úterý 6. listopadu 2018

Už jsem opět tady...

Už jsem zase doma....

Nikdy bych si nepomyslela, že se jednou ocitnu na místě, které je všem známé jako největší party místo na planetě. Asi před sedmi měsíci se mi život otočil o 360 stupňů.  Mohu ale s klidem říct, že tady se moje brány otevřely a až tady začala žít naplno a hlavně plnit si sny.

Každodenní vstávání do práce kolem 8. hodiny ranní byl pro mě oproti práci v Čechách rozdíl, kdy jsem musela častokrát vstávat kolem páté protože v 6 jsem začínala.

První dny jsem si tady připadala jak z jiného světa a najednou musela vše řešit sama. Vlastně jsem tady neměla absolutně nic domluveného, kromě bydlení. Bydlení jsem si zařídila v domě s rodinou se kterou jsem se seznámila minulý rok na dovolené. Dům je na hůře dostupném místě, takže koupě auta pro mě byla nutnost číslo jedna, neboť se tady bez auta či motorky velmi obtížně dostáváte.


Hledání práce byla pro mě výzva číslo dvě, protože moje jazyková úroveň nebyla nejlepší. Naštěstí jsem po deseti dnech našla práci v jednom obchodě se suvenýry. Práce je super, není to nic náročného a mohu poděkovat za skvělé kolegyně a zároveň kamarádky se kterými byla neuvěřitelná sranda.  
Člověk se nesmí ničeho bát a využít všech možností.

Pamatuji si den před odletem a mé obavy z toho, že to tady nebudu zvládat a po měsíci přiletím domu, ty obavy byly zbytečné.

Strávila jsem zde 7 měsíců a dalo mi to více než cokoliv jiného. Ukázalo mi to, že v životě není potřeba spěchu, stresu a křiku, není třeba honit se pořád za něčím. Naučilo mě to lépe vnímat lidi, užívat si každý den a hlavně se má jazyková bariéra vysoce posunula.

Do života mi vstoupilo mnoho skvělých lidí, poznala lidi kteří se pro mě stali rodinou po zbytek mého života ale poznala jsem i ty co jen skvěle vypadají..

Vycestovat sama, bylo to nejlepší rozhodnutí. Tím, jak je člověk na všechno sám, musí se o vše starat, shánět lidi a kontakty. To vše vás dělá potom zodpovědnější.

Na Ibize se mi líbí svoboda, všechno se mi zdá jednodušší než u nás (možná mi to jenom tak přijde). A hlavně je tu kolem mě daleko více lidí, se kterými se dá trávit volný čas, zajít na kávu atd. Což mi třeba u nás chybí.

Ibiza je svým způsobem velmi zvláštní místo na planetě. Je to ostrov mnoho tváří a jen stěží vám popíši všechny mé pocity. Na jedné straně mega párty, bláznovství, nejluxusnější místa kam chodí jenom VIP a na druhé straně venkov kde nic tu nic, totální klid, příroda, bohatá flora s faunou a kde si ibicencos(tak se říká místním) ručně obstarávají svá políčka a pěstují si zásoby na zimu.

Siestu jsem častokrát trávila na pláži, kde jsem si udělala vlastní piknik a vždycky tak načerpala energii na další hodiny v práci.

Je to místo, kam když přijedete, tak vám bude připadat jako kdyby se vše zastavilo, jako kdyby se nic nedělo. Čas plyne a vy si vysedáváte u snídaně klidně dvě hodinky.
Na Ibize nejsou fabriky, což z ostrova dělá čisté místo a s příchodem podzimu minimálně provozu.

Maximální svoboda, asi tak bych popsala Ibizu nejpřesněji.
Venkov na Ibize vypadá jak z filmu. Všude samé olivovníky, pomerančovníky a nebo třeba strom karob, neboli svatojánský chlebíček.
Koně, neboli aktivita, která mi u nás nesmírně chybí. Vlastního koně si z důvodu času nemohu dovolit a tak tady na Ibize je mi to vynahrazeno. Sedět na koni a projíždět místní louky, sady a objevovat nové a nové cestičky mě prostě baví a už jen kvůli tomu se sem musím vrátit.
A ty výhledy...
Hora Es Vedra, neboli nejfotogeničtější místo na Ibize..

Nejdokonalejší burger co jsem kdy jedla...
Jídlo ve Španělsku miluji a nejvíce ze všeho snídaně. U nás mnoho lidí ráno nesnídá, což je škoda protože snídaní začíná den a protože dobrá snídaně je dobrý start. Našla jsem si skvělé místo na snídaně, jmenuje se Rudi´s a lepší tostadu se sýrem jsem nejedla.
Tapas..
Paella marisco v restauraci Can Pujol...nejtypičtější španělské jídlo.
A nebo třeba z přírody utržené granátové jablko...
Ibiza se s příchodem zimy prudce mění. Začíná foukat, pršet a být zima. Z rušného místa se stává oáza klidu a ničeho. Spousta lidí odjíždí a na ostrově zůstává málo lidí. Což byl jeden z důvodů proč jsem se vrátila domu do ČR. Vracím se ale jenom na chvíli, na pár měsíců abych si odpočinula, podívala se domů za rodinou a utříbila si své myšlenky.

Ibiza je pro mě důležité místo, kam se jistě brzy zase navrátím.


Po celou dobu pobytu byl můj blog neaktivní protože jsem byla bez notebooku a na španělské klávesnici by napsání článku trvalo milion hodin.
Nad blogem jsem ovšem nezanevřela a stále mě baví psát články, takže ode dneška blog znovu ožívá, takže se jistě těšte na nové články.

8 komentářů:

  1. Tolik odvahy bych chtěla mít taky na vycestování sama. Na Ibize jsem ještě nebyla, ale podle fotek to tam je nádherné. Vítej tedy zpět a těším se na další články.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj,
    super, že se blog vrací do aktivity, tvoje články mě vždy bavily:-) Ibiza na tvých fotkách vypadá fakt dobře, možná se tam někdy zkusím podívat mimo sezonu, protože na davy turistů a milovníků party úplně nejsem stavěná:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Takovou práci bych si také nechala líbit :-) my to máme v práci volnější a můžeme si sami zvolit, od kolika budeme dělat. Někdo chodí na 8, já radši vstanu po 5, abych dělala od půl 7 a byla brzy doma. Vstávání mi naštěstí problém nedělá :-) na Ibize jsem nikdy nebyla a je fajn, že to není jen ostrov mejdanů a naopak z fotek sálá klid a dovolenková pohoda :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem v tomhle asi úplný strašpytel a bála bych se někam vycestovat úplně sama, ale ani mě moc neláká pracovat v zahraničí, jenom spíš dovolené.

    Fotografie vypadají moc pěkně:). Na Ibizu bych se také ráda někdy podívala:)

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat
  5. Wau vyzerá to tam nádherne, krásne fotky :)
    leekralova

    OdpovědětVymazat
  6. Fotky sú nádherné. Vždy som obdivovala ľudí, ktorí sa proste niekam zoberú a začnú žiť na úplne inom mieste. Ja som na to bojko, mám radšej svoju "pohodu".
    Plánuješ ísť skúsiť aj inam, alebo už to bude len Ibiza? :)
    Owl Heaven

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné fotky, mám z nich pocit, jak kdybych tam byla... :) Moc se ti povedly a jinak vítej zpět, chyběla jsi mi, říkala jsem si, kde jsi.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  8. To je krásné, Terezko! Hezky se mi to četlo a jsem na tebe pyšná :) A ještě lepší je, že jsi neměla u sebe počítač, to si pak člověk začne víc všímat jiných věcí, přírody, přátel... Těším se na další španělské články :)

    OdpovědětVymazat