úterý 1. května 2018

Vaříme zdravě - zeleninové placičky

Už v minulých letech jsem občas přispěla pár články, kde byla hlavní tématika jídlo. Vaření mě celkem baví a tak jsem se rozhodla, můj blog rozšířit i dalším směrem, čímž je vaření.

V hlavě mi běhá mnoho jídel, které bych vám chtěla představit ale ne vždy přijde ten správný den a často vařím ve večerních hodinách, kdy je mizerné světlo a tím pádem by byly fotky ještě horší než jsou..

Dneska si společně uvaříme něco extra jednoduchého, levného a zdravého.

Zeleninové placičky
Tyto placičky určitě spousta z vás zná. Zeleninové placičky jsou zdravou alternativou bramboráků a pamatuji si na základce jak mi hrozně chutnali.
Na placičky budete potřebovat:
1 - 2 balení mražené zeleniny - jakákoliv zelenina, která vám chutná
3 ks vajec - vejce máme od našich slepic, takže chuťově jsou výborné a nejsou špatné
ovesné vločky - dle oka ale já jsem dala cca půl hrníčku
strouhanka - dle oka asi 3 polévkové lžíce
pepř
sůl
popř.další koření dle vaší libosti
Všechny ingredience do sebe dobře promícháme abychom utvořily řidší hmotu.
Připravíme si pánev nebo v lepším případě lívanečník. Ten vám vřele doporučuji pořídit, protože se s ním připravuje jídlo naprosto skvěle.
Placička je potom jedna jako druhá, krásně se dají otáčet a zkrátka se mi lívanečník hodně zalíbil.
Na trhu máme vskutku velké množství lívanečníků a taky rozdílné ceny.  Cenově se pohybují od cca 200 Kč až 600 Kč ale i kolem 2000 Kč
Já myslím, že výrobu těchto placek, nemusím rozepisovat do sáhodlouhého textu. Placky jsou skutečně jednoduché, levné a rychlé.
No a pokud nám zbylo ze včerejška ještě trochu mrkve, máme oběd na další den.

Dnešní článek byl krátký, rychlý, úderný a rozhodně nenáročný.

4 komentáře:

  1. Přiznám se, že jsem zeleninové placky nikdy nezkoušela, ale vypadají skvěle :) Když jsem byla malá, dělaly se doma kapustové placky, ale to jsem tenkrát samozřejmě neocenila :D Až zas nebudu vědět, co vařit, moc ráda recept zkusím :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já dělám placky z cukety. Nenapadlo mě to s mraženou zeleninou no a možná by to u nás nikdo ani nejedl kromě mě :D. Tu cuketu ještě přežijí. Jinak fajn receptík a večerní vaření docela chápu :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  3. S tímhle by mě asi manžel poslal do háje. Jako on jí zdravě a tak, ale říká, že to prostě musí taky nějak chutnat. Jako je pravda, že já tohle razím více méně taky. Dá se vařit zdravě i s masem a tak. Hlavně když člověk hodně sportuje a tak, tak po chvíli zjistí, že prostě ten příjem potřebuje. A to není manžel žádný Patrik Kincl, který by chodil do fitka několikrát denně.

    OdpovědětVymazat