sobota 12. května 2018

Přírodní deodoranty: R&E - santalové dřevo vs. kamencová sůl

Přírodní kosmetika je skvělá, vyhledávám ji čím dál častěji neboť od jisté doby vím, že čím méně složek daný produkt obsahuje, tím lépe. Na složení se koukám a to především u pleťové a vlasové péče.
S přírodní kosmetikou jsem nejdříve začala u vlasů a mimo jiné u podpaží. Už dlouhodobě jsem věděla co všechny ty deodoranty a antiperspiranty nejznámějších značek obsahují za sajrajty, až jsem se jednoho dne rozhodla dát jim věčný sbohem.

Přírodní deodorant je kategorie sama pro sebe, neboť zvyknout si na něho nejde ze dne na den. U mě to byla štreka dobrých 5 až 6 měsíců, než si moje tělo zvyklo a přizpůsobilo se. Najednou pak člověk zjistí, že se celkově méně potí a život je o něco krásnější.

Dneska bych vám chtěla představit moje dva velké oblíbence v přírodních deodorantech.

R&E. - Přírodní deodorant, santalové dřevo

Nečetla jsem na něj úplně tak pozitivní recenze, takže já jí dnes přidám. Nejenom že je kosmetika nádherně balená ale především výrobce myslí na ohleduplnost vůči přírodě.
Na úvod bych ráda sdělila. Kosmetika R&E pochází z rodinné manufaktury v Beskydech, kdy pár Eva s Radkem sebrali inspiraci v dalekém Mexiku a začali ji aplikovat u sebe doma. Využívat tak přírodních materiálů a produktů, jež nám příroda kolem sebe dá a aplikovat v péči o naše tělo.
Složení se vyznačuje obsahem více jak 90 % přírodních složek.
Cocos Nucifera Oil
Butyrospermum Parkii Butter
Zea Mays Starch
Parfum
Tocopherol
Coumarin
Hydroxyisohexyl 3 Cyclohexene Carboxaldehyde
Linalool
Butylphenyl Methylpropional
Aplikace spočívá v nabrání malého množství produktu na prst a vetřít do podpaží. Můžete aplikaci zopakovat a dát si ho za krk na tep, neboť deodorant voní naprosto báječně.
*Deodorant se v podpaží jakoby lehce odrolí, což dle mého způsobuje obsah jedlé sody. Já s tím nemám problém, neboť žádné cucky (jak někdo píše) jsem v podpaží nezaznamenala.
Pro více informací bych vám doporučila mrknout na jejich webové stránky: www.raekosmetika.cz
Nádherné obaly v sobě skrývají ještě něco. Nejenom vynikají svojí krásou a přírodním materiálem, náplň deodorantu se dá jednoduše měnit. 
Účinek deodorantu, považuji z mé zkušenosti za jeden z nejlepších co jsem kdy vyzkoušela. V létě se mnou trávil, dvakrát dovolenou na Ibize. Při 40 stupňových vedrech vydal co mohl a já ze sebe ani jednou necítila zápach potu, celkově jsem se tak i méně potila.
Cena deodorantu je velmi příznivá. 15 ml vyšlo na 155 Kč nebo 50 ml za 380 Kč přičemž pouhá náplň je za 260 Kč
***
A teď něco, co někteří možná znáte. Jeho aplikace je řekněme lehce horší, avšak stojí za vyzkoušení, pokud tedy používáte přírodní péči. Produkt jsem zakoupila ve španělském supermarketu Mercadonna. U nás se dá pořídit také v téměř totožném obale, pouze s jiným potiskem. Jenom ta dostupnost není holt na každém rohu jako jinde.
***

Deliplus - Mineral de alumbre

Nad složením není třeba dlouho spekulovat, neboť se jedná o Potassium Alum, neboli kamenec.
Je to vlastně kus kamene...
Jedná se o přírodní minerál, nebo spíš dvojí sulfát vyznačující se dezodoračními schopnostmi. Působí antisepticky a antibakteriálně. V deodorantech se používá buď kapalný, nebo pevný v čisté formě, který se musí před použitím namáčet. Zabraňuje pachu ale nebrání přirozenému pocení. Kamenec se používá v tradiční čínské medicíně. Jeho další dobrá vlastnost spočívá v zabránění krvácení. Má větší molekuly než např. chlorohydrát hliníku, a proto nemůže projít skrze póry do našeho těla.
Dostaneme-li se k aplikaci, která je snadná, tak pro mnohé z nás nepohodlná. Kamenec v pevné formě, musíme před použitím namočit, až potom se s ním dá pracovat.
Prostě namočíte a párkrát přejedete v podpaží.
Po aplikaci doporučuji zase omýt pod tekoucí vodou, nezavírat víčkem ale nechat deodorant oschnout.
Dle mého je aplikace dost nepraktická, takže se spíš hodí na doma nebo tam, kde budete mít přístup k vodě a pohodlné aplikaci.
*Deodorant na sebe, vždy aplikuji po sprše na čistou pokožku. Tak vám zaručuji, delší výdrž bez zápachu.
100% přírodní deodorant kamenec značky Deliplus, zabraňuje nepříjemnému zápachu a poskytuje ochranu během celého dne. Okamžitý pocit sucha a nezanechává bílé stopy.
Způsob použití: Aplikuje jemným třením na zdravou, čistou a vlhkou pokožku po dobu 5 až 10 vteřin. Také lze aplikovat způsobem namočením samotného kamene a aplikovat stejným způsobem.
Opatření po aplikaci: Usušte kámen po každém použití, zabráníte tak povrchu v důsledku působení vody děravět. Pro svůj přírodní původ se přirozeně ztrácí v důsledku styku povrchu s vodou.
Jednoduchý, 100% přírodní, malý, účinný a jednoznačně skvělý na cestovaní a navíc, máte tak o jednu tekutinu méně.
Nepříjemnému zápachu zabrání na mě samotné 8 hodin v práci.
Cenově mě vyšel na 2,40 €
U nás jsou k dostání pod mnohými značkami, jako například nejznámější Purity Vision. Kamenec od Baley jsem v našich Dm drogeriích zatím neviděla ale v německých určitě bude k dostání.

V porovnání všech přírodních deodorantů co jsem kdy měla, považuji kamenec za nejúčinnější a nejlevnější variantu.
Máte s kamencem zkušenost nebo ho vidíte poprvé?

4 komentáře:

  1. Musím po těchto přírodních alternativách mrknout. Na ven bych si netroufla, přece jenom někdy jsem ve škole fakt od rána do večera a při dobíhání MHD se člověk zapotí. Ale na doma proč ne :) A třeba bych se časem odhodlala i ke každodennímu použití.

    OdpovědětVymazat
  2. Vidím ho poprvé, ale docela mě zaujal. :)

    Deni - lifestyle

    OdpovědětVymazat
  3. Já nikdy přírodní deodoranty nezkoušela, ale jednou to budu muset změnit:D.
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  4. líbí se mi ten krémový! jinak kamenec jsem měla Balea a byl fajn...

    OdpovědětVymazat