čtvrtek 2. listopadu 2017

Proč nakupuji v sekáči? + poslední nákupy

Dnes bude řeč o obchodech zvaných Secon Hand.

Bydlím v malém městě a možnost nakoupit si oblečení nabízí nákupní centrum City Park, F&F v Tescu  a Vietnamci. Jenže kromě F&F do kterého se dostanu tak dvakrát za rok, nikde nenabízejí adekvátní oblečení. Sestava obchodů a sortiment oblečení v centru City Park je tak ubohá že kdykoliv tam jdu, odcházím vždy naštvaná. Jediné co mají dobrý je Dm, Yves Rocher co se týká kosmetiky a občas se vyvede oblečení v C&A a z obuvi Humanic.



Nejvíce mě štve, že do obchodů nikdy nepřijde komplet celá kolekce ale jenom něco, natož novinky co se týkají kosmetiky, ty nestojí vůbec za řeč. Nové limitky od Essence se k nám dostanou až se tříměsíčním zpožděním nebo vůbec ne a takhle to je se vším včetně oblečení.

Nákupy oblečení proto většinou uskutečňuji když bývám v Madridu, sem tam Drážďany, často se vydám do Prahy a zkrátka nakoupím si oblečení vždycky když jsem někde v zahraničí. Mají daleko větší výběr a více slev.



Možná někoho z vás bude zajímat proč nakupuji oblečení v sekáči?

 Spousta lidí má k oblečení ze sekáčů odpor, oblečení jim přijde otahané, smradlavé a pocit nosit něco po někom, může mnohým lidem navozovat odpor.

V sekáči nakupuji jednou za čas, jen když jdu kolem zajdu tam a prohrabu se všemi hadry. Většinou si pár kousků odnesu, někdy mě nic nezaujme a neodnesu si nic.

Moje důvody proč je dobré nakupovat v sekáči:

  • originální věci, které na nikom dalším jen tak neuvidíte
  • kvalitní kusy oblečení, někdy z neobvyklých a často kvalitních materiálů
  • cizí značky které u nás nekoupíte
  • ochrana planety před jejím znečišťováním masivní výrobou oblečení a plýtváním(i malé krůčky se počítají)
  • nízká cena

 Radši si koupím oblečení v sekáči než za plnou cenu tuctové oblečení na jedno použití z 
New Yorkeru a podobných, které má na sobě každý koho vidíte na ulici.


Tajemství úspěchu spočívá v chuti přehrabovat se tisícovkou hadrů a na to je zapotřebí spoustu času.
Na to abyste si ze sekáče něco odnesli, záleží určitě i na samotném Second Handu, ne vždy nabízejí pěkné oblečení.

Dneska bych vám ráda ukázala moje poslední sekáčové nákupy a že byli vydatné a podle mě dost povedené. 

Textile House  

Nejznámější sekáč v ČR, který má své obchody snad v každém krajském městě. Oproti jiným second handům se tento sekáč snaží lidem podbízet různými slevovými akcemi, často obměňují a přidávají nové kousky. Mínusem jsou možná vyšší ceny pokud nechytíte dobrou slevu. Můžete kouknout na jejich webovky: www.textilehouse.net


Sametové pončo s třásněmi a kapucí
Kousek, který mě zaujal hned na první pohled. Podle cedulky nelze vyčíst z jakého obchodu bylo ale zřejmě je to už něco staršího. Naprosto originální co nikdo na ulici rozhodně mít nebude. Pouze chci trochu poupravit provázky od kapuci a vyžehlit pomačkanou sametovou látku.

Cena 150 Kč


Chlupatý růžový svetr 
Značka Bik Bok která má své zázemí ve skandinávských zemí, přesně určeno v Norsku. Cenová relace svetrů na jejich eshopu se pohybuje kolem 25 € až 30 €, odkaz zde: bikbok.com 
Navíc tenhle typ svetru se momentálně nachází v nové kolekci Bershky, takže to rozhodně není nic zastaralého.

Cena: 120 Kč


Flitrový Blazer
Značka SisterS point byla založena v Dánsku a po světě není příliš profláknutá. Po celé Evropě má do deseti obchodů pouze v Dánsku a Norsku, takže to rozhodně není žádný gigant. Flitry nejsou nikde poškozené a určitě se bude dát dobře kombinovat s ostatními kousky v mém šatníku.

Cena: 200 Kč

/To bílé nejsou fleky ale paprsky od sluníčka/


Černý svetřík s širokými rukávy
Má v sobě malinké třpytky ale na fotce je bohužel nelze spatřit. Svetřík má zajímavý střih a zapínání na jeden knoflík. Svetřík má původ v H&M.

Cena: 120 Kč


Fashion For Help


Už méně známá a hlavně nová síť second handu Fashion for help, má zajímavý dobročinný projekt. Stačí si přečíst úvod na jejich webovkách a věřím že většina z vás musí souhlasit. Jejich poslání a odůvodnění doporučuji přečíst na www.fashionforhelp.cz 




Krajkové tričko
Vínovo-modré triko se zipem na zádech pochází z Orsay. Nikde není potrhané ani ožmolkované, to u krajek často bývá. Takovéhle jednoduché elegantní triko mi v šatníku chybělo.

Cena: 125 Kč

Průsvitná halenka s krajkou
Halenka mě zaujala svým střihem a poslední dobou podobné halenky ráda nosím. Takovýto kousek se dá nosit jak na podzim, tak i na jaře. Pod průsvitné halenky nejradši nosím třeba jednobarevnou bralettku protože normální podprsenka s kosticemi je podle mě pod takovéto halenky nevhodná.
Značka halenky je záhadou neboť cedulku má ustřiženou.

Cena: 90 Kč

Kostkovaná červeno-bílá košile
Kousek, který byl u mě jasný na první pohled. Krásná košile, švýcarské značky Alprauch (to jsou ty obchody o kterých v ČR nemáme tušení) je jako nová, nikde žádný náznak opotřebovanosti. Na kousku je jednoznačně znát kvalitní materiál a dobře ušitá, pevná košile.

Cena: 140 Kč

Tmavě modrý kardigan s imitací kůže na ramenou
Kardiganů, svetrů a podobných kousků nikdy není dost a tenhle kousek mi přišel jednoduchý a relativně univerzální, hodící se k mému stylu oblékání a zbytku oblečení ve skříni. Kardigan je značky Mexx, nejsou na něm známky opotřebovanosti, navíc je zajímavé že je kousek made in Portugal (to jsem už dloouho na něčem neviděla) a ne China, Bangladesh apod.

Cena: 260 Kč


Zkrátka a jednoduše se utápíme v hadrech, sezona střídá sezonu, my chceme čím dál víc za čím menší peníz. Masivní módní průmysl toho využívá a zaměstnává miliony lidí v hrozných podmínkách jaké si my nedokážeme ani představit v asijských zemí, na úkor naší nenasytnosti.

Mějte se hezky a zase příště!

Nakupujete v sekáčích nebo máte k těmto obchodům odpor?

17 komentářů:

  1. Ja sekáče milujem. Nedávno som si kúpila úplne dokonalé vyšívané šaty ♥ a to nemáme u nás ani žiadnu zo sekáčových sietí :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já nakupuji v sekáčích skoro pořád a zrovna zítra jdu do Textil Housu, tak jsem zvědavá, jestli tam něco ulovím, mají tam totiž vše za 20 kč :). Je to prostě úžasná aktivita :D BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  3. Já do sekáčů chodím velmi ráda. U nás jednou za čas bývá akce vše za 50 centů. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  4. Mně připadá, že sekáče začínají být docela v módě. Vím, že spousta mých kamarádek a spousta i blogerek právě do sekáčů docela často zavítá. Sama navštěvuji u náv ve městě. V Textil house v Jihlavě jsem byla v létě. Vím, že u nás je docela známý ještě Genesis, hodně je v Brně, ale už třeba také v Třebíči. Ten Fashion for help je také v Jihlavě?
    Jinak s tím city parkem souhlasím... Ještě Manufaktura je tam super.:) A celkem New Yorker. To mají dost obdobný jak v Brně třeba.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  5. Není sekáč jako sekáč. Já osobně tyto možnosti nakupování zrovna dvakrát nevyhledávám, ale ani nezavrhuji :-) určitě se tam dají najít skvělé kousky a někdy ještě i s cedulkou. To pro ty, kteří k němu mají odpor :-D
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  6. Very interesting post! I like a photo and your blog... kisses

    Follow for follow? <3

    http://www.ioannesstyle.com/

    OdpovědětVymazat
  7. Great post and haul really liked, Dear ❤
    I'd be happy friendship blogs ♥ Subscribe to your Blogger
    Julia Shkvo

    OdpovědětVymazat
  8. Sekáče jsou to nejlepší na chudým životě studenta. Miluju je.

    OdpovědětVymazat
  9. Ja si v sekáči neviem nikdy nič nájsť, u nás sú také neprehľadné, všetko je nahádzané na kopy a mne sa jednoducho nechce brodiť v tom oblečení. :D

    Rebelliouslily SÚŤAŽ!!!

    OdpovědětVymazat
  10. Já do sekáčů nechodím, maximálně tam někdy něco koupím pro děti..

    OdpovědětVymazat
  11. Very interesting post! Thanks for sharing! ♥️♥️♥️

    OdpovědětVymazat
  12. Textile house je môj obľúbený sekáč, no musím uznať, že v ČR máte oveľa lepší sortiment ako u nás. Nie vždy tu má človek šťastie na pekné kúsky, často majú diery či fľaky :( inak ten flitrovaný blejzer je super!!
    Drew's Beauty

    OdpovědětVymazat
  13. Nákupy v sekáči miluju! Navíc jsem teď objevila jeden obrovský v Praze, kde člověk nejenže nemusí hrabošit v konterjnerech, ale vybírá si ČISTÉ oblečení hezky a přehledně rozvěšené na ramínkách a roztříděné podle kategorií. Boží! A ceny? To je na tom nejlepší - desetikorunkové... :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
  14. Potrpím si na kvalitní materiály, ty v řetězci neseženu, leda v nějakém top, za ceny v řádech tisíců.. To je na sekáčích úžasné, dá se tam sehnat vlna, hedvábí, kašmír... a to za pár korun 🙂

    OdpovědětVymazat
  15. Ta červená košile je povedená ;) a líbí se mi :)

    OdpovědětVymazat
  16. Ty jo super úlovky ! Také dost často nakupuji v second handech, a pokud není čas obíhat obchody, zaujdu alespoň na https://www.onlinesekac.cz/ znáš to ? :)

    OdpovědětVymazat