dočasné práci se setkávám neustále s mladými holkami, které dle mého absolutně nezvládly organizaci času a absolutně neřeší svoji budoucnost, vůbec je neštve že vylezli ze základky, nemají nic a čekají až jim něco spadne z nebe. Tohle je podle mě mrhání plnohodnotného času.

Nikdy jsem si cíle nepsala nikam na papír ale mám je u sebe v hlavě a jdu si za nimi. Ač nejdu přes mrtvoly, tak s poklidem se krůček po krůčku přibližuji k nim. Čas v tom hraje velkou roli a mém věku což je 22 let, můj budoucí život právě vytvářím a je jen na mě jak moc budu tempo stíhat, zdali nezpomalím a propásnu tak některé příležitosti.

Jsem člověk který nikdy nemá naplánované věci do minuty a přesnost v mém životě nehraje příliš velkou roli s čímž možná úzce souvisí i moje laxnost k povinnostem, tak jako to bylo ve škole. I když jsem maturitu a všechno co měla udělala, tak vím že kdybych byla přesnější a organizaci času plnila, možná by ze mě byl pilný student a dotáhla to někam dál. Svůj čas si dokážu zorganizovat perfektně ale pak už není ta vůle na to všechno dodržet.

Možná bych si přeci jen měla nasadit hodinky zase na ruku.


*předem se omlouvám za možné gramatické chyby v textu, čeština zkrátka nebyla moje silná stránka a tak mi občas něco unikne

Jen tak proklikávám stránkami s hodinkami a vybrala čtveřici těchto, které mě nejvíce oslovily. 



Vánoce máme skoro za dveřmi, takže doporučuji mrknout na webové stránky: www.helveti.cz, třeba vás něco zaujme a hned budete mít skvělý dárek třeba pro někoho blízkého.




8 komentářů:

  1. Moc pěkná úvaha, Terko! :) Jsem ráda, že se také účastníš :).

    OdpovědětVymazat
  2. Zrovna nedávno jsem dostala nové hodinky od Moris York a jsou skvělé :) mohu jen doporučit

    OdpovědětVymazat
  3. Ja si svoj čas začínam čím som staršia tým viac vážiť a viac premýšľam nad tým ako ho využiť. Inak výber si urobila veľmi pekný, takúto klasiku mám rada :)
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovědětVymazat
  4. Držím palce v soutěži, krásný článek. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  5. Nice watches! I love watches although I only have a couple of good ones.
    I invite you to visit my blog and read my latest post:
    http://www.ingridhughes.com

    xx
    Ingrid

    OdpovědětVymazat
  6. Také nejsem nejlepší v češtině takže chápu. :) Držím palce v soutěži. :) Jinak co se týká mě a času mám dokáži si ho zorganizovat, ale u jsem líná se podle plánu řídit :-D

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  7. Keby ten čas tak rýchlo neletel, bolo by to super, niekedy mám pocit, že nikdy nič nestihnem tak, ako som si to naplánovala. :D

    Rebelliouslily GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  8. Děkujeme za váš článek. Výsledky soutěže najdete zde https://www.helveti.cz/blog/vysledky-blogerske-souteze/

    OdpovědětVymazat