Včera jsme se třídou měly stužkovací večírek, který jsem si opravdu užila.
Párty byla v Humpolci v restauraci Karamba a mohu opravdu doporučit toto místo i pouze jenom na oběd či večeři, kdybyste jeli kolem. Vkusný interiér, teplíčko, pohodová obsluha a hlavně jsem si nepřipadala že se nacházím v Humpolci.
Minulý článek byl zaměřen na jídlo a ten dnešní nebude výjimkou.
Dnes si zkusíme s blogem něco uvařit. Konkrétně jde o dýňovou polévku, buď ji člověk miluje nebo nesnáší. Já ji mám velmi ráda a lze ji udělat na tisíc způsobů jinak.
Je velmi jednoduchá a aby se vám nepovedla, museli by jste být teda pořádná jelita.
Tak jdeme na to.
Ingredience:
Dýně Hokaido nebo máslováMrkev
Cibule
Česnek
Sůl
Pepř
Máslo
Dýňová semínka
Smetana
Postup:
Podpálíme hrnec s vodou. Množství je samozřejmě libovolné, podle toho jak moc polévky chcete mít. Mezitím co se nám voda ohřívá, naporcujeme si dýni. Máslovou můžete dát celou, kdežto z hokaido vykrájíme jen vnitřek.
Já měla hokaido a byla to pěkná fuška vyřezat. Moje dýně měla 2,5kg a uvařila jsem z ní asi 8 porcí. Samozřejmě to co z ní vykrájíme má asi polovinu.
Dýni vykrájejme důkladně, ať zbytečně nevyhazujeme materiál který by se dal zpracovat.
Nakrájejme si cibuli na hodně mini kousíčky a dejte ji do vroucí vody, poté přihoďte na drobno nakrájenou mrkev, když máte brambor, klidně i ten a vydlabané kousky z dýně.
Hrnec přikryjeme a necháme vařit, přičemž během vaření přidejte sůl, pepř dle potřeby, každý koření jinak.
Ke konci přihodíme slisovaný česnek, asi 1-2 stroužky (jak kdo má nebo nemá rád).
Pro lepší vůni, zahuštění a takový šmrnc já dávám trochu másla ale opravdu jen trochu.
Asi tak po půl hodině vaření nebo až se vám bude zdát že dýně, brambory, mrkev jsou dostatečně změklé, vezměte tyčový mixér a rozmixujte v polévce všechny ingredience.
Pokud nevlastníte tyčový mixér, lze použít i stolní mixér, který má odolné sklo proti vysoké teplotě.
Polévku postupně nalijme do mixéru a vznikne nám též požadovaný výsledek.
Z mixéru polévku dáme zpět do hrnce a asi 5 minut ještě nechám pod plamenem.
Dýňová polévka je variabilní a každý si jí může udělat dle vlastního vkusu.
*Pokud máte bylinky jako petržel, bazalku tak s nimi polévka může být ještě lepší.
Při podávání do ji ozdobím a ochutím zakysanou smetanou a dýňovými semínky.
A teď vám už jen přeji,
Dobrou chuť.
super recept ;)
OdpovědětVymazatminulej rok jsem si ji dělala celý podzim! ten tvůj receptík určitě vyzkouším! souhlasím, že se snad musí povést každému. Jen teda kamarád do ní dal posledně moc zázvoru a byla strašně divná. BEAUTYPUSINKA
OdpovědětVymazatJá z dýně miluju cokoliv teda ♥ mŇam, hned bych s Tebou dýňovou polévku pojedla
OdpovědětVymazatjá bych strašně moc chtěla něco z dýně zkusti, ale bohužel jsou teď už zase drahé, když teda jsou, každopádně super typ a polívka vypadá velice chutně.:)
OdpovědětVymazatSomethingbykate
Dýňovou jsem zkusila jednou a nechutnala mi..ale potom jsem ji dala ještě jednu šanci a zachutnala mi (asi jiný recept). Určitě vyzkouším :) Děkuji :))
OdpovědětVymazatINKA Lifestyle Blog