čtvrtek 11. ledna 2018

Výběr zimní bundy

Přemýšlíte o nové bundě/kabátu ale nevíte si rady jakou? Napadlo mě, že by to mohlo být teď aktuálnější téma. Pro názorné ukázky jsem si vybrala eshop Manzara, ze kterého vyberu bundy a dám vám tak třeba inspiraci.

Hodně lidí nad ničím nepřemýšlí, koupí první která se mu líbí a neuvažuje nad funkčností, ani to jestli se daná bunda bude hodit ke zbytku oblečení a hlavně k jejich postavě.

Co brát na vědomí při vybírání bundy?

  • Styl: Ne vždy je ideální držet se nejnovějších trendů. To co sluší vaší kamarádce, nemusí slušet vám. Styl bundy může být od sportovní, parky, bombery, s kapucí, bez kapuci. Často na ulici vídám outfity ve stylu sportovní bundy s elegantní kabelkou a tomu říkám jasné ne. Bunda zkrátka musí sedět vám a vašemu stylu oblékání.
  • Uvědomit si kde bydlím: Budete se divit ale člověk musí brát na vědomí i odkud je. Sama vím, že kdybych bydlela ve velkém městě jako Praha či Brno, více bych unosila módní kabátky. Kdežto tady v těch našich kotěhůrkách vaše tělo ocení hlavně, aby byla bunda teplá, nepromokavá, pohodlná a univerzální. 
  • Barva: Za mě je nejuniverzálnější černá, hnědá, červená, béžová nebo odstíny šedé. Kalhoty většinou nosíme jednobarevné a k tmavým riflím dáte téměř všechny barvy. 
  • Jednobarevná, více barevná nebo vzorovaná: Já osobně bych se vzorům nevyhýbala ale třeba dbát na to jaké barvy kalhot nosíme a jestli se k té bundě bude hodit i kabelka, kterou často nosíme. Poslední dobou je moderní army potisky ale asi bych se mu vyhnula, pokud se váš modní styl sklání více k elegantnějšímu.
  • S kapucí nebo bez: Jednoznačně s kapucí, věřte že vám pak jednoho dne bude chybět.
  • Materiál: U bundy, kterou budeme nosit často, jsem zastánkyní hladkého a jednoduše umývatelného povrchu. Při výběru materiálu taky záleží na tom, kolik peněz máte v peněžence. 
  • Musí dobře sedět: Což platí u veškerého oblečení. Velikost bundy vybírejte tak, aby se vám pod ní v klidu vešel svetr. Neměla by být upnutá a délku bych volila delší, neboť v mrazech delší bundě opravdu poděkujete. 
Po dlouhé době jsem koukla na eshop a zavítala do sekce zimní bundy dámské. Docela mě překvapilo jak se eshop rozrostl a přibylo v něm spousta nových kousků.

Parka není zrovna bunda, která by se hodila k elegantním kabelkám ale máme podobné parko-kabáty s různými prvky. Jednoznačně mi parka přijde jako univerzální, dobře řešený a přesto módní typ bundy. Když se totiž ušpiníte, přijde mi, že na téhle bundě není špína tolik vidět a patří do takového toho pouličního stylu oblékání (snad to říkám dobře).
Nádherná maskáčová parka, se kterou na ulici rozhodně zazáříte nebo lehce elegantnější parka s růžovým kožíškem.

Pak máme kratší šusťákové klasiky. U tohoto typu dbejte na správnou délku, aby vám pak nelezla záda.
Klasická bunda je na eshopu v černé a hnědé zde: černá bunda
Klasická krátká bunda ve stylu parky s nádherným kožichem na kapuci zde: army bunda

Poslední dobou na ulici a v obchodech často vídám imitaci kožené bundy, která je ale vyteplená a přijde mi ideální, když je mírná zima jako teď poslední roky bývá. Drsné koženkové bundě dodá bílý kožíšek elegantní jemný vzhled.
Například tento vyteplený kabát v imitaci kůže s velkým kožichovým límcem na eshopu zde: kabát s imitací kůže

Dalším typem jsou dlouhé bundy, sahající až ke kolenům. Tohle je velmi dobrá bunda, pokud nás venku sužují mrazy a taky vypadá elegantně. Tento typ bundy bude slušet vysokým ženám, kdežto menší postavu opticky ještě zmenší.
Luxusní dlouhá bunda se zajímavou aplikací na kapsách na eshopu zde: bunda s kožíškem
Nebo můžete vsadit na něco barevného jako třeba tato s výšivkami po stranách rukávů zde: dlouhá bunda
V sekci zimní bundy dámské, toho najdete skutečně mnoho a já jen doufám že si vyberete správně.
Doporučuji mrknout na eshop Manzara a třeba vás nějaký pěkný kousek natolik osloví, že si ho budete muset pořídit.

10 komentářů:

  1. Teď jsem náhodou narazila na tvůj blog, pustila jsem se do čtení. Souhlasím s tím, že držet se trendů nemá moc smysl - třeba mě snad neslušela ani jedna věc, která je teď "in". Jinak jsem ale chtěla trošku ještě porýpat - zkus si dát trošku větší práci s interpunkcí, člověku se nečte nejlíp, když chybí čárka i před slovy aby, která atd. Neber to nějak zle. :) Ani já nepíšu dokonale,každý udělá občas chybu, ale zkus si osvěžit základy, aby to nebylo v každé větě. :)
    jsem Katrin

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tvůj komentář. Vždycky je potřeba se podívat více, než kupovat vše hned v prvním obchodě a nepřemýšlet dopředu. Výše zmíněných chyb jsem si zcela vědoma a tvůj komentář beru pozitivně. Článek jsem si přečetla a chyby, které jsem viděla opravila. Nejsem buhví jaký češtinář ale samozřejmě, že tyto věci vím. Jenom jsem líná si text po sobě ihned číst a pak to takhle vypadá.

      Vymazat
  2. Na jejich e-shop jsem se dívala už několikrát, mají opravdu pěkné kousky, ale četla jsem na ně i spoustu negativních recenzí. Takže já si nejraději oblečení kupuju přímo v obchodě, kde si ho můžu vyzkoušet, osahat apod. Ale jinak pěkný článek a souhlasím se všemi body. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám odtud jednu mikinu a s tou jsem spokojena. Teď by mi měly přijít i kalhoty, tak jsem na ně zvědavá. Děkuji za koment.

      Vymazat
  3. Ta parka s růžovým kožíškem je krásná! Tip na pánské luxusní kabáty je tady: https://taxido.cz/31-luxusni-panske-kabaty/panske-kabaty

    OdpovědětVymazat
  4. Já pořád nemůžu najít vhodnou zimní bundu pod zadek, která by mi sedla :D :)

    OdpovědětVymazat
  5. Líbí se mi ta celorůžová!

    OdpovědětVymazat
  6. Nice jackets. :) Do you want to follow each other? Follow me and let me know on my blog so I can follow you back. ♥

    The Fashion Spell | VLOG: Christmas in Romania
    Winter Double Spell INTERNATIONAL GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  7. Ta černá vypadá jak moje moto bunda, ale tahle vypadá tisíckrát lépe fakt nádherná :) Jdu objednávat :D

    OdpovědětVymazat