sobota 6. ledna 2018

Prosincové shrnutí

Prosinec byl pohodový a vánoční svátky mě lehce finančně zruinovali ale začíná nový rok a s ním mě čeká velké škrcení mých výdajů.

Každoročně konaný Svařák u nás na náměstí se vyvedl. Je to akce kterou pořádá firma ve které pracuji. Program nic moc, na zpěv Marušky Rottrové opravdu nejsem zvědavá, takže můj cíl byl spíš gastronomický a pro scuknutí s kolegyněmi z práce.
Za langoš už chtějí 60 Kč, to je hrůza
S tvorbou adventních jsem věnců začala opožděně ale musím se pochlubit čtyřmi kusy. Celkově jsem se s vánočními dekoracemi letos nepárala protože doma bývám zřídka a nějak nebyl čas na nic velkého.
Historicky poprvé jsem se pustila do cukroví. Nebudete věřit že by z mého kuchařského umění vzniklo něco jedlého ale ono se to celkem povedlo, až na perníčky, které se mi lehce sprahly a jsou tvrdé jako beton, no stává se. Zato linecké se mi naopak dost povedlo.
Moje mistrovské dílo alias perníčky. Dám jim šanci příští rok.
Na začátku prosince jsem také využila spolupráce s eshopem Juvelora a vybrala si k zrecenzování krásné a kvalitní náušnice.
Začalo sněžit a tak mě sníh donutil konečně si pořídit nové boty.
V půli měsíce jsem měla možnost se zúčastnit jako model své kamarádce na kurzu svatebního líčení. Takže další výlet do Prahy? Proč ne.. Pro mě to byl krásně strávený den který mě inspiroval a zase dal něco do mého života.
Praha je prostě nádherná. Na Náměstí Míru.
Abych byla upřímná tak mě předražené cetky na vánočních trzích opravdu minou a přijdou mi ty věci všechny zbytečné a nepotřebné. Vidíte to také tak?
Kdo je vegan nebo se rád občas stravuje bez mase, vyhledává zdravé stravování a něco rychlého bez čekání, zkuste restauraci Vegg Go. V nabídce mají bufet, kde je několik druhů teplého a studeného jídla, které do sebe můžete namíchat dle libosti a to mám nejraději.
Co bych vám dalšího doporučila a teď půjdu trochu do kontrastů, pokud budete mít cestu do města Humpolec. I když, pochybuji že někdo do takových kotěhůrek taky může zabloudit. Doporučuji navštívit místní podnik Tennessee kde dělají luxusní burgery a luxusní kuřecí stripsy s hranolkami.
Po šesti letech jsem oprášila lyže z půdy a vydala se lyžovat na místní kopec Šacberk. Spíš mě jeden člověk vytáhl. Byla jsem zde v prosinci celkem dvakrát a mohu doporučit, pokud nebudete mít o víkendu co dělat. Za mě lepší než vysedávat u televize.
Vánoce a Štědrý den jsem prožila v klidu a pohodě. Já myslím že není třeba dělat z Vánoc konec světa a zbořit nákupní centra, však to není celé jenom o dárcích. Teď už mě čeká jen Silvestr, který budu po dlouhé době slavit tady v ČR.
Letos jsem si místo kapra udělala pstruha a byl výborný.
Určitě na něj napíšu recept.
Moje nejoblíbenější vosky. Viva Havana je naprosto dokonalý vosk. Hned mám náladu sbalit si batoh a vypadnout za dobrodružstvím 😁
Prosinec byl taky samá procházka...
No a nakonec to vypuklo... Přišli silvestrovské oslavy spojené s alkoholem a ohňostrojem. Oproti poklidnému loňskému roku, jsem letos skončila na jedné akcičce na chalupě. S hlavou v kýbli jsem nakonec neskončila a konec roku si řádně užila.

Tímto dnem byl jednoznačný konec roku 2017 a já jen mohu říct, že byl skvělý a kolik moc se toho za celý rok odehrálo.
Rok 2018 by měl být ještě zajímavější.

8 komentářů:

  1. Terezko, ve svatebnich satech Ti to moc slusi, liceni je nadherny. Mej bajecnej rok 2018

    OdpovědětVymazat
  2. Jako model svatebního líčení, nádherná jsi. Na recept na pstruha se těším, zvyknu si ho přes rok často dělat. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. To svatební líčení je krásný a jako nevěstě ti to moc sluší :). Tak ať se ti v Novém roce daří a doufám, že se konečně sejdeme třeba na nějaké blogerské akci, anebo i jinde :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mela jsi paradni prosinec. Ja mela cely prosinec hekticky. Porad se neco delalo, neco dodelavalo u nas doma, cele dny v praci a do toho chystat vanoce. :) ja si aspon uzila chvili pohody u dekoraci a baleni darku. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné shrnutí měsíce :) Já na to, že jsem Pražačka, jsem letos na Staromák nestihla jít a celkem mě to mrzí, i když ty lidi.. No nevím :D A langoš jsem si taky chtěla celý prosinec dát a nic, tak alespoň jsem za něj nedala takový peníze, i když trdelník není o nic lepší :D

    OdpovědětVymazat
  6. Yankee candle jsem také propadla. :) Cukroví vypadá dobře a všechny fotky.:) Moc povedené shrnutí. Měla bych taky ještě napsat. :-)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  7. Ciao cara, buon anno e complimenti per il tuo blog :)
    Se hai il piacere di visitare il mio blog e seguirci a vicenda possiamo essere grandi amici blogger!
    mylovecosmetics.blogspot.it

    OdpovědětVymazat
  8. Terezko tys v těch bílých šatech jako princezna! Krásné.

    OdpovědětVymazat