neděle 29. října 2017

Prostřený stůl

Dnešní článek bych chtěla po dlouhé době věnovat jídlu. Jídlo miluji a vím, jak je to těžké odolat nástrahám různých lákadel. Nejsem příliš důsledná v pravidelném jídelním režimu a vážit si potraviny, či jíst podle nějakých pravidel pro mě nic není a vydržela bych to tak týden. Holt všichni jsme nějací.

Ráda bych vám ukázala potraviny, které mě něčím zaujaly nebo si je pravidelně kupuji, plus nějaké tipy. Abych zde neukazovala pouze jen to nejlepší, občas taky něco zkritizuji.

Nakupujeme každý a v tom velkém množství potravin které nám obchody nabízejí, kolikrát nevíme co si vybrat a bereme pořád ty stejné věci na které jsme zvyklí a opomíjíme některé další skvělé výrobky.

Určitě bych vám těmito články chtěla dát spíš tipy na potraviny, co mě kde zaujalo. Mě samotnou články s jídlem taky baví u druhých číst.


Široké nudle s medvědím česnekem/Armbruster
Celkem drahé ale zato mají nezaměnitelnou chuť, takovou zvláštní až z nich cítím trochu špenát. Medvědí česnek jsem nikdy neměla, takže nemohu posoudit. Zajímavá chuť a na ozvláštnění jídelníčku doporučuji.

Cena: 53 Kč

/kuře plněné gorgonzolou se zeleninou a nudle lehce zalité nálevem z pesta/


Kukuřičné fusilli Pasta d´oro/Sam Mills
Alternativa běžných těstovin pro lidi s alergií na lepek. Oproti běžným těstovinám se liší délkou vaření (cca 12 min.) a lépe docílíte aby byli al dente, chuťově se od běžných neliší. Je to tím že nám sem dovážejí těstoviny z nekvalitní pšenice, kdežto ty stejné těstoviny totožné značky v Itálii jsou z tvrdé pšenice (vlastní zkušenost). Za sebe mohu doporučit, nemám k nim výhrady.

Cena: 33 Kč 


Možná si řeknete, kde byste to za chvíli byly kdyby jste si kupovali nudle za padesát korun. Samozřejmě si takovéhle věci nekupuji pravidelně ale ráda objevuji potraviny ze zdravých výživ a sem tam mě něco natolik zaujme že si jej musím koupit. Navíc já si vydělávám a prozatím bydlím s 
rodiči, takže peněžně si nestěžuji.



Rýžové vločky/Bio Harmonie
Dobré jako přídavek do kaší, do nákypů. Stačí spařit vodou a přidat do jídla. Nemají žádnou chuť a jsou jakousi bezlepkovou náhradou vloček ovesných. Může se použít i jako zavářka do polévek nebo na zahuštění omáček. Já je právě občas použiji na zahuštění omáčky, nerada cpu do jídel zbytečně mouku a tohle je dobrá věc. Já je koupila ve slevě za 15 Kč protože už jim zbývalo pár dní do konce trvanlivosti. 

Cena 15 Kč v prošlinách ale běžně stojí 30 Kč


Prošlé potraviny nikdy nejsou na škodu a mohou se konzumovat do té doby než budou divně cítit nebo změní barvu. Datum rozhodně neznamená že vám týden po projití z nich bude špatně(ani měsíc), rozhodně se není čeho bát pokud je potravina správně skladovaná.


Dark Nougat/Vivani
Dost drahá čokoládka ale chuťově mooc dobrá. Obsahuje v sobě menší kousky ořechů a je tmavá. Spousta čokolád které nám v obchodech prodávají nejsou čokolády a taková Lindt je u nás chuťově znatelně jiná než třeba co jsem měla tu stejnou ve Španělsku. 

Cena: 25 Kč

Datlový sirup/Countrylife
Předpokládám že většina z vás ví o čem je řeč. Super na oslazení čehokoliv místo běžného cukru. Já si jím sladím nejvíce snídaně z vloček, bílý jogurt, palačinky. Do čaje je lepší med, datlový sirup mi přijde méně sladký. Obsahuje pouze vodu a datle. 

Cena 69 Kč



Konopná semínka/Countrylife
Koupeny ve slevě před projitím. Semínka se rozhodně po datu min.spotřeby hned nezkazí. Za šedesát korun bych si je asi odpustila. Sypu si je snad do každého jídla, do polévek, na snídani k ovesným vločkám zkrátka všude kam to jde.

Cena: 30 Kč

Detoxikační čaj/Jemča
Výborný bylinný, lehce cítit skořicí, zkrátka ideální na podzim. Bylinné čaje od Jemči mohu vřele doporučit, jsou levné a moc dobré. Sáček je tedy rozhodně více naplněn než Apotheke a má výraznější chuť. Obsahuje 20 sáčků a celková hmotnost činí 40 g.

Cena: 30 Kč

Bio čajové variace(brusinky, rakytník, černý rybíz, zázvor)/Apotheke
Oproti čajům od Jemči je méně výrazný a obsah sáčku je nižší než u Jemči. Čaj hodnotím jako průměrný. Za plnou cenu kolem 40 Kč bych si ho nekoupila, já ho kupuji když je ve slevě.

Cena 30 Kč(sleva) v plné ceně kolem 40 Kč

Hummus/Toppo
Hummus z Lidlu považuji za ten nejlepší, který si v supermarketu můžete koupit a že už jsem jich vyzkoušela. Konzistenci má velmi jemnou, není překořeněný a můžete si ho vybrat i s příchutí.

Cena: 20 Kč

Cizrnová pomazánka/Toppo
Stejnojmenná značka ale chuťově mě pomazánka až tak neoslovila. Není špatná ale znovu si jí kupovat nebudu. Na mě je příliš řídká a něco mi v ní nechutná.

Cena:16 Kč

Gorgonzola/Tesco
Tento druh sýra jsem měla poprvé a byl moc dobrý. Koupila jsem ho ve slevě s tím že ho do druhého dne spotřebuji. Navíc je lepší uzrálý, takže skončením trvanlivosti se nic nemění.

Cena: 20 Kč v prošlinách

11 komentářů:

  1. Musim sa priznať, že väčšinu potravín som vôbec neskúšala ale tie prvé "nudle" vyzerajú lahodne :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkný článek, ve kterém jsem našla plno věcí, které si pravidelně kupuji. Konopná semínka jsem si oblíbila a přidávám si je nejraději ráno do kaše. A humus z Lidlu mám moc ráda, nejčastěji si kupuji s olivami.

    Mylo | Výživný krém Oh La La

    OdpovědětVymazat
  3. Většinu potravin neznám, tak děkuju za inspiraci :) Vlastně jsem zatím jen ochutnala hummus z Lidlu, který je fakt nekustečně dobrý a tu cizrnovou pomazánku, mně celkem chutnala, ale taky mi na ní něco úplně nesedělo, znovu bych si ji asi nekoupila :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. Tyhle články mám u tebe moc ráda. A přiznám se, že ze všech potravin, co tu máš jsem jedla asi jen to kuře, co máš na fotce. :-))
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  5. Já si docela potrpím na zdravou stravu a jelikož jsem vegetarián, tofu u mě doma nesmí nikdy chybět. Často je připravuji právě se širokými nudlemi, třeba s česnekem nebo kupuji i variantu se špenátem. Do toho pečená dýně, další zeleninka, sýr, bazalkové pesto a chutný mišmaš je na světě :-) často si toho udělám hodně, abych měla několik obědů do práce, je to rychlé, levné a dobré :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  6. mňam, mňam, mňa ! aj keď sa musím priznať, že okrempár výjnimiek, potraviny vidím prvým krát. ale skvelý článok, ďakujem za inšpiráciu ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  7. Moc se mi líbí tvůj názor, že co je prošlé, není nutně špatné. Úplně nesnáším lidi, co vyhazují všechno z lednice jen proto, že ten den končí trvanlivost. Přesně tak, dokud to nezmění barvu a podobně, je to naprosto jedlé :)

    OdpovědětVymazat
  8. Hodně věcí z tady toho "seznamu" používám. Miluji datlový sirup a ty bezlepkové těstoviny. :-) No, začínají se mi sbíhat sliny. Mňam, mňam.

    OdpovědětVymazat
  9. Všechno vypadá skvěle! Datlový sirup mě velmi zaujal :)

    OdpovědětVymazat
  10. My máme ten jeden čaj, jak je tam více bylin. :D Dělala jsem úklid v čajích a tak nějak jsem na něj narazila:D.
    Jinak super typy. Já si občas taky takhle něco koupím. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat